Tag til Hjerternes Dal

af | mar 17, 2020 | skole | 0 Kommentarer

Tag børnene med til Hjerternes Dal og lær dem om livet

Der er små beskeder til os alle fra Moder Jord i disse dage. Mens vi bliver isoleret og nogle bliver syge på lungerne, healer hun sine lunger og får skabt ny luft til os uden nær så megen forurening. Tal med ungerne om det. Find de gode nyheder i den her krise. Og brug tiden i isolation til at lade dit barn komme tættere på Moder jord og naturen. Det bedste sted at være lige nu er ude i den friske luft. Her er forslag til en dag med Hjerternes Dal – Meditationer til børn. Brug Hjerternes Dal – meditationer til børn, som dagsprogram. Nyd, at I for en gang skyld har tid til at dvæle lidt mere ved hvert element. Mærk elementet og kom helt tæt på Moder Jord.

Her er forslag til dagsprogram med hvert element.

1. Lad barnet vælge, hvilket element I skal arbejde med: ild, vand, jord og luft.

2. Syng Sangen fra Hjerternes Dal sammen

3. Læs den meditation højt, som passer til det element dit barn har valgt.

4. Tal om elementet og meditationen. Hvor kan I finde elementet i jeres hverdag? Hvordan bruger i det?

5. Lad barnet male, tegne, eller skrive om Ørnefjer og elementet.

6. Nu er det tid til tur. I skal nu ud og finde elementet i jeres nabolag. Ud og find elementet, leg med det, tal om det. Vær også stille med elementet og bed barnet om at mærke det.

7. Tag noget med hjem fra naturen, som barnet kan lege videre med hjemme eller lave kreaprojekter med. Mal på sten, snit en snobrødspind, find en anemone, lav en drage, find brænde til et bål osv.

8. Tal med barnet om at elementet er inde i os, og hvordan vi kan spejle vores sind i naturen.

9. Brug elementet i jeres madlavning og resten af dagen. Lad pandekagerne flyve, lav mad over bål, kog en suppe, spis grøntsager fra mulden.

10. Læs meditationen højt igen ved sengetid og rund dagen godt af.

 

Har du ikke Hjerternes Dal endnu – så find den her med link også til Sangen fra Hjerternes Dal 

Du kan også finde den på biblioteket og downloade den som pdf.

Se herunder forslag til kreating med bl.a. inspiration fra Lotte fra Børn, natur & mindfulness, som du kan møde her, hvor hun fortæller om at tage børn med til Hjerternes Dal.

Se også hvorfor jeg syntes Frost 2 var genial…

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind?