Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Fra mor til bestseller forfatter

I denne serie kan du læse om min rejse ind i mit forfatterskab fra mor til bestseller forfatter.

Kapitel 1: to piger og en magisk kuffert

Da min mand og jeg havde været gift et års tid blev jeg skruk som en høne. Både min mand og jeg elsker at rejse og havde begge i flere omgange boet i udlandet. I skrivende stund har jeg boet i 8 forskellige lande og taler 4 sprog flydende. Men vi havde endnu ikke prøvet at bo sammen i udlandet. Det havde vi lyst til. Tiden føltes som vores. Vi var lige blevet gift og jeg var træt af mit arbejde på et reklamebureau. Barsel i udlandet lød som det helt rigtige.
Når han og jeg manifesterer sammen, går det ofte stærkt. Tre uger efter kom han hjem med en kontrakt med udstationering i Kroatien og en uge efter fandt vi ud af at jeg var gravid.

Sommer- og vinterbørn

Vores ældste datter, Ida, blev født under sommersolens i 45 graders varme i Kroatien, mens der dalede store snefnug ned udenfor mit vindue i Canada, den dag Carla blev født. Da vi forlod hospitalet, stod temperaturen på -35 grader. Lige så forskellige varmegrader, de blev født under, lige så forskellige lande de er født i – lige så forskellige er de af sind. Hvad der virkede med den første, virkede ikke nødvendigvis med den næste og omvendt.

Bliv hjemme

Jeg overvejede flere gange undervejs, om jeg skulle søge arbejde, der hvor vi boede, men i mit hjerte fandt jeg altid det samme svar. Det hviskede til mig: “Bliv hjemme hos pigerne. Det vil du aldrig fortryde“. Og det fik det ret i. Mine beslutninger om at prioritere mine børn først og bygge en forretning op ved siden af og vækste den i takt med at de blev større, er den bedste beslutning, jeg har truffet i mit liv.

At være en god mor?

Det med at være nogens mor er jo ikke så vanskeligt, men at blive god mor, er en helt anden historie. For vi bliver hele tiden udfordret af vores børn. Bedst som man tænker – nu har jeg den, det kører, vokser de, og vi får nye udfordringer. At være en god mor kræver en masse selvindsigt og udvikling. Som familie har vi hele vejen igennem arbejdet meget bevidst med vores værdisæt. Jeg ved ikke med dig, men jeg har i mit moderskab fået mange aha-oplevelser undervejs. Mange af dem har jeg puttet ind i mine bøger.

Fordi jeg havde god tid, reflekterede jeg meget over mit forældreskab. Jeg indså tidligt, at meget af deres adfærd var en reaktion på min.

Jeg lærte også, at jo mere jeg lænede mig ind i et fredeligt forældreskab, jo mildere blev jeg og fik deaf også en mere mild reaktion fra dem. Det satte tanker i gang, og jeg begyndte at studere “The Conscious Parenting Methods” med Dr. Shefali Tsabary og Jesper Juul som forbilleder.

Den magiske kuffert

Med to små børn hjemme blev deres og min søvn et omdrejningspunkt for mig. Deres søvn var vigtig for mig, så jeg kunne få tid og ro til bare at være mig og få sovet lidt efter nattens amninger. Men jeg havde også brug for tid, fordi jeg var begyndt at skrive på hvad, der senere blev til min første bog Skumle skiderikker og lyserøde skyer, og jeg storelskede de skrivestunder. Det var en magisk tid. Min tid. For mig. Helt fra jeg var lille, har jeg elsket bøger, og jeg havde drømt om en dag selv at skrive en. Da jeg pludselig en dag stod et par måneder gravid på en strand i Kroatien, fik jeg muligheden.

Hvordan jeg kom i gang ved hjælp af en magisk kuffert, har jeg skrevet om i mit kapitel “The suitcase” i en skøn bog “Magic and Miracles” også af Dr. Andrea Pennington.

Dukkerne i kufferten

Når pigerne sov, fandt jeg min computer frem og skrev. Det føltes som om der stod to små dukker foran mig, som var karaktererne “Amalie og Emma” i Skumle skiderikker og lyserøde skyer. De talte sammen og oplevede en hel masse, som jeg havde travlt med at skrive ned. Syret og mega fedt på samme tid.

Med den kolde vinterluft i barnevognen i Canada, kunne pigerne sove længe og dejligt til middag. Jeg kan stadig mærke deres varme små kroppe og kolde røde kinder, når de kom ind fra sådan en herlig vinterlur, og jeg pakkede dem ud af de mange lag, skiftede bleer, satte mad frem til den store og lagde den lille til brystet. Dejligste minder.

Det tog fire år med to barsler at komme i mål og få min første bog udgivet. Jeg fik afslag fra mange forlag, forbedrede hele tiden mit manuskript, og til sidst lykkedes det. Jeg var meget glad og er stadig i dag meget stolt af min debut bog Skumle skiderikker og lyserøde skyer, som hjælper børn i puberteten.

Læs kapitel 2: Den anden verden åbner sig

Vil du have mere?

Få mit nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie.