Lad julemanden leve

af | nov 29, 2015 | Selvværd | 0 Kommentarer

Lad julemanden leve

Bevar den barnlige juleglæde – skru op for fantasien. Sådan får julemanden, nisserne og tandfeen lov til at leve videre.

Med små børn og en flok skønne jævnaldrende venner i huset kan der hurtigt komme fokus på, hvad der er virkeligt i den søde juletid, og hvad de voksne finder på.

Kender du også den slags spørgsmål hjemme hos dig?

Findes julemanden?

For nogle år siden kom min ældste datter på dengang 7 år meget oprevet hjem fra skole og sagde:

“Mor, de siger henne i skolen, at julemanden ikke findes! Er det rigtigt? X’s far siger, at det er hendes mor, der putter gaver i julesokken? Og er Tandfeen så bare noget vi leger?”.

Og tilsvarende får jeg lige nu også spørgsmål og kommentarer til de drømmefangere, jeg netop har sat til salg – er det virkeligt? Kan de fange drømmene?

Jeg oplever, at børn i den tidlige skolealder har et stort behov for afklaring.

Så findes Julemanden hjemme hos jer? Hvad svarer du, når den her slags spørgsmål melder sig?

Her er svaret, der virker herhjemme:

“For mig findes de alle sammen: Julemanden, nisserne, Tandfeen, Klokkeblomst, Snehvide og alle andre magiske eventyrlige venner, jeg elsker at tænke på. De findes og bor i min fantasi, og der får de altid lov til at bo, så længe jeg husker på at bruge min fantasi og ikke bliver alt for voksen-kedelig.”

Det er et dejligt befriende svar, som giver smil i børnenes øjne og lader mig få adgang til min egen fantasi og kreativitet.

Brug din fantasi

For selv som voksne har vi brug for fantasi – der hvor alt kan ske, hvor vores drømme går i opfyldelse, hvor prinser og prinsesser bliver gift og lever lykkeligt til deres dages ende i halve kongeriger, og hvor troldmænd tryller det onde godt igen.

Hvis DU bruger din fantastiske fantasi, kan du også invitere julemanden og alle de andre indenfor. Og der kan de leve, så længe du har lyst til det.

Det superfede er, at i din fantasi kan du selv få lov til at bestemme, hvordan julemanden ser ud, hvordan han bor, laver alle gaverne osv. Ja, du kan sågar få lov til at besøge ham, hvis du har lyst.

Luk øjnene

Så prøv nu engang at lukke øjnene og fortæl mig, hvordan der ser ud hjemme i julemandens stue inde i din fantasi. Jeg er sikker på, at det er et dejligt sted” Spørg endelig dine børn om det samme og hjælp dem med at skrue op for det magiske og fantasien.

Fantasi bliver vi aldrig for gamle til. Som forfatter, skribent og konceptudvikler får jeg heldigvis ofte lov til at bruge min fantasi selv i mit arbejde – og som mor er fantasien vidunderlig i så mange sammenhænge og giver adgang til at lege med mine børn på magisk vis.

Du kan træne din og dit barns fantasi med børnemeditation.

Gitte Winter Graugaard

Styrk fantasien med børnemeditation

I Børnemeditationerne: I mit hjerte ligger børnene med lukkede øjne og bruger deres fantasi til at skabe billeder af deres smukke hjerter. Meditation har stor gavn, når vi ønsker at styrke vores børns kreativitet.