Dit barns farverige indre verden

af | dec 19, 2020 | Meditation | 0 Kommentarer

Meditation indre verden graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Dit barns farverige indre verden

Lad dit barn finde sine indre farver. Børn fødes med et hav af indre ressourcer. Med børnemeditation bevarer de kontakten hertil. Noget af det jeg hører mest fra forældre, der har læst “Børnemeditationerne I mit hjerte” minder om denne smukke Buddha Doodle fra Buddha Doodles.

Dit barns farverige indre verden
Mange forældre fra hele verden er blevet overrasket over de mange farver, deres barn oplever i sit hjerte, når forældrene læser meditationerne fra bogen højt og guider deres barn til at fylde sit hjerte med kærlighed. Det kan vi lære noget af. Hvilke farver er der i hjertet?

Traditionelt kombinerer vi farven rød med kærlighedens farve og hjertets farve. I chakrameditationer finder vi farverne grøn og rosa i hjertet. Og som denne smukke doodle viser, er farverne, tonerne, klangene inden i dit barn uendelige og ofte endnu uopdagede. De er ofte fuldt tilstede, når børnene er små, men falmer desværre alt for hurtigt i skoletiden. Med mindre vi træner dem i at lære deres indre verden at kende og holde fast i kontakten hertil.

Luk farverne ind

Vores voksne verden er ofte mere grå, hvid eller sort. Så sent som i dag, mødte jeg en voksen, som sagde, at han ikke kunne meditere. Det gør mig trist. Alle kan meditere, vi skal bare øve os. Når vi mediterer ser vi tit vores indre farver. De voksne jeg mediterer med i Room for You fortæller tit om mønstre, farver, figurer, væsner, dyr og landskaber i deres meditationer.

Der er så meget vi kan lære om kærlighed, kreativitet og innovation ved at gå med vores små børn ind i hjertemeditationerne. Gennem meditationerne kan vi nære disse kvaliteter i vores børn og lære dem at finde ind i kreativiteten. Du har også alle disse farver i din hjerte. Lad dit barn guide dig til farverne ved at læse meditationerne højt og lyt til dit barns historier om farverne i sit hjerte.

Skru op for kreativiteten

Vores børn er så vant til at få ydre stimuli fra skærme, internet og spil, at det i dag er endnu mere vigtigt, at vi lærer dem at finde ind til deres egne ressourcer indefra og bevare kontakten til deres indre, de har med sig fra barnsben, men lige så stille aflærer sig, som de bliver ældre – og som de desværre ofte aflærer gennem en spejling af os voksne.

Men derinde i hjerterne, hvor kærligheden kommer fra, finder vi ind til kreativitet og fantasi, som giver vores børn en oplevelse af at også de kan tilføre, skabe og kreere i vores verden. Fordybelsen som kommer via hjertemeditation og heartfulness er så fantastisk. Kreativitet må aldrig blive en kæmpe mangelvare i vores børns liv, og vi voksne har ansvaret for hele tiden at lukke op til vores børns kreativitet. Det skrev jeg en artikel om til The Yoga Magazine.

Find de indre ressourcer

Når vores børn får øje på de mange ressourcer, de har indeni, finder de også vej til indre ressourcer, som kan hjælpe dem, når livet er svært, og de møder modstand og udfordringer. Stress kommer, når summen af belastninger over tid overstiger summen af ressourcer. Belastninger er der masser af i vores måde at leve på, hvor alting skal gå så stærkt, og forventningerne er tårnhøje. Derfor er det i dag endnu mere vigtigt, at vi lærer vores børn deres indre ressourcer at kende. Så de kan skrue op for dem, når belastningerne bliver for store og lære at finde balance.

Bed dit barn tegne de billeder, han/hun ser, eller beskrive de følelser, han/hun får i løbet af meditationerne. Det er så vidunderligt. Ønsker dig en magisk tid med dit barn og hjertemeditation.

Børnetegninger er vidunderlige spejl

Vil du se eksempler på børnetegninger efter meditation, kan du se en anden klasses illustrationer til Hjerternes Dal som jeg har lagt ind i min musikvideo til Sangen fra Hjerternes Dal, som i øvrigt kom til mig efter en skøn weekend med masser af meditation.

For nogle år siden besøgte jeg Dansk Center for Analyse af Børnetegninger og holdte oplæg om børn og kreativitet efter meditation. Eksperterne derinde, som blandt andet består af nogle garvede psykologer og grafologer var ikke i tvivl om at min tese holdte vand – børnemeditation lukker op til kreativitet.

Dit barns farverige indre verden. Børn fødes med et hav af indre ressourcer. Med børnemeditation bevarer de kontakten hertil.

Her er forskellige børnemeditationsbøger at vælge i mellem:

 

 

Dit barns farverige indre verden

Køb bogen

Slut med skrig og skrål ved sengetid. Den metode, jeg her tilbyder, handler om kærlighed, lys og energi. Måske vil effekten også overraske dig. Tænk engang, hvis alle børn i hele verden faldt i søvn, mens de fyldte deres hjerter med kærlighed! Hvordan ville det forandre verden?

Dit barns farverige indre verden

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind ved sengetid? Og hvad betyder det for deres søvn? 

Skru op for Hjertelyset

Er I vilde med Børnemeditationerne I mit hjerte, vil I også elske Hjertelys. Jeg skrev den oprindeligt til Monstermanualen, men måtte udgive den separat også, da den bare er så smuk. Sid på sengekanten og skru op for jeres Hjertelys sammen. Find din lille lysbærer frem og bær lyset ud i livet.