Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

 

 

Jeg er så glad for, at du har fundet vej til min blog. Jeg bliver ofte spurgt om, hvordan min vej har været fra at være mor til bestselling forfatter. Den fortælling får du her. Den er lidt lang, men det er også et langt og smukt eventyr. 

At få børn har for mig været den største gave i mit liv. Jeg mødte min dejlige mand, Claus, i mine tidlige tyvere og vidste bare, at det var ham! The one and only. Han var den ældre lækre skiguide, og jeg den unge på guideskolen, der faldt pladask for ham. Vi flyttede sammen fra første dag. På første date satte jeg min taske i hans gang og da han spurgte, hvor længe jeg kunne blive, svarede jeg – så længe det skal være. Og jeg er her endnu.

Han var meget romantisk og nogle år senere friede til mig på toppen af “Ben Lomond”, et smukt bjerg i New Zealand, hvor jeg læste et semester. Samme sommer som jeg blev færdig med min uddannelse på Cand. Merc., satte han en smuk ring på min finger i Rungsted Kirke.

Jeg havde fået arbejde som tekstforfatter på et smart reklamebureau på Christianshavn. De havde speciale i storytelling. Jeg fik lov til at skrive om vores kunders kernefortællinger og fik kamp til stregen som konsulent i store koncerner. Men skruk som en høne som jeg var, sagde jeg op. En 60 timers arbejdsuge med hvad der føltes som urimelige krav, var ikke noget for mig. Jeg kunne mærke, at jeg ikke var glad til trods for at jobbet på papiret var lidt af et drømmejob.

Fra jeg var helt lille har jeg haft en stærk intuition, som har guidet mig gennem livet. Det har jeg skrevet et kapitel, “The Voice”, til bogen “Time to Rise” af Dr. Andrea Pennington.

At jeg ville være mor var lige der, det eneste jeg vidste helt ind i mit hjerte.

To børn – to lande – to varmegrader – to sind

Både min mand og jeg elsker at rejse og havde begge i flere omgange boet i udlandet. I skrivende stund har jeg boet i 8 forskellige lande og taler 4 sprog flydende. Men vi havde endnu ikke prøvet at bo sammen i udlandet. Det havde vi lyst til. Tiden føltes som vores.

 

Når han og jeg manifesterer sammen, går det ofte stærkt. Tre uger efter kom han hjem med en kontrakt med udstationering i Kroatien og en uge efter fandt vi ud af at jeg var gravid.

 

Vi havde fire dejlige år ude fra 2005-09.

Vores ældste datter, Ida, blev født under sommersolens i 45 graders varme i Kroatien, mens der dalede store snefnug ned udenfor mit vindue i Canada, den dag Carla blev født. Da vi forlod hospitalet, stod temperaturen på -35 grader.

Lige så forskellige varmegrader, de blev født under, lige så forskellige lande de er født i – lige så forskellige er de af sind. Hvad der virkede med den første, virkede ikke nødvendigvis med den næste og omvendt.

Jeg overvejede flere gange undervejs, om jeg skulle søge arbejde, der hvor vi boede, men i mit hjerte fandt jeg altid det samme svar. Det hviskede til mig: “Bliv hjemme hos pigerne. Det vil du aldrig fortryde“. Og det fik det ret i. Mine beslutninger om at prioritere mine børn først og bygge en forretning op ved siden af og vækste den i takt med at de blev større, er den bedste beslutning, jeg har truffet i mit liv.

Det med at være nogens mor er jo ikke så vanskeligt, men at blive god mor, er en helt anden historie. For vi bliver hele tiden udfordret af vores børn. Bedst som man tænker – nu har jeg den, det kører, vokser de, og vi får nye udfordringer. At være en god mor kræver en masse selvindsigt og udvikling. Som familie har vi hele vejen igennem arbejdet meget bevidst med vores værdisæt. Jeg ved ikke med dig, men jeg har i mit moderskab fået mange aha-oplevelser undervejs. Mange af dem har jeg puttet ind i mine bøger. 

Fordi jeg havde god tid, reflekterede jeg meget over mit forældreskab. Jeg indså tidligt, at meget af deres adfærd var en reaktion på min.

Jeg lærte også, at jo mere jeg lænede mig ind i et fredeligt forældreskab, jo mildere blev jeg og fik deaf også en mere mild reaktion fra dem. Det satte tanker i gang, og jeg begyndte at studere “The Conscious Parenting Methods” med Dr. Shefali Tsabary og Jesper Juul som forbilleder.

Den magiske kuffert
Med to små børn hjemme blev deres og min søvn et omdrejningspunkt for mig. Deres søvn var vigtig for mig, så jeg kunne få tid og ro til bare at være mig og få sovet lidt efter nattens amninger. Men jeg havde også brug for tid, fordi jeg var begyndt at skrive på hvad, der senere blev til min første bog Skumle skiderikker og lyserøde skyer, og jeg storelskede de skrivestunder. Det var en magisk tid. Min tid. For mig. Helt fra jeg var lille har jeg elsket bøger, og jeg havde drømt om en dag selv at skrive en. Da jeg pludselig en dag stod et par måneder gravid på en strand i Kroatien, fik jeg muligheden.

Hvordan jeg kom i gang ved hjælp af en magisk kuffert, har jeg skrevet om i mit kapitel “The suitcase” i en skøn bog “Magic and Miracles” også af Dr. Andrea Pennington. 

Dukkerne i kufferten

Når pigerne sov, fandt jeg min computer frem og skrev. Det føltes som om der stod to små dukker foran mig, som var karaktererne “Amalie og Emma” i Skumle skiderikker og lyserøde skyer. De talte sammen og oplevede en hel masse, som jeg havde travlt med at skrive ned. Syret og mega fedt på samme tid. 

Med den kolde vinterluft i barnevognen i Canada, kunne pigerne sove længe og dejligt til middag. Jeg kan stadig mærke deres varme små kroppe og kolde røde kinder, når de kom ind fra sådan en herlig vinterlur, og jeg pakkede dem ud af de mange lag, skiftede bleer, satte mad frem til den store og lagde den lille til brystet. Dejligste minder. 

Det tog fire år med to barsler at komme i mål og få min første bog udgivet. Jeg fik afslag fra mange forlag, forbedrede hele tiden mit manuskript, og til sidst lykkedes det. Jeg var meget glad og er stadig i dag meget stolt af min debu bog Skumle skiderikker og lyserøde skyer, som hjælper børn i puberteten. 

Den anden verden åbner sig
Da vi kom hjem til Danmark i 2009 og købte hus i Hørsholm, fortsatte jeg med at skrive og begyndte at blogge om mine egne tanker om det bevidste forældreskab. Jeg begyndte at arbejde hjemmefra som freelancer i marketing og kommunikation, og pigerne kom deltid i børnehave og vuggestue. De var der fra kl. 9.30-14 i snit og elskede det. Særligt Ida, der nu var tre år, elskede at flytte hjem til Danmark. Hun fik nye venner og blev mødt af den kultur, hun trods opvækst i udlandet var vokset op i med danske traditioner. Pludseligt åbnede en hel verden sig op for hende.

Efter fire år på barsel nød jeg at få lidt mere tid til mig selv og mine skriverier. I de år byggede jeg en god forretning op i Winter Kommunikation, hvor jeg arbejdede for en masse store brands som Bestseller, Topdanmark, IBM og Fætter BR.

Der var gode penge i den form for tekster til brands, bundlinjen var god, men indholdet kedede mig ofte, og jeg kunne jeg mærke, at en hel anden verden begyndte at åbne sig. Der var noget, der kaldte på mig. Jeg begyndte at forstå, at jeg kunne mere end at skrive salgstekster. At det jeg skulle formidle var dybere og kom fra en anden verden. Jeg føler mig ofte som en kanal eller som en oversætter af “et andet sprog”. Det er energiens sprog, som flyder igennem mig. Jeg mærkede også en stor trang til at skrive mere til børn. Men kunne man leve af det? Hjernen sagde nej – hjertet sagde ja. 

