Graugaard minder savn børn

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

I hjertet gemt aldrig glemt

I denne tid længes vi måske efter at kunne være sammen med dem, vi savner, også dem der ikke er her mere. I går modtog jeg en sød besked fra en mor, der har mistet sin far for to år siden og savner ham. Datteren på 7 år taler ikke længere så meget om sin bedstefar, men i går fik hun besøg af ham, da hun fandt ind i sit hjertelys. Tak fordi I deler jeres smukke beretninger med os andre. Læs Karlas historie her:

Har købt denne børnemeditations bog og Karla gav den et forsøg i dag. Jeg blev ski rørt ❤️
Der foregår så meget i børns hverdag også, så der skal virkelig ro til, før de rigtig mærker efter og får sat ord på hvad de mærker (det gælder sådan set også voksne 😉).

Hun skulle beskrive sit hjertelys, dvs. hvad der gør hendes hjerte meget meget glad og får lyset til at stråle i hende … Jeg spurgte, hvad hun forestillede sig for at tænde lyset derinde, hun svarede :

“Jeg ser bedstefar kommer gående hen til mig med en vandkande ! Han krammer mig og så vander vi blomster. Mormor sidder og spiser is, og så spilder hun ud over det hele , så vi kommer til at grine. Pludselig er hele vores familie der og vi griner allesammen , og jeg kan dufte blomster og høre vinden i træerne imens “ – Karla 8 år ❤️❤️

😭😍🙏🏼❤️

Vi gjorde meditationen færdig og hun synes det var sååååå dejligt, og hun var heeelt rolig og glad efterfølgende og sov på nul komma dut efter lyset blev slukket !

Kan kun anbefale, at i prøver derude, det er godt for både store og små 😍.

PS vi mistede min far for snart 2 år siden, og hun har ikke talt ret meget om ham , så at han blev nævnt i hendes hjertelys gjorde mig rørt ❤️🙏🏼

Karla 7 år og hendes mor Trine

Tænd lyset over dine hjerteminder

Den lille fortælling herover gjorde indtryk på mig, og jeg har tænkt en del over den historie i dag. Pludselig fik det lille skriv “I hjertet gemt aldrig glemt” en ny betydning for mig, som jeg fik lyst til at dykke ind i sammen med jer.

Tænk, hvis det hang sammen med hjertets intelligens, at vi holder særlige minder i hjertet. Når vi som Karla her, går ind i hjertet og bevidst tænder op for lyset, kan vi så finde hjerteminder frem? I mine bøger omtaler jeg kærlighedsbjergene, som huser vores hjerter i Hjerternes Dal. Tænk hvis, der er mere end hjertet derinde. Tænk, hvis det også gemmer på vores hjerteminder, som vi kan hente frem, når vi har behov. Det synes jeg er en meget smuk tanke.

Måske er der en ny bogtitel der, som efterfølger til Hjertelys, der hedder “Hjerteminder”. Det vil jeg tænke over. Et hurtigt opslag på Google om Heart memory tyder på, at andre har spekuleret over samme og sælsomme historier fra hjertetransplanterede dukker op og tyder på, at der er noget om denne form for cellehukommelse. Jeg vil lade dig selv slå den op og læse videre i de spor, I finder interessante.

Heartfulness er det nye

Jeg har altid haft en stærk kontakt til mit eget hjerte, og jeg har skrevet en lang række bøger om at få kontakt til hjertet og lære vores børn denne livsvigte kunst fra de er små, så de aldrig tvivler på deres store kærlighedskraft, ved hvordan de skal fylde sig selv med kærlighed og kan møde verden med et åbent hjerte.

I det nye år vil jeg sætte endnu mere fokus på heartfulness i mine tilbud til skoler og børnehaver. Vi har i flere år talt om mindfulness, nu er det tid til at tale meget mere om heartfulness. I 2019 stiftede jeg for alvor bekendtskab med videnskaben bag en stærk hjertekontakt fra HeartMath Institute i USA. Jeg mødte blandt andet den tidligere CEO Bruce Cryer og lavede et interview med ham om vigtigheden af at vi har kontakt til vores hjerter. Se det her. 

Til jul mindes vi

Julen bærer mange følelser med sig. Særligt måske i år, hvor mange har følt sig mere ensomme og afskåret fra dem, de holder af på grund af Corona. Savn fylder måske mere. Hvert år savner vi og mindes da også dem, der ikke er hos os mere, i hvert fald i fysisk forstand.

Jeg selv har i mit hjerte som Karla herover længe haft en kontakt til mine egne afdøde bedsteforældre og er ikke et sekund i tvivl om, hvor stor en glæde det giver mig at have den kontakt.

At vi kan mærke, at kærligheden ikke visner, og at vi holder den i hjertet, er en kæmpe gave, og kan vi lære det fra barnsben, får vi i følgeskab med kærligheden også tro og håb. Det handler også om at lære at være i kærligheden til dem, vi elsker i stedet for at lade savnet til dem gnave i vores sjæl. Det kan vi, når vi mærker, at de stadig er hos os. Præcis som Karla herover.

Mød dem du savner i hjertet

Til de yngre børn kan du bruge Hjertelys, som Trine herover. Du kan også bruge I mit hjerte, hvor vi særligt i den tredje meditation kan lære at sende og modtage kærlighed over afstand – også op i himlen og få et kram fra dem vi savner. Køb evt den lille kærlighedssky med, som dit barn kan holde om.

Husk på, at kærligheden er evig og at kærlighed er en energi, som kan rejse over afstand.

I hjertet gemt men aldrig glemt. Tak for den historie og den indsigt, Karla 7 år. Børn er nu en gang så kloge, hvis vi blot tager os tiden til at lytte til dem og guider dem.

I hjertet gemt aldrig glemt

Skru op for Hjertelyset

Led dit barn ind i sit smukke hjerte og lad hjertelyset vise vej.

Køb bogen

I mit hjerte byder på fire meditationer, hvor særligt den tredje forbinder børn med forældre eller bedsteforældre de savner. Få et kram fra himlen.

Jul i mit hjerte

Her kommer en særlig meditation på lydfil til dig, der vil fylde dig selv op med den dejlige julestemning. Måske møder du også nogle særlige hjælpere i dit kærlighedsbjerg. Jul i mit hjerte egner sig til børn og unge på +12 år og voksne.