kærlighedsbjerget gør mig hverdagslykkelig

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Denne mor-rutine gør mig hverdagslykkelig

Hver aften, når vi putter vores børn, har vi mulighed for at runde deres dag af i et kærligt, nærværende øjeblik. De aftener sover mine børn hurtigere og bedre og min egen aften starter også bedre. Er det ikke rigtigt? For når vi sender vores børn til drømmeland med hjerterne fulde af kærlighed, får vi en ro i kroppen. Det føles for mig som at møde mine børn hjerte til hjerte, og jeg føler jeg får et glimt af deres sjæl. I de øjeblikke føler jeg mig hverdagslykkelig.

Hvad gør dig hverdagslykkelig?

Jeg har rejst til Hjerternes Dal og har besøgt kærlighedsbjergene mange aftener om ugen med mine piger, siden de var ganske små. Nøj, hvor har jeg nydt det. Det er med dyb vemod, at jeg mærker, at den tid lakker mod ende.

“At rejse er at leve” skrev HC. Andersen. Det bifalder jeg. Jeg har selv boet i 7 forskellige lande og har rejst mere end i de fleste, men først i en sen alder gik det op for mig, at de indre rejser er mindst lige så spændende og ofte også mere magiske. Som med alle andre rejser ønsker jeg at have mine børn med. Ligesom jeg elsker at rejse ud med dem og vise dem verden, elsker jeg at rejse ind med dem og undersøge deres indre verdener med drømmerejser, fantasieventyr og børnemeditationer. Her får jeg som mor en enestående mulighed for at komme helt tæt på dem, nære dem, heale dem og fylde dem op, mens jeg lærer dem kunsten at kunne det selv. Hør mere i TEDx talk, om hvordan det føles, og hvorfor det er vigtigt i en verden, der haster af sted med lynets fart.

Ferielykke versus hverdagslykke

Når vi rejser ud i verden, som sidste år, hvor vi tog forældreorlov og tog ungerne med til New Zealand og kørte sydøen tynd i en campervan, bliver jeg grebet af en intens ferielykke. I små glimt i særlige øjeblikke, hvor synet af smuk natur, storheden og kærligheden til min familie går op i en højere enhed, føler jeg mig grundlykkelig helt ind i knoglerne, high on life, beruset af livet og intens taknemmelig. Øjeblikke, som jeg genkender fra da mine børn kom til verden i Kroatien og Canada, da min mand friede til mig på toppen af et bjerg i New Zealand, og da jeg i Rungsted Kirke blev gift med ham, mit livs store kærlighed. Det er en lykke som er bundet op i særlige øjeblikke, som ikke kan gentages og derfor bliver helt unikke for os. Ferielykken er helt særlig?

Hvad gør dig ferielykkelig?

Man siger, at vi bør stræbe efter er en hverdag, vi ikke behøver ferie fra. Det kan jeg godt lide og har et arbejdsliv, som jeg holder inderligt af. Jeg elsker at skrive bøger. Men der er mange andre opgaver rundt end det at skrive, og der er en hverdag der skal køre med en masse hverdagslogistik og gøremål. Så for mig er ferielykken nu noget helt særligt. Det behøver dog ikke, at jeg ikke også ønsker lykken ind i min hverdag. Luk for guds skyld lykken ind i hverdagen.

Jeg tror ikke, at det er et mål i sig selv, at vi skal gå rundt at være lykkelige. Det vil bare give en masse præstationspres, når vasketøj, sure børn, stressede hverdagsøjeblikke og hundelorte i haven vokser en over ørene. Men jeg tror på, at vi kan finde små oaser af lykke i hverdagen, hvis vi stopper op og sanser livet lidt mere. Jeg tror på, at hverdagslykken gemmer sig lige der bagved sanserne

Kærlighedsbjergene gør mig hverdagslykkelig

Når jeg rejser med ungerne ind i Hjerternes Dal og skruer op for vores Hjertelys i Kærlighedsbjergene, mærker og sanser jeg mere og bliver ofte hverdagslykkelig. Så beder jeg faktisk ikke om meget mere. Jeg tror på, at det lykkelige liv består af en lang perlerække af små øjeblikke af hverdagslykke, krydret med de store øjeblikke af intens ferielykke. 

 

Jeg elsker at høre fra jer:

“Jeg har nu læst den første meditation “ i mit hjerte” for mine 2 søde drenge på 3 og 5 år hver aften i 3 dage.

Allerede første gang jeg læste meditationen op for dem, åbnede det op for et helt særligt kærlighedsunivers i mellem mig og dem. 

Det var så befriende at kunne sætte ord på min store kærlighed til dem, og mærke på dem hvor meget de nød at mærke varmen og kærligheden i deres kroppe, samtidig med at de blev trygge og afslappede og nemmere kunne falde i søvn.
For første gang i lang tid har de begge sovet igennem hele natten og min store dreng er langt mindre generet af “dårlige drømme”Min ældste søn på 5 fortalte mig efterfølgende om en af sine meget rørende drømme: “Mor, jeg drømte at jeg mødte en ven, som havde et koldt hjerte. Jeg gav ham et stort knus og så blev hans hjerte varmt igen”Jeg blev så glad og rørt. Jeg er dybt taknemmelig over at have fundet en måde på at kunne udtrykke min store kærlighed til mine børn, og jeg glæder mig til at komme endnu tættere på dem og fylde dem med kærlighed i fremtiden.

Jeg har selv praktiseret mindfulness i nogle år, men hvor er det skønt nu at kunne inddrage sine børn i den magiske verden, hvor de lærer at finde roen og selvkærligheden. 

Jeg arbejder selv som læge, og vil klart anbefale børnemeditation og mindfulness til familier, som ønsker at komme tættere på deres børn og få en mindre stresset hverdag.”

Læge og mor til 2

Vil du også have fat i bøgerne?

HJertepakken graugaard

Hjertepakken

Få de tre dejlige hjertebøger i en samlet pakke med 15 % rabat.