Naturen kan rense dit barns sind

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Naturen kan rense dit barns sind

Forleden dag blev jeg interviewet af skønne Stine Schou Kvistgaard, som er forfatter til en ny dejlig bog “Lyslevende” med 25 hverdagsritualer til at få mere lys. Hun spurgte ind til hjertemeditation og de fire elementer. Jeg har efterhånden arbejdet i så mange år med de fire elementer, at det at tænke på dem som noget nyt, vækker noget i mig. Jeg kan mærke, at det stadig er meget vigtigt. 

De fire elementer: ild, vand, jord og luft er jo på ingen måde ‘det nye sorte’ – for de har været her i tusindvis af år hvis ikke millioner, men for mange vil bevidstheden om elementerne føles som noget nyt. For alt for mange af os har glemt at forbinde os til elementerne, være os bevidste om dem i vores hverdag – og glemt hvor vilde en hjælp de er både som procesværktøj og som en kilde til rensning.

Giv dine børn indsigt i elementerne tidligt

Når vi forældre glemmer “gammel visdom” kan vi ikke give det videre til vores børn. Hvis vores samfund var mere tunet ind på naturens mange healende elementer, ville al skolegang foregå udendørs og vi ville kun have skovbørnehaver. 

Hvordan naturen renser vores og vores børns sind, har jeg skrevet om i Hjerternes Dal – meditationer til børn, som jeg også synger om i min godnatsang. For jeg er optaget af at lære børn de værktøjer til trivsel og mere livsglæde, som jeg igen og igen møder voksne, som ikke kender.

 Jeg elsker, når I skriver til mig, at I troede I købte en børnebog, men lærte så meget selv også undervejs. Læs med herunder fra en skøn mor. 

Naturen kan rense dit barns sind

Kære fantastiske Gitte.

Bare en lille taknemmelighedsbesked 🥰

Vi har gennem mange år læst alle dine skønne bøger for vores to drenge. Den store på 10, har siden børnehaven været god til at komme og sige, at i dag har jeg brug for eksempelvis en tur til Flammedanserens bål, eller i triste situationer med ex. begravelser refereret til hjerteskyen… Nu er lillebror på 6 år efterhånden også godt funderet i dine magiske verdener, hvor vi sammen kan tale kærlighedens sprog og finde tid til ro og nærvær.

Men nu kommer det sjove (eller søde…) Siden jul, har vi ikke kunne finde Hjerternes dal. Vi har ledt og ledt, tænkt at den jo nok skulle dukke op igen, og indtil nu læst i de andre dejlige bøger. Men i dag kom den yngste og sagde, at han havde fundet en forklaring på den manglende bog. ‘Mor, jeg tror måske, at nissen efter jul har lånt den med hjem til sine børn, så de også kan lære Ørnefjer at kende. Eller også er den blevet væk, fordi nogle andre børn har haft brug for at finde den’. Årh, jeg synes det er det sødeste, fineste ræsonnement ❤️ Så det har jeg forliget mig med, og nu bestilt en ny 😉 Gid alle nisser og børn må lære Ørnefjer at kende 😅

Tusind tak for dig og for at sætte ord på vores fælles kærlighedssprog 🥰❤️🙏🏻
Med venlig hilsen en mor, der også glæder sig lidt til igen at besøge Hjerternes dal 😉

PS.  Jeg er bare så taknemmelig for det fælles sprog, som jeg har haft med mine drenge siden de var små, og som du så fint har givet os. Da drengene mistede deres oldemor, tegnede de uopfordret tegninger til hende med skyen fra Hjertemeditationerne. Jeg ELSKER de smukke billeder, du har skabt til kærlighedens sprog, og som de altid kan tage med sig. Tak 🙏🏻”

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind ved sengetid? Og hvad betyder det for deres søvn? 

HJertepakken graugaard

Hjertepakken

Få de tre dejlige hjertebøger i en samlet pakke med 15 % rabat.