I morgen udkommer Monstermanualen

af | aug 16, 2018 | Børn | 0 Kommentarer

I morgen udkommer Monstermanualen til børn med mange bekymringer sådan helt officielt. Jeg er så glad for, at vi nåede at få pakket alle jeres forudbestillinger, så I har den, inden den kommer i butikkerne. Jeg er endnu mere glad for, at I allerede begynder at fortælle, at den hjælper jer og jeres børn. Det gør mig så glad. I går var der en plejefamiliefar, som skrev, at den virker! Tænk sig, hvis vi kan gøre den forskel med en bog. Det vil være fantastisk. Og er bestemt hensigten.

Mange nævner novellen om Simone, som en rigtig god hjælp til at få talt med barnet om, hvordan det er at have angst eller være meget bekymret. Og som forældre får I indsigt i, hvordan jeres barn har det med sine bekymringer. En øjenåbner for mange, der skriver, at det er som om, vi har beskrevet deres barn i novellen.

 

 

Andre er glade for de mange små bokse med Ord og vinkler, hvor min medforfatter psykolog Stine Hæk giver jer lavpraktiske råd til, hvad I kan sige til barnet i forskellige situationer, for ikke at falde i monsterets forældrefælder. Stine er nemlig megasej til at forstå monsterets adfærd og fælder, og hvordan vi kan undgå at falde i dem. Nu har jeg ikke selv erfaring med børn med angst og kan bare sige, at jeg var faldet i mange af monsterets fælder, hvis det havde været mig, der stod med denne udfordring! Derfor sender vi forældrene i Monsterskole for forældre, for at klæde jer bedre på til at forstå det monster, der plager jeres barn og truer det med at alt muligt er farligt.

 

 

Og børnemeditationen Hjertelys nævnes også, som en dejlig måde at træne børnene i deres indre styrker. Børn med mange bekymringer undervurderer ofte deres egne evner og mod. Det skruer vi op for i den sidste del af bogen, hvor vi træner dem med mindfulness og meditation i at opleve flere sider af samme situation.

 

 

Vi får bestillinger fra en masse forældre og også læger, psykologer, familieterapeuter, holistiske behandlere og de første skoler er nu også begyndt at opdage bogen. I går købte en skole på Østerbro hele fire eksemplarer og en skole på Samsø har også fået bogen tilsendt. Det er da bare så skønt.

Se mere om bogen og bestil den