For at forstå “Den anden verden” bedre begyndte jeg at meditere, dyrke mindfulness og yoga. Jeg tog en Life Mastery coaching uddannelse hos Sussanne Wexø, blev mindfulnessinstruktør og gik i to års mesterlære hos en klog kvinde, Sofie Halkjær / Human Univerz, som lærte mig om meditation, mindfulness, energi, elementerne, healing, vibrationer og transformationer.

Da jeg så magien i den anden verden og begyndte at kunne formidle den, vidste jeg, at jeg havde fundet mit livsformål.

I dag hjælper jeg mange af mine klienter med at finde deres hos Room for You, som er et søsterselskab til Room for Reflection, hvor jeg coacher iværksættere med store hjerter og passion for at hjælpe andre. 

Jeg provokerede de andre mødre
I de år, hvor børnene var små, reflekterede jeg meget over mit forældreskab, børneopdragelse og de valg, vi tager i livet. For nogle bekendte mente, at jeg var et levn fra 50’erne, fordi jeg havde opgivet min egen karriere, kun arbejdede 15-20 timer om ugen og gik hjemme og passede mine børn, mens min mand gjorde karriere.

Det provokerede min omverden, at jeg var så afklaret med, at jeg ville prioritere mine børn. I de år fik jeg en del hug for mine valg. 

Det opildnede til gengæld mig til at reflektere over og skrive om mangfoldighed i forældreskabet. Jeg var også optaget af, hvordan vi som forældre kan skabe ro i vores børns liv og give dem en god ballast med i livet.

I de år var jeg ghostwriter for Thomas Pape, som jeg skrev “Studieliv uden stress” for (udsolgt fra forlaget). At skrive den bog fik mig til at tænke, hvad kan jeg gøre for at mine børn ikke får brug for at læse den bog, når de en dag måske vil studere? Hvordan kan jeg klæde dem på til at lære at finde en god balance i livet.

I 2013 åbnede jeg derfor Room for Reflection for at dele mine perspektiver på et roligt, kærligt og fredeligt forældreskab.

Unicorn – regnbue – la la land følelse
I de år studerede jeg personlig udvikling. En aften på et meditationskursus med min lærer, oplevede jeg en kvinde, der havde mistet sin kontakt til sit hjerte og ikke kunne finde det igen. Den aften så hun et svag glimt af sit hjerte og blev lykkelig. I ti år havde hun søgt efter sit hjerte, og den aften fandt hun det igen og bar det som en lille fugleunge frem foran sig og pustede liv i det.

Det gjorde stort indtryk på mig. Jeg tænkte ved mig selv, at ingen mennesker skulle opleve, at miste kontakten til deres hjerter. For i samme meditation havde jeg haft fuld kontakt til mit og så farver, lys, hørte sange og havde en nærmest unicorn – regnbue – la la land – følelse.

Der dansede jeg i min fantastiske lykkerus, mens kvinden ved siden af gik i mørke.

Jeg reflekterede over, hvorfor nogle mennesker som jeg vokser op i fuld kærlighed og aldrig tvivler på den, mens andre farer så vild i livet, at de mister kontakten til deres hjerter. Jeg begyndte at holde kurset “Lyt til dit hjerte” først sammen med Sofie, som åbnede mange døre for mig, og senere har jeg holdt stribevis af kurser.

Jeg har besluttet mig for, at jeg først stopper med at afholde det kursus, når der ikke længere kommer nogen på dem. Indtil nu har de stort set alle være udsolgt. Det er tankevækkende… Jeg holdte mange af de kurser i mine tidligere kontorlokaler med udsigt over pladsen ved Nørreport. I pauserne åbnede jeg vinduerne og kiggede ned på det travle liv i hjertet af København. Jeg havde lyst til at finde en megafon frem og lave min kærlighedsversion af Casper Christensens “Tæskeholdet” og råbe ud til folket om kunsten at elske sig selv. 

