Vi giver børnene poweren tilbage

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Vi giver børnene POWEREN tilbage

Jeg modtager rigtig mange mails og beskeder angående Monstermanualen – til børn med mange bekymringer. Det er fuldstændigt fantastisk at høre fra både jer og jeres børn, at bogen hjælper jer i jeres hverdag. Det gør min medforfatter Stine Hæk – Psykolog, forfatter og foredragsholder, og jeg utroligt glade.
 
Fx fik vi det sødeste takkebrev fra en pige, som pga. Monstermanualen nu tror på, at hun kan klare at komme med på lejrskole med sin klasse. Det er så sejt og et klart bevis på, at vi netop giver børnene poweren tilbage! Tusind tak fordi I skriver til os. Vi læser alle jeres breve og beskeder.
 
 De fleste af jeres breve indeholder en tak for novellen i bogen om pigen Simone, som har angst. For rigtig mange børn genkender sig selv i Simone, og forældrene skriver, at den lige så godt kunne have handlet om deres barn. En dreng har endda bedt os skrive flere historier om Simone. For han vil altså godt vide, hvad hun ellers oplever.
 

Psykologen og historiefortælleren

Stine Hæk og jeg er meget forskellige i vores måde at arbejde på og alligevel rørende enige. Stine er en utrolig dygtig psykolog med en stærk faglig baggrund og er velfunderet i sin teori, mens jeg er den intuitive historiefortæller. Og lige i denne novelle smelter vores måde at arbejde sammen på så fint sammen. Vi har formået at forene Stines faglige viden og mønstergenkendelse i forhold til, hvordan angst kommer til udtryk fra mange, mange samtaler med ængstelige børn, med min evne til at få fortællinger til at leve i børnehøjde.
 
Novellen giver også forældre en dybere forståelse for, hvordan det er at være i et barn med angst og mange bekymringer gennem fortællingen.
 
Her er indledningen af novellen til jer, der ikke har bogen endnu:
 
 Simones kamp
– en novelle om overbekymring
 
“Simone mærker den allerede om mandagen. Hovedpinen og den velkendte uro i maven, som langsomt kommer snigende, da hun går hjem fra skole. I spisefrikvarteret talte hun og Viola om alt det sjove, de skal lave, når de på fredag skal sove sammen.
  
At have en soveaftale med ens bedste veninde er på den ene side helt vildt fantastisk og på den anden side også virkeligt skræmmende. For denne gang er det hjemme hos Viola. Som så mange gange før, sætter bekymringerne sig som en knude i maven, og Simone får ondt lige under ribbenene. Hun løsner skoletasken lidt for at få luft, mens hun sætter farten op og skynder sig hjem. For det er rarest at være hjemme, når tankerne begynder at myldre.
 
Tænk nu, hvis jeg bliver bange og gerne vil hjem? Eller hvad nu, hvis vi tager den forkerte bus hjem til Viola? Eller glemmer at stå af? Eller mit rejsekort ikke virker? Hvad nu, hvis jeg ikke kan sove, når vi skal i seng? Tænk, hvis der ikke er mobildækning, og jeg ikke kan ringe til mor? Og bliver mor skuffet over mig, hvis hun er nødt til at hente mig midt om natten? Og hvad vil Viola tænke om mig? Synes hun så, at jeg er mega barnlig? Så vil hun garanteret ikke være venner med mig mere. For jeg er sådan en bangebuks!
 
Simone er en slags mestertænker, når det kommer til bekymringer. For Simones verden er fuld af ‘hvad nu hvis’ere’. Og der er langt flere spørgsmål i Simones hoved end svar. Når bekymringerne begynder at hobe sig op, tænker hun ofte, at det nok er bedre, hvis hun bare bliver hjemme. Sådan myldrer tankerne rundt i dag, mens hun skynder sig hjem fra skole…”
 
 
 

Monster-manualen

“Monstermanualen giver dig en nem tilgang til hvordan I selv kan hjælpe jeres børn ud af ængsteligheden. Jo hurtigere I sætter ind jo bedre. Bogen er egnet til børn mellem 7-12 år og kan også fint bruges i skolerne. Alt for mange børn oplever angst i deres hverdag. Det vil vi gøre noget ved. Sammen med jer som medspillere giver vi børnene power’en tilbage. 

Vi giver børnene poweren tilbage

Bogpakke med rabat

Køb Monsterkærlighedspakken i shoppen med mængderabat.