Hvad kan man smide på bålet?

af | jul 30, 2017 | Bekymring | 0 Kommentarer

Af Gitte Winter Graugaard, Stifter af Room for Reflection

Hvad kan vi lære vores børn at smide på Flammedansernes Bål?

Jeg har fået en mail fra en mor, som spørger om Hjerternes Dal kan hjælpe sin datter på 6 år, som  pludselig er blevet meget bekymret for sygdomme og frygter at få en sygdom, hun kan dø af. Datteren er ikke syg og ingen i familiens nære omgangskreds er syge.

Her er mit svar:

Jeg vil anbefale dig at blive ved med at tale med din datter om sin angst for sygdomme.

Når I har talt om hendes angst og hun har fået bearbejdet det lidt, kan I gå sammen ind i “Hjerternes Dal – meditationer til børn” med vores vise høvding Ørnefjer, som i dalen lærer din datter sin indre verden at kende.

De to meditationer jeg særligt tænker hun vil have gavn af i Hjerternes Dal er Flammedansernes Bål og Den Klare Kilde.

Hvad kan vi smide på bålet?

Vi kan smide alt muligt ind i bålet, vi ikke længere vil bære rundt på og som skygger for glæden. Det gælder både voksne og børn.

Så i det her tilfælde kunne det være tanker om sygdomme, hun ikke har, hun kan smide på bålet. Hun kan lade tankerne glide over i bålet.

Det kunne også være frygten for at blive syg, hun smider på bålet. Og alle mulige andre afskygninger af problematikken. Vi smider som sådan ikke følelser på bålet, da vi i stedet skal lære følelserne at kende, men vi kan smide afskygninger af dem derind, når de vokser sig for store og skygger for meget for vores humør. Så angsten smider vi ikke på bålet, men skyggerne fra angsten, kan komme derind. Jo mere vi prøver at komme væk fra følelser, eller komme af med dem, jo større kan de vokse sig.

Så det er ikke følelsen af angst i sig selv. Den vil altid være hos os i et eller andet forhold, og den skal vi lære at kende. For den gør også gode ting for os. Som fx at sørge for at vi ikke går over for rødt, eller hopper ud fra et højt træ. Men når den larmer for meget i systemet og tager overhånd, kan vi tage toppen af den med bålet. Kigger vi på det energetisk, er det den overvældende energ af en følelse, vi ikke kan rumme, vi smider derind, så vi bedre kan rumme følelsen i sig selv. Vi “tæmmer monstret og lærer det at kende”.

Hvad kan vi vaske af os i Den Klare Kilde?

Hvis andre er syge og triste over at være det, kan vi som børn og voksne også selv blive triste. Også selvom vi ikke kender dem, der er syge.

I det tilfælde kan Den Klare Kilde hjælpe os med at sende tristheden, der tilhører dem, der er syge og deres pårørende, tilbage til dem. Det kan vi gøre, hvis andres følelser er for overvældende for os.Det kan de nemt være, når vi er børn – og det kan vare ved, når vi er voksne, hvis vi ikke har lært værktøjer som Den Klare Kilde at kende. Det handler meget om at lære at adskille vores egen energi fra andres.

Når vi har skilt os af med andres energi, henter vi vores kærlige energi hjem igen til os. Og så kan vi både bedre mærke os selv og får det automatisk bedre, og vi kan også bedre hjælpe dem, der evt. er triste.

For vi har det bedst i vores egen energi. Derfor er denne meditation rigtig god til sensitive børn og voksne, som ofte leder dem til at blive eller forblive empatiske, men uden at det “slider for meget” på dem selv.

At fylde os op med kærlighed er også hvad vi lærer i Børnemeditationerne I mit hjerte.

Læs mere om bogen