Den første aften med børnemeditation
I ugerne efter den oplevelsen med kvinde, der havde mistet kontakten til sit hjerte, besluttede jeg mig for, at mine børn skulle lære selvkærligheden at kende, fra de var helt små.

Jeg ønskede, at de skulle vide, hvor elskede de var, og at de har en uendelig kilde til kærlighed indeni dem selv. Jeg ville lære dem at finde ind til deres hjerter, så de altid kunne finde vej og aldrig ville miste kontakten til deres egen kærlighedskilde.

Det taler jeg mere om i min TEDx

Pigerne var 3 og 6 år gamle, da vi begyndte at meditere sammen ved sengetid.

Da jeg oplevede, hvor stor gavn de havde af meditationen, så hvordan de blomstrede op og hvor stor effekt meditationerne havde på deres søvn, vidste jeg, at tiden var kommet til at skrive endnu en børnebog.

Det blev til Børnemeditationerne I mit hjerte, som udkom i 2015.

Rejsen med den bog har været så utrolig smuk og er langt fra slut. For når man finder noget så fint, der hjælper så mange børn, står man hver morgen op og tænker, hvordan kan jeg nå ud til flere børn? At du læser med her, gør mig glad. I skrivende stund har jeg solgt mere end 30.000 bøger i mere end tyve lande og på nu fire sprog! Jeg kniber mig lige lidt i armen over at skrive det.

Efter at have været udgivet på forlag nogle gange, valgte jeg at selvudgive. Jeg synes, at forlagene tager al for stor en procentdel i forhold til de ydelser, de leverer. Første gang jeg bestilte bøger fra tryk, var jeg modig og bestilte 500. De blev solgt på en weekend! Nøj, hvor fik vi travlt med at pakke og sende. Jeg glemmer aldrig, da postbilen kom og kørte med alle de bøger.

Læs med her om, hvordan vi bruger bogen og putter herhjemme. 

Bestseller og de store scener

Siden er det bare gået slag i slag. Jeg har været i de fleste danske medier med mit forfatterskab, og i 2019 stod jeg på den famøse TEDx scene med kameraerne rullende. Hold nu op, hvor havde jeg øvet mig på den tale. Der gik flere måneder med at forberede mig. I min tale fortæller jeg om de grå mænd fra bogen MOMO af Michael Ende og kæder det sammen med det stressede samfund, vores børn vokser op i og hvorfor vi som forældre selv må bremse det lyntog vi har sat os selv op i og som børnene hvirvler efter. Se den her. 

Sidst i 2019 blev jeg tildelt en award som “Top ten energy healers of the world”.

Lad være med at gemme dig! 

Hvordan får man en TEDx og kommer i alle de medier? Det handler om branding og pr. I 2017 mødte jeg min mentor Dr. Andrea Pennington, som på mange måder har hjulpet mig. Hun var kendt fra Oprah, Discovery, TEDx og meget andet. På en konference i Spanien til European Transformational Teachers’ Gathering (ETTG) så hun min bog og mine social media kanaler og sagde: “Girl, I love your book. Mothers all over the world need this book. But I don’t see you anywhere. You need to work on your personal brand and you gotta stop hiding yourself behind your books!“.

Jeg tog en masse kurser hos Andrea og kun to måneder efter sad jeg for første gang i Go’ Morgen Danmark – endda med mine børn og fortalte om Hjerternes Dal, som lige var udkommet. Holy moly – det var vildt.

Alt det presse og alle de scener hjælper alt sammen på min ambition om at nå ud til 1.000.000 børn. Jeg har sågar fået min helt egen brandside nu på gittewintergraugaard.com – det er ret tjekket, synes jeg. 

