børnemeditation søvn putning graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Dette kapitel er 3/5 i en serie omkring min rejse fra mor til bestsellerforfatter. Du kan læse med fra starten her.

Kapitel 3: Unicorn – regnbue – la la land følelse

I de år studerede jeg personlig udvikling. En aften på et meditationskursus med min lærer, oplevede jeg en kvinde, der havde mistet sin kontakt til sit hjerte og ikke kunne finde det igen. Den aften så hun et svag glimt af sit hjerte og blev lykkelig. I ti år havde hun søgt efter sit hjerte, og den aften fandt hun det igen og bar det som en lille fugleunge frem foran sig og pustede liv i det.

Det gjorde stort indtryk på mig. Jeg tænkte ved mig selv, at ingen mennesker skulle opleve, at miste kontakten til deres hjerter. For i samme meditation havde jeg haft fuld kontakt til mit og så farver, lys, hørte sange og havde en nærmest unicorn – regnbue – la la land – følelse.

Da dansede jeg i min fantastiske lykkerus, mens kvinden ved siden af gik i mørke

Jeg reflekterede over, hvorfor nogle mennesker som jeg vokser op i fuld kærlighed og aldrig tvivler på den, mens andre farer så vild i livet, at de mister kontakten til deres hjerter. Jeg begyndte at holde kurset “Lyt til dit hjerte” først sammen med Sofie, som åbnede mange døre for mig, og senere har jeg holdt stribevis af kurser.

Jeg har besluttet mig for, at jeg først stopper med at afholde det kursus, når der ikke længere kommer nogen på dem. Indtil nu har de stort set alle være udsolgt. Det er tankevækkende… Jeg holdte mange af de kurser i mine tidligere kontorlokaler med udsigt over pladsen ved Nørreport. I pauserne åbnede jeg vinduerne og kiggede ned på det travle liv i hjertet af København. Jeg havde lyst til at finde en megafon frem og lave min kærlighedsversion af Casper Christensens “Tæskeholdet” og råbe ud til folket om kunsten at elske sig selv.

Den første aften med børnemeditation
I ugerne efter den oplevelsen med kvinde, der havde mistet kontakten til sit hjerte, besluttede jeg mig for, at mine børn skulle lære selvkærligheden at kende, fra de var helt små.

Jeg ønskede, at de skulle vide, hvor elskede de var, og at de har en uendelig kilde til kærlighed indeni dem selv. Jeg ville lære dem at finde ind til deres hjerter, så de altid kunne finde vej og aldrig ville miste kontakten til deres egen kærlighedskilde.

Det taler jeg mere om i min TEDx.

Pigerne var 3 og 6 år gamle, da vi begyndte at meditere sammen ved sengetid

Da jeg oplevede, hvor stor gavn de havde af meditationen, så hvordan de blomstrede op og hvor stor effekt meditationerne havde på deres søvn, vidste jeg, at tiden var kommet til at skrive endnu en børnebog.

Det blev til Børnemeditationerne I mit hjerte, som udkom i 2015.

Rejsen med den bog har været så utrolig smuk og er langt fra slut. For når man finder noget så fint, der hjælper så mange børn, står man hver morgen op og tænker, hvordan kan jeg nå ud til flere børn? At du læser med her, gør mig glad. I skrivende stund har jeg solgt mere end 30.000 bøger i mere end tyve lande og på nu fire sprog! Jeg kniber mig lige lidt i armen over at skrive det.

Læs med her om, hvordan vi bruger bogen og putter herhjemme. 

De blev solgt på en weekend!

Efter at have været udgivet på forlag nogle gange, valgte jeg at selvudgive. Jeg synes, at forlagene tager al for stor en procentdel i forhold til de ydelser, de leverer. Første gang jeg bestilte bøger fra tryk, var jeg modig og bestilte 500. De blev solgt på en weekend! Nøj, hvor fik vi travlt med at pakke og sende. Jeg glemmer aldrig, da postbilen kom og kørte med alle de bøger.

Læs videre kapitel 4 her

Køb bogen

Slut med skrig og skrål ved sengetid. Den metode, jeg her tilbyder, handler om kærlighed, lys og energi. Måske vil effekten også overraske dig. Tænk engang, hvis alle børn i hele verden faldt i søvn, mens de fyldte deres hjerter med kærlighed! Hvordan ville det forandre verden?