Hvorfor børn skal lære at fordybe sig

af | okt 23, 2017 | Ro | 0 Kommentarer

Hvorfor børn skal lære at fordybe sig

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Hvorfor børn skal lære at fordybe sig

I denne video fra Facebook, fortæller jeg om en skræmmende tendens, der viser, at vores børn får sværere og sværere ved at fordybe sig. Jeg taler også om, hvordan børnemeditation kan hjælpe.

Hvordan kan vi lære vores børn selv at være kreative og selv kunne fordybe sig i nutidens moderne tidsalder med et konstant bombardement af underholdning på alverdens skærme? Især set i lyset af, at de har mindre tid til at reflektere og fordybe sig, end vi andre havde, da vi var små? Hvad hvis skærmenes fængsel fornægter dem muligheden for selv at udforske? Hvad hvis de ikke har tid til at kede sig

I 15 år eller mere foretog en dansk leder af en privatskole interviews med potentielle elever og deres forældre. Før han indledte sin samtale med forældrene, gav han barnet et stykke papir og nogle farveblyanter og bad barnet tegne, mens han talte til deres forældre. Hvis barnet ikke vidste, hvad de skulle tegne eller så ud til at være usikre, ville han foreslå at tegne et hus. Hvad tror du der var sket på de 15 år der var gået med børnenes tegneevner? Og ikke mindst opfindsomhed?

Efter at have samlet disse tegninger i flere år besluttede rektoren at undersøge, hvordan børnenes evne til at tegne havde udviklet sig over tid. Og resultatet var forbløffende. Lyt med her, hvor jeg uddyber og fortæller om fordelene ved at meditere med børnene.

 

Køb bøgerne her

Træn dit barns kreativitet med meditation.

Vil du have mere?

Få vores nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie.