Slut med maraton-putning

af | dec 14, 2015 | Graugaard, Sove | 0 Kommentarer

Slut med maraton-putning

Er du også træt af lange maraton-putninger, og børn der ikke vil sove? Få 7 trin til den skønneste putning.

Du er ikke alene. Forskning viser, at danske børn i gennemsnit sover en hel time mindre end børn for 25 år siden (Institut for Folkesundhed, 2014. Se mere i denne artikel.). Årsagen er bl.a. tankemylder og et højt tempo i hverdagen. De danske søvnforskere er bekymrede, og forsøg i skoler viser, at for lidt søvn har stor effekt på vores børns trivsel og indlæring.

En af grundene til, at jeg elsker at holde workshoppen om Børnemeditationerne: I mit hjerte, er de mange indblik, jeg får i mange hjem og mange puttesituationer. Jeg vil prøve løbende at skrive nogle af dem her på bloggen og forklare, hvordan Børnemeditationerne: I mit hjerte kan hjælpe.

En af de historier, jeg hører mest, er om maraton-putninger med børn i alle aldre. Forældrene læser godnathistorie, kysser og krammer, går ud af værelset og kan så se frem til en halv til hel times kamp om at få barnet til at sove.

Det starter ofte med en god intension om en kærlig putning. Men når vi skal op af sofaen og sige godnat for 10. gang, er det ikke længere så hyggeligt, og mange forældre fortæller med tårer i øjnene, at de så ikke længere er kan være den kærlige version af sig selv, som de ville ønske.

Det kan jeg godt forstå, for når først børnene er lagt, er det tid til voksentid, som alle forældre har behov for.

Vend energien
Hvis du genkender dette scenarie hjemme hos dig, er mit råd, at “vende energien” inden putning. Hvis de laaaange maraton-putninger suger al energi ud af dig, er det tid til at kigge lidt på, hvad der sker energetisk mellem dig og dit barn. Ikke hvad du siger – men hvad du udstråler. Børn er verdensmestre i at mærke vores energi. De ved præcis, hvordan vi forældre har det – og vi kan intet skjule for dem. De er langt mere livskloge på det punkt, end mange voksne er.

Måske har du allerede købt Børnemeditationerne: I mit hjerte. Hvis ikke kan du, som så mange andre familier i Danmark, få fat i den og gøre putningen enkel og fuld af kærlighed.

7 trin til den skønneste putning:

1. Sæt tempoet ned. Sæt tempoet ned en time før putning. Sluk for al skærm og giv dit barn god tid til at komme i nattøj, børste tænder osv.

2. Tank dig selv op før putning. Find bogen eller PDF’en med Børnemeditationerne: I mit hjerte frem. Stå lidt med den for dig selv og mærk efter, hvordan du har det? Vær ærlig overfor dig selv og vær kærlig overfor dig selv. Spørg dig selv, om du er fuld af kærlighed og kærlig energi lige her før putningen. Hvis du allerede er i “åh det bliver endnu en maraton-putning og det orker jeg ikke humør”, vil dit barn, som jo er energi-mester-detektiv hurtigt mærke det på dig. Start med at mærke ind i kærligheden til dit barn. Tænk ikke så meget over jeres putte-maratons, men mærk ind i al den kærlighed du har til dit barn. Fyld dig selv om med de skønneste hjerteenergier og sæt langsomt tempoet ned. Mærk, hvor dejligt det er for dig at mærke ind i alle de her kærlighedsenergier, du har til dit barn.

3. Fortæl barnet hvad din intension er. Når du har fyldt dig selv op med kærlighed, går du stille ind til dit barn og fortæller, hvorfor du vil læse denne bog med “Børnemeditationerne: I mit hjerte” højt for barnet. Fortæl, at du ønsker, at dit barn skal vide, hvor højt du elsker ham/hende, og at du inderligt ønsker at jeres dejlige dage sammen kan slutte på en kærlig måde.

4. Gør det hyggeligt. Kryb med ned under dynen, dæmp belysning, sæt dit tempo ned, mærk at du også selv er træt og trænger til en kærlig afslutning sammen med dit barn.

5. Læs en af de fire historierne højt fra Børnemeditationerne: I mit hjerte. Lav gerne øvelserne selv på samme tid med dit barn. Det kan den lille energi-mester-detektiv sagtens mærke – og elsker at mærke.

6. Bliv i den gode energi. Prøv at blive i den kærlige energi, selvom dit barn måske ikke vil lukke øjnene, stiller spørgsmål undervejs eller roterer i sengen. Der er mange grunde til, at det kan være svært at omstille sig for barnet, så giv ham/hende tid, men prøv selv at blive i den kærlige energi.

7. Nyd det: Bliv liggende så længe du kan og fortsæt med at mærke ind i kærligheden. (Psst. Det gør ikke noget, hvis du falder i søvn. Så er det sikkert fordi, du har brug for det).

At få skabt den gode puttestund, handler meget om energi. Ved at være bevidst om, hvordan du selv har det inden putningen, kan du gøre en stor forskel for om dit barn kan give slip og falde i søvn.

Og tænk engang hvor stor betydning, det ville have på larmen og lysten til at lære i børnehaver og skoler, hvis alle børn i gennemsnit sov bare en time mere og fik den søvn, de har brug for. Det drømmer jeg om.

Rigtig god fornøjelse med Børnemeditationerne: I mit hjerte. Fordi alle børn fortjener at falde i søvn med hjertet fuld af kærlighed <3

Køb bogen her

Du kan få Børnemeditationerne: I mit hjerte som PDF og bog. Flere end 30.000 familier kender nu til denne kærlige måde at putte børn på.