Må jeg oversætte til mit modersmål?
Heldigvis kan mange forældre mærke, at bogen resonerer i dem, se at den hjælper deres børn og deler den med deres venner. Det gør mig så glad. Du kan hjælpe mig ved at dele denne blog med dine venner. Det vil gøre en stor forskel for mig i min mission om at nå ud til så mange forældre som muligt. 

Det er også begejstrede mødre, der kontakter mig for at oversætte den til deres modersmål og dele den med børn i deres hjemland. Det fortæller mig noget om at vores modersmål og vores hjertes sprog hænger sammen.

Den engelske “In my heart” fik jeg selv oversat, fordi det var så oplagt. Jeg sendte 5000 stk på Amazon’s lager i UK. Det skulle jeg aldrig have gjort. Det blev en dyr lærestreg. Jeg har fortalt om den til Væksthusets podcast – “Med håret i Podcasten” (fed titel). Langt bedre gik det, da jeg fik mit eget lager i England og min egen Pr Agent, Sam Jennings.

Et børnehjem

Den spanske En mi Corazón kom til efter min dejlige illustrator fra Peru, Elsie Ralston, tog den med hjem og viste den frem i sit hjemland. En veninde til hende var fundraiser for et børnehjem i et slumkvarter og blev så forelsket i bogen, at hun oversatte den til børnene, så de kunne lære om selvkærlighed. I stedet for et honorar, donerede jeg penge til børnehjemmet.

Den spanske version har været den sværeste for mig at sælge, da jeg desværre ikke selv taler sproget og har haft svært ved at markedsføre den. Det er nemmest for mig at opbygge communities på sociale medier, som jeg interagerer med og fortæller om mit syn på søvn og børn. Det er svært på et sprog, jeg ikke taler. Så den nød, er jeg nu ved at knække med et team i Spanien. Det føles lidt som en genfødsel af den bog. Del endelig siden www.enmicorazon.es, hvis du har spansktalende netværk. Så kan du hjælpe mig med at nå ud til en masse børn. Vidste du, at de spanske børn er de børn i Europa, der sover mindst?

Heja Norge

I år blev det de norske børns tur. For oppe i det fine land mod nord bor Ellen Bucher-Johannesen og Gerd Stautland, som er som små feer i mit liv. De elsker mit forfatterskab og har besluttet sig at hjælpe mine bøger til Norge. I 2020 udkom “I hjertet mitt”, og bogen har netop i denne måned fået sin egen norske hjemmeside: www.ihjertetmitt.no.

Den arabiske drøm vågner

Næste sprog bliver arabisk, for dansk/arabiske Huda El-Hawari fra Voldsmose forelskede sig også i den danske bog og brugte den med sin datter. Hun har nu oversat den og er ved at gøre den færdig til tryk. Oversættelsen har været en tur i Libanon hos en redaktør, der arbejder på et forlag, hvor den måske skal trykkes. For selv om jeg er glad for selvudgivelse, åbner jeg nu op for samarbejde med forlag i de markeder, jeg ikke selv har kendskab til. Vi er også i gang med at skabe kontakt til forlag i Dubai. Glæder mig til at dele den arabiske version med jer. Det er vildt at se den med helt andre bogstaver og høre den på et sprog, jeg ikke kender.

Fredsmission

Det glæder mig også at se, at Børnemeditationerne I mit hjerte virker på tværs af kulturer og religioner. For i vores måde at elske vores børn på, er vi helt ens.

Måske kan vi finde hinanden på tværs af grænser i netop den kærlighed og skabe fred?

Jeg ved i mit hjerte, at Dalai Lama havde ret, da han sagde, at “hvis vi lærer alle børn på 8 år at meditere, vil vi skabe fred i verden”. Jeg arbejder på sagen…

At trykke bøger og udgive bøger er et helt kapitel for sig – og hvert land er forskelligt. I dag hjælper jeg andre kommende forfattere med at skrive, udgive og sælge deres bøger.  

I 2016 oversatte jeg den smukke billedbog fra 1906 Jordens Børn fra tysk til dansk og fyldte den med mindfulnessøvelser sammen med Sussanne Wexø. Den hvisker til os fra en fjern tid om at sætte farten ned og komme mere ud i naturen med vores unger. 

Tag med til Hjerternes Dal
Efterfølgeren Hjerternes Dal kom til, da jeg oplevede, at så mange børn nu kendte til deres kærlighedsbjerg fra I mit hjerte, at jeg tænkte, at vi nu havde en helt bjergkæde af kærlighedsbjerge. De kom og viste mig de fineste tegninger af deres bjerg.

Jeg tænkte, at den dal, der ligger for foden af de bjerge, måtte være noget helt særligt.

For intet er så fint som børns kærlighed. Der måtte være perfekt balance i den dal. Og når der er perfekt balance, er det fordi der er harmoni i de fire elementer: Vand, ild, jord og luft.

Elementerne havde jeg studeret længe hos Sofie Halkjær og siden med mine klienter. Inspireret af samtaler med Sofie om børn og elementerne besluttede jeg mig for at skrive en bog til børn om at finde balance med elementerne i vores indre dal.

I dalen møder vi indianerhøvdingen Ørnefjer, som viser os rundt og lærer os om naturen i os, og hvordan vi kan spejle vores sind i naturen og lære at finde balance og ro.

Jeg er i fuld gang med at udgive bogen som fem individuelle bøger på engelsk som en serie, hvor jeg i hver fortæller endnu mere om elementerne til forældrene. Det er min plan, at de fem bøger også skal udgives på dansk, og så drømmer jeg om at skrive nye i serien.

Ingen børn skal leve med monstre!

Mange sensitive børn fandt hjælp i Hjerternes dal, særligt i vandmeditationen ”Den klare kilde”, og deres forældre skrev efter mere. “Skriv noget mere – det hjælper“. De nævnte ord som ængstelig, bekymret og angst, og jeg indså, at den næste bog, jeg ønskede at bidrage med, var Monstermanualen til børn med mange bekymringer

Jeg spurgte mine gode ven og psykolog, Stine Hæk, om hun ville skrive den med mig. Fra sin klinik i Silkeborg hjælper hun en masse familier med ængstelige børn. Bogen fik en flyvende start, og vi skal snart i gang med at trykke 3. oplag. Den hjælper rigtig mange børn med at forstå deres bekymringsmonster og holde op med at lytte på det, når det begynder at ævle.

Det er også en stor hjælp for børnene, når mor og far lærer at forstå monstersprog – og derfor sender vi forældrene i Monsterskole. I bogen møder vi i en novelle pigen, Simone, som har angst. Vi følger hendes kamp, da hun beslutter sig for at have modet til at gennemføre en soveaftale hos veninden, Viola. “Simone er mig – jeg er Simone”, siger mange af de børn, der spejler sig i denne karakter og finder fred.

Sammen giver vi børnene power’en tilbage. For ingen børn skal leve med et monster, der stjæler deres livskvalitet!

Når jeg kigger på listen over bøger, jeg har skrevet og udgivet, bliver jeg selv helt overrasket. For det er allerede rigtig mange. Men jeg er langt fra færdig. At skrive bøger er det dejligste jeg ved og at de hjælper så mange børn og deres forældre, gør mig lykkelig. 

 

Tak fordi du læste med her. Vil du følge med i mine tanker om det bevidste forældreskab, fredelige putninger, workshops, nye bøger mm. – så skriv dig op til mit nyhedsbrev. Jeg linker til alle bøgerne herunder og ønsker dig god læselyst.

 

Køb bøgerne her

Alder?

Vil du vide, hvilke bøger, der passer til hvilke aldre, kan du se en nem oversigt her. 

Vil du have mere?

Få mit nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie.