Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Denne kapitelserie fortæller om min rejse fra mor til bestsellerforfatter. Her kapitel 5/5. Læs med fra starten her.

Kapitel 5: Tag med til Hjerternes Dal og lær at bekæmpe monstrene. 

Nogle år efter i 2017 skrev jeg Hjerternes Dal. Den kom, da jeg oplevede, at så mange børn nu kendte til deres kærlighedsbjerg fra I mit hjerte, at jeg tænkte, at vi nu havde en helt bjergkæde af kærlighedsbjerge. De kom og viste mig de fineste tegninger af deres bjerg.

Jeg tænkte, at den dal, der ligger for foden af de bjerge, måtte være noget helt særligt. For intet er så fint som børns kærlighed. Der måtte være perfekt balance i den dal. Og når der er perfekt balance, er det fordi der er harmoni i de fire elementer: Vand, ild, jord og luft.

De fire elementer giver ro

Elementerne havde jeg studeret længe hos Sofie Halkjær og siden med mine klienter. Inspireret af samtaler med Sofie om børn og elementerne besluttede jeg mig for at skrive en bog til børn om at finde balance med elementerne i vores indre dal.

I dalen møder vi indianerhøvdingen Ørnefjer, som viser os rundt og lærer os om naturen i os, og hvordan vi kan spejle vores sind i naturen og lære at finde balance og ro.

Jeg er i fuld gang med at udgive bogen som fem individuelle bøger på engelsk som en serie, hvor jeg i hver fortæller endnu mere om elementerne til forældrene. Det er min plan, at de fem bøger også skal udgives på dansk, og så drømmer jeg om at skrive nye i serien.

Ingen børn skal leve med monstre!

Mange sensitive børn fandt hjælp i Hjerternes dal, særligt i vandmeditationen ”Den klare kilde”, og deres forældre skrev efter mere. “Skriv noget mere – det hjælper“. De nævnte ord som ængstelig, bekymret og angst, og jeg indså, at den næste bog, jeg ønskede at bidrage med, var Monstermanualen til børn med mange bekymringer

Jeg spurgte mine gode ven og psykolog, Stine Hæk, om hun ville skrive den med mig. Fra sin klinik i Silkeborg hjælper hun en masse familier med ængstelige børn. Bogen fik en flyvende start, og vi skal snart i gang med at trykke 3. oplag. Den hjælper rigtig mange børn med at forstå deres bekymringsmonster og holde op med at lytte på det, når det begynder at ævle.

Det er også en stor hjælp for børnene, når mor og far lærer at forstå monstersprog – og derfor sender vi forældrene i Monsterskole. I bogen møder vi i en novelle pigen, Simone, som har angst. Vi følger hendes kamp, da hun beslutter sig for at have modet til at gennemføre en soveaftale hos veninden, Viola. “Simone er mig – jeg er Simone”, siger mange af de børn, der spejler sig i denne karakter og finder fred.

Sammen giver vi børnene power’en tilbage. For ingen børn skal leve med et monster, der stjæler deres livskvalitet!

Når jeg kigger på listen over bøger, jeg har skrevet og udgivet, bliver jeg selv helt overrasket. For det er allerede rigtig mange. Men jeg er langt fra færdig. At skrive bøger er det dejligste jeg ved og at de hjælper så mange børn og deres forældre, gør mig lykkelig.

Tak fordi du læste med her. Vil du følge med i mine tanker om det bevidste forældreskab, fredelige putninger, workshops, nye bøger mm. – så skriv dig op til mit nyhedsbrev. Jeg linker til alle bøgerne herunder og ønsker dig god læselyst.

Monster-manualen

“Monstermanualen giver dig en nem tilgang til hvordan I selv kan hjælpe jeres børn ud af ængsteligheden. Jo hurtigere I sætter ind jo bedre. Bogen er egnet til børn mellem 7-12 år og kan også fint bruges i skolerne. Alt for mange børn oplever angst i deres hverdag. Det vil vi gøre noget ved. Sammen med jer som medspiller giver vi børnene poweren tilbage. 

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind ved sengetid? Og hvad betyder det for deres søvn?