Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Ny start for dit barn?

Dette skema kan hjælpe dig. Hjælp dit barn ved at være med til at fortælle den gode historie om dit barn?

Skal dit barn skifte institution, begynde i skole eller starte til sport? Vil du gerne hjælpe dit barn til en god start? Ja, det tænkte jeg nok. Det vil vi nemlig rigtig gerne som forældre. I overgange udveksler vi fortællinger om hinanden, så vi kan lære hinanden at kende. Men er de fortællinger sat op til at være hæmmende eller udviklende? Som voksne som formidler denne fortælling kan vi hjælpe et barn godt på vej ind i et nyt kapitel.

I denne uge sætter jeg fokus på det hele barn. Jeg er i mit forfatterskab og i mit virke optaget af det bevidste forældreskab, og at vi som voksne skal gøre vores bedste for ikke at slukke vores børns lys. Det fik en mor til at skrive følgende til mig på Facebook:

Børn bliver bedømt alt for meget. Et eks. fra vores liv, min datter skal skifte børnehave, og i den forbindelse skulle den gamle lave et overgangsskema til den nye børnehave. I den står alle hendes “fejl”, hvad hun har svært ved o.s.v. (Det sociale med de andre børn, larm og uro). Men på intet tidspunkt er der nævnt, hendes stærke sidder. Fik helt ondt i maven da jeg læste det. For det er den pige, den nye børnehave vil møde.

De har på forhånden dannet sig et billede af hende, inden de overhovedet får lært hende rigtig at kende Børnehaven har ret i de ting de skriver, men at være 4 år og blive sat i bås med det samme, må ikke være sjovt. Det kunne jo være hun blomstrede op i den nye børnehave, når hun fik lov til at starte på en frisk, uden et label. Måske overgangsskemaet blev “væk”, under flytningen.”

Hvilke historier fortæller du om dit barn?

Jeg har tidligere skrevet om, hvor vigtigt det er, at vi er opmærksomme på, hvilke historier vi fortæller om vores børn. Ovenstående fortælling om en lille pige der således bliver sat i bås, berører mig. Her er en mor, der er klar til skrive en ny fortælling om sit barn og en børnehave der fastholder barnet i den gamle fortælling.

Jeg vil gerne tilbyde jer et alternativ. Så her kommer et overgangsskema, I med fordel kan udfylde, når jeres børn skifter institution, stue, klasse, skole eller starter på sport. Det skema vil hjælpe dig til at skrive en fortælling om dit barn, som det kan vokse i. Du kan jo aflevere en kopi i dit barns institution eller skole til inspiration eller supplere det, de tilbyder med dine egne noter.

Dette skema ligger sig fint op ad tankegangen i mine bøger, som hjælper det hele barn med at føle sig forbundet med hjertet og naturen.

 

 

Download nu