jordens boern

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Min indre blomstereng

Min indre blomstereng

 

Har du allerede hørt om Anemonefestivalen, som jeg holder i hele april? Vi fejrer foråret og nyder også, at Jordens Børn nu endelig kommer i genoptryk. Jordens børn er en hyldest til vores indre blomstereng. Den skal vi selv hylde i os som voksne, for så er livet meget sjovere, og vi skal lære vores børn at lege på den, have adgang til den og elske den med alt hvad den er og i alle dens årstider, som hver i sær indeholder magi, for den som ser den. 

I får bogen med som pdf i festivalen og min kollega Lotte Cecilie Juel Pedersen fra “Børn, Natur og Mindfulness” er i fuld gang med at lave små dejlige kreaøvelser til bogen i smuk harmoni med forår og blomstring.

Der er ganske få af første oplag tilbage på lager. En billedbog som denne sælger i Danmark normalt få hundrede eksemplarer, men tænk sig jeg har nu sendt 1000 stk. ud i danske hjem og institutioner og gør nu klar til at genoptrykke denne fine sælsomme bog.

Den blev skrevet i 1906 af Sibylle von Olfers, som døde ganske ung, men nåede at efterlade sig en perlerække af bøger i stil med Elsa Beskows bøger, som er mere kendte herhjemme. “Etwas von den Wurzelkindern” er den tyske titel. Jeg valgte at kalde den “Jordens Børn” i min danske oversættelse. For mig er den fortryllende fin.

Magisk møde

Bogen kom til mig som et magisk møde. Jeg havde haft en klient til en meditativ balancering, og vi havde ladet hendes indre blomstereng spire med håb og kærlighed.

Jeg ser mine klienters meditative verdener for mig og finder ofte bagefter bekræftende symboler på min vej, der ligner noget jeg har set i meditationerne.

Et par dage efter denne balancering faldt jeg over dette billede på en Rudolf Steiner side.

Vil du med til Anemonefestival?

 

Når bøger bygger bro

Jeg elskede det billede, som var så sigende for vores session og sendte det til min klient for at bekræfte hende i, at hun var på rette vej. Hun blev straks meget rørt.

Et par uger efter vendte hun tilbage og viste mig bogen, som havde været hendes yndlingsbog, da hun var lille. Jeg elsker, hvordan bøgerne laver magiske møder og bygger broer. Der er så meget vi kan lære af bøgerne.

Min klient er tysker og havde været hjemme i sin mors kælder i München og havde fundet bogen frem igen. Så mange år senere sender jeg så billedet til hende. Hun giver mig bogen, og vi slår op på bogens midterside.

Jeg husker tydeligt fornemmelsen i kroppen. Jeg har følt den mange gange før og siden. Når noget er helt rigtigt, og jeg får besked “fra oven”, bliver jeg helt rolig i mit bryst, og det føles som om mit hjerte synger.

Præcis som det gør nu, hvor jeg holder Anemonefestival. Det er ofte meget fint og meget rent.

Vores indre blomstereng skal spire

Bogen er oversat til mange sprog allerede, og dansk blev blot et sprog i rækken og for mig en vigtig udgivelse. Jeg oversatte den fra tysk til dansk, fyldte den sammen med Sussanne Wexø med mindfulnessøvelser og udgav den. Den er velegnet fra 2-8 år, men minder ældre børn og os voksne om vores indre blomstereng også.

Jeg bliver aldrig helt færdig med den, kan jeg mærke. Den har stadig budskaber med til mig. Det føles som om, Sibylle Von Olfers hvisker til os fra en fjern tid om at sætte farten ned og komme tættere på naturen igen og lade vores indre forunderlige og vidunderlige blomstermark spire.

Verden over er den udbredt og særligt i Rudolf Steiner og Montessori miljøer. I Tyskland har de Wurzelkindern børnehaver. Mange Steiner forældre er vokset op med denne bog på tysk eller engelsk, og bliver så glade, når de lærer, at jeg har oversat den til dansk.

Tag med til Anemonefestival

Tag med til Anemonefestival sammen med mig i hele april 2021, få bogen som PDF – og bestil den hjem fra 2. oplag, når det kommer. Lige nu er der meget få tilbage på hylden her og den kan kun købes i min webshop. Men snart kommer den både i boghandlen og hos mig igen i 2. oplag.

I min webshop kan du bestille den i restordre, så sender jeg den, så snart jeg har den igen. Håber at se dig til Anemonefestival. Det er både for voksne og børn. Du må også gerne komme uden børn. Find ind til dit indre barn. 

Vil du med til Anemonefestival?

Køb billet her

Eventen er ikke længere aktiv

Min indre blomstereng

Køb Jordens Børn

Den fine sælsomme bog fra 1906 hvisker til os fra en fjern tid om at sætte farten ned og komme mere ud i naturen og lade vores indre blomstereng spire og gro, som de smukke blomster vi er.