Monsterfælde nummer to

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Nummer to monsterfælde

Denne blog er 4/5 i en blog-serie om børn og bekymringer i anledningen af genåbningen af landet 1.2.2022 efter Corona. Vil du læse med fra starten, skal du hoppe herhen.

Som en helt almindelig mor, der fik til opgave at skrive “Monstermanualen til børn med mange bekymringer“, kan jeg afsløre, at jeg selv undervejs gik i monsterfælden flere gange. Jeg har blandt andet skrevet en novelle om pigen Simone, som vi følger.

Monsterskole for forældre

Simone er bekymret for sin kommende soveaftale hos veninden, Viola. Efter en god snak med min medforfatter psykolog Stine Hæk om et typisk ængsteligt barns udfordring, nemlig en soveaftale, skrev jeg novellen.

Da jeg fik kladden retur med nogle lange kommentarer fra Stine, var der flere ting, der gik op for mig. Det gik op for mig, at jeg var jokket i monsterets fælder. Det gik også op for mig, at det intuitive og logiske at gøre, ikke altid er det rigtige at gøre, når det kommer til børn og bekymringer.

Hør her, om den anden vigtige ting, der var mest overraskende for mig i måden monsteret skal håndteres på, når man gør det rigtigt.

 

Monsterfælde # 2: Fortsæt dit eget liv

Den næste monsterfælde jeg jokkede i, var at jeg omformede forældrenes hverdag til at passe til Simones angst. Jeg havde skrevet, at faren nu arbejdede hjemmefra (den er skrevet før Corona og normaliteten i hjemmearbejdsplads) for bedre at kunne hjælpe Simone. Familien havde således tilpasset sig monsterets fælder.

Da Stine fortalte mig, hvorfor vi ikke skal danse efter monsterets pibe, kunne jeg se, at jeg var faldet i endnu en fælde. Når barnet begynder at have udfordringer, er det nærliggende at værne mere om barnet. Det gør vi af sund fornuft.

Det starter måske ved sengetid, hvor det kun er mor, der kan putte. Det betyder måske, at mor bliver hjemme om aftenen, fordi det er lettere sådan. Hun indretter sit liv efter monsteret. Melder afbud til træning eller en hyggeaften med veninderne.

Men når vi begynder at indrette os efter monsteret på den måde, gør vi børnene en bjørnetjeneste, fordi vi indirekte fortæller, at der er noget om snakken – jeg må nok hellere blive hjemme.

Stine skrev – “Nej, faren arbejder ikke hjemme. Han viser Simone, at det er sikkert og trygt at han tager på arbejde ved at fortsætte med det”. Det gav god mening for mig.

I bogen giver vi også en god forklaring på, hvorfor mor netop skal af sted og tanke sin egen energi op med sine veninder.

Vil du læse om min fælde nummer tre – så hop herhen til den sidste blog i serien.

Vil du bare have bogen nu – køb den her:

 

 

Monster-manualen

“Monstermanualen giver dig en nem tilgang til hvordan I selv kan hjælpe jeres børn ud af ængsteligheden. Jo hurtigere I sætter ind jo bedre. Bogen er egnet til børn mellem 7-12 år og kan også fint bruges i skolerne. Alt for mange børn oplever angst i deres hverdag. Det vil vi gøre noget ved. Sammen med jer som medspiller giver vi børnene poweren tilbage.