nærvær familie graugaard børnemeditation

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Syv veje til mere nærvær

Særligt sensitive børn og meditation. Corona har bragt familierne tættere sammen. Lad os holde fast og skrue op for nærværet og kærligheden.

Hvis der er noget dette år har lært os, er det at være sammen som familie. For nogle familier har det været en prøvelse, for andre en kæmpe fornøjelse. Hvordan har det været for jer? Fortæl herunder, hvordan du har oplevet familielivet anno 2020.

Tid sammen i familien må alt andet lige føre til flere samtaler, mere leg, mindre stress, mere nærvær og forhåbentligt også mere søvn. Da alle blev sendt hjem første gang, skulle vi lige vende os til det, men jeg har en fornemmelse af, at meget har ændret sig siden, og at mange flere sætter pris på deres familier i år. Men de seneste tal viser også, at der var mange skilsmisser i 2020.

Hvad kan vi så gøre i 2021 for at skabe endnu bedre familier? Vi kan skrue op for nærværet og under lock down lave klare regler og intensioner for samvær.

 

Her kommer 7 gode råd til mere nærvær i 2021

 

1. Sluk for skærmene 

Aftal hvornår I holder pauser og lav noget sammen i stedet. Spil et spil, bag boller, byg noget, tegn, lav puslespil. Lav skærmregler. Fx. ingen skærm om morgenen og sluk to timer før sengetid er en god begyndelse. Vær opmærksom på, at skærme ødelægger dit barns søvn. 

2. Skru op for nattesøvnen

Sørg for, at I sover nok om natten. Søvn er så vigtigt for både små og store.

3. Mere nærvær i putningen

Læs børnemeditationer højt for dit barn ved sengetid, skab magisk nærvær og lær dit barn at fokusere på sit åndedræt, sanser, hjerte og krop. Meditation skruer også op for kreativitet. Meditation hjælper også på søvnudfordringer.

4. Tal med dine børn dagligt

Lyt til dit barn og opbyg en fortrolighed, så de også kommer til dig med deres udfordringer. Spørg ind til, hvad de har lavet. Jeg har god erfaring med lidt anderledes spørgsmål som: Sig tre ting, der gjorde dig glad i dag? Hvad var det bedste og det værste der skete i dag? Hvem har hjulpet dig i dag og med hvad? Hjælp dit barn til balance.

5. Inddrag børnene i familiens opgaver

Skab et stærkt fællesskab derhjemme og lær børnene at tage ansvar. Nyd at der er bedre tid om eftermiddagen og tag børnene med i køkkenet. Alle de færdigheder de lærer nu – hjælper dem senere i livet og giver dem en følelse af at de er nyttige og at det de gør, gør en forskel. Fortæl dem, at de hjælper dig, og at det er dejligt, at de vil være med. Det er så godt for både selvværd og selvtillid. Tal om, at vi skal øve os og at det er de små skridt der tæller. Styr dit eget kontrolgen – og fokuser mere på processen end resultatet.

6. Kom ud i naturen

Gå en tur i skoven, lav bål i haven, flyv med frisbee, spil bold, tag på stranden. Sæt farten ned i familien, skru op for tøffetid. Man må godt melde fra og sige nej tak til tilbud. Tag også naturen med ind i hjemmet. Tag for eksempel til Hjerternes Dal ved sengetid og lær om de fire elementer ild, vand, jord og luft omkring og indeni os.

7. Vær opmærksom på din egen trivsel

Nyd livet, nyd nuet og mærk, at DU lever, så giver du nydelsen videre til dine børn. Vær opmærksom på, at din egen trivsel naturligt påvirker dit barn. Stressede forældre giver ofte stressede børn. Forældre med lavt selvværd får ofte børn med lavt selvværd. Hvad viser du dit barn? Bliv bevidst om, hvad dit hjerte fortæller dig. Når du lytter til dit hjerte, lærer du automatisk dine børn at lytte til deres. Prøv også mine meditationer på audio til unge og voksne.

 

Lav et familiemøde

Det er min erfaring, at det er en god idé at indkalde til et børnemøde og sammen lave nogle regler for, hvordan I ønsker at være sammen som familie. Lad alle blive hørt og skriv eventuelt jeres vigtigste punkter ned og hæng dem på køleskabet, så alle bliver mindet om jeres gode intensioner.

Jeg ønsker jer alle et rigtigt godt familieår med masser af nærvær i 2021. Vil du i gang med børnemeditation, så se mere herunder.

 

 

 

Køb bogen

Slut med skrig og skrål ved sengetid. Den metode, jeg her tilbyder, handler om kærlighed, lys og energi. Måske vil effekten også overraske dig. Tænk engang, hvis alle børn i hele verden faldt i søvn, mens de fyldte deres hjerter med kærlighed! Hvordan ville det forandre verden?

Syv veje til mere nærvær

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind ved sengetid? Og hvad betyder det for deres søvn? 

Skru op for Hjertelyset

Er I vilde med Børnemeditationerne I mit hjerte, vil I også elske Hjertelys. Jeg skrev den oprindeligt til Monstermanualen, men måtte udgive den separat også, da den bare er så smuk. Sid på sengekanten og skru op for jeres Hjertelys sammen. Find din lille lysbærer frem og bær lyset ud i livet.