Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

 

Sådan skaber du læseglæde hos dit barn

Som børn i dag kan man nemt blive fanget af den digitale verden. Derfor skal vi som forældre gøre en aktiv indsats for at vække og danne vores børn læseglæde.

Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan mit liv ville have været uden bøger. Det føles som en langt fattigere version af det liv, jeg har levet. Fordi jeg selv har elsket bøger, har jeg gjort en aktiv indsats for at mine børn har fået læseglæde.

Har dine børn læseglæde? Hvis ja – hvordan kan du understøtte den endnu bedre? hvis nej – hvordan kan du hjælpe dem i gang med bøgernes verden?

Jeg har flere gange hørt fra forældre, at min bog “Skumle skiderikker og lyserøde skyer” har været den første bog til at fange deres børn og give dem den første bogoplevelse, hvor man bare ikke kan lægge bogen fra sig igen. Det gør mig bare så glad at høre.

En opvækst med børnebøger

Som barn slugte jeg bøger og elskede at komme på biblioteket. Min far var fantastisk til at læse højt. Og min mor tog min søster og mig med på “biblo”. Jeg kan stadig huske, hvordan der duftede på Aarhus Hovedbibliotek i 