Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Denne kapitel serie består af fem kapitler om min vej fra mor til bestsellerforfatter. Det her er kapitel 4/5. Se det første kapitel her. 

Kapitel 4: Bestseller og de store scener

Pludselig gik det stærkt med medier og de store scener. Jeg har været i de fleste danske medier med mit forfatterskab, og i 2019 stod jeg på den famøse TEDx scene med kameraerne rullende. Hold nu op, hvor havde jeg øvet mig på den tale. Der gik flere måneder med at forberede mig. I min tale fortæller jeg om de grå mænd fra bogen MOMO af Michael Ende og kæder det sammen med det stressede samfund, vores børn vokser op i og hvorfor vi som forældre selv må bremse det lyntog vi har sat os selv op i og som børnene hvirvler efter. Se den her.

 

Sidst i 2019 blev jeg tildelt en award som “Top ten energy healers of the world”.

Lad være med at gemme dig! 

Hvordan får man en TEDx og kommer i alle de medier? Det handler om branding og pr. I 2017 mødte jeg min mentor Dr. Andrea Pennington, som på mange måder har hjulpet mig. Hun var kendt fra Oprah, Discovery, TEDx og meget andet. På en konference i Spanien til European Transformational Teachers’ Gathering (ETTG) så hun min bog og mine social media kanaler og sagde: “Girl, I love your book. Mothers all over the world need this book. But I don’t see you anywhere. You need to work on your personal brand and you gotta stop hiding yourself behind your books!“.

Jeg tog en masse kurser hos Andrea og kun to måneder efter sad jeg for første gang i Go’ Morgen Danmark – endda med mine børn og fortalte om Hjerternes Dal, som lige var udkommet. 

Alt det presse og alle de scener hjælper alt sammen på min ambition om at nå ud til 1.000.000 børn med min one breath mission one million kids. Jeg har sågar fået min helt egen brandside nu på gittewintergraugaard.com.

Må jeg oversætte til mit modersmål?
Heldigvis kan mange forældre mærke, at bogen resonerer i dem, se at den hjælper deres børn og deler den med deres venner. Det gør mig så glad. Du kan hjælpe mig ved at dele denne blog med dine venner. Det vil gøre en stor forskel for mig i min mission om at nå ud til så mange forældre som muligt. 

Det er også begejstrede mødre, der kontakter mig for at oversætte den til deres modersmål og dele den med børn i deres hjemland. Det fortæller mig noget om at vores modersmål og vores hjertes sprog hænger sammen.

Den engelske “In my heart” fik jeg selv oversat, fordi det var så oplagt. Jeg sendte 5000 stk på Amazon’s lager i UK. Det skulle jeg aldrig have gjort. Det blev en dyr lærestreg. Jeg har fortalt om den til Væksthusets podcast – “Med håret i Podcasten” (fed titel). Langt bedre gik det, da jeg fik mit eget lager i England og min egen Pr Agent, Sam Jennings.

Børnehjem kalder

Den spanske En mi Corazón kom til efter min dejlige illustrator fra Peru, Elsie Ralston, tog den med hjem og viste den frem i sit hjemland. En veninde til hende var fundraiser for et børnehjem i et slumkvarter og blev så forelsket i bogen, at hun oversatte den til børnene, så de kunne lære om selvkærlighed. I stedet for et honorar, donerede jeg penge til børnehjemmet.

Den spanske version har været den sværeste for mig at sælge, da jeg desværre ikke selv taler sproget og har haft svært ved at markedsføre den. Det er nemmest for mig at opbygge communities på sociale medier, som jeg interagerer med og fortæller om mit syn på søvn og børn. Det er svært på et sprog, jeg ikke taler. Så den nød, er jeg nu ved at knække med et team i Spanien. Det føles lidt som en genfødsel af den bog. Del endelig siden www.enmicorazon.es, hvis du har spansktalende netværk. Så kan du hjælpe mig med at nå ud til en masse børn. Vidste du, at de spanske børn er de børn i Europa, der sover mindst?

Siden er andre børnehjem også kommet med på listen over begejstrede læsere til herhjemme og i Afrika.

I hjertet mitt

I år blev det de norske børns tur. For oppe i det fine land mod nord bor Ellen Bucher-Johannesen og Gerd Stautland, som er som små feer i mit liv. De elsker mit forfatterskab og har besluttet sig at hjælpe mine bøger til Norge. I 2020 udkom “I hjertet mitt”, og bogen har netop i denne måned fået sin egen norske hjemmeside: www.ihjertetmitt.no.

 

Den arabiske drøm vågner

Næste sprog bliver arabisk, for dansk/arabiske Huda El-Hawari fra Voldsmose forelskede sig også i den danske bog og brugte den med sin datter. Hun har nu oversat den og er ved at gøre den færdig til tryk. Oversættelsen har været en tur i Libanon hos en redaktør, der arbejder på et forlag, hvor den måske skal trykkes. For selv om jeg er glad for selvudgivelse, åbner jeg nu op for samarbejde med forlag i de markeder, jeg ikke selv har kendskab til. Vi er også i gang med at skabe kontakt til forlag i Dubai. Glæder mig til at dele den arabiske version med jer. Det er vildt at se den med helt andre bogstaver og høre den på et sprog, jeg ikke kender.

Fredsmission

Det glæder mig også at se, at Børnemeditationerne I mit hjerte virker på tværs af kulturer og religioner. For i vores måde at elske vores børn på, er vi helt ens.

Måske kan vi finde hinanden på tværs af grænser i netop den kærlighed og skabe fred?

Jeg ved i mit hjerte, at Dalai Lama havde ret, da han sagde, at “hvis vi lærer alle børn på 8 år at meditere, vil vi skabe fred i verden”. Jeg arbejder på sagen…

At trykke bøger og udgive bøger er et helt kapitel for sig – og hvert land er forskelligt. I dag hjælper jeg andre kommende forfattere med at skrive, udgive og sælge deres bøger. 

 

Køb bogen

Slut med skrig og skrål ved sengetid. Den metode, jeg her tilbyder, handler om kærlighed, lys og energi. Måske vil effekten også overraske dig. Tænk engang, hvis alle børn i hele verden faldt i søvn, mens de fyldte deres hjerter med kærlighed! Hvordan ville det forandre verden?

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind ved sengetid? Og hvad betyder det for deres søvn? 

Skru op for Hjertelyset

Er I vilde med Børnemeditationerne I mit hjerte, vil I også elske Hjertelys. Jeg skrev den oprindeligt til Monstermanualen, men måtte udgive den separat også, da den bare er så smuk. Sid på sengekanten og skru op for jeres Hjertelys sammen. Find din lille lysbærer frem og bær lyset ud i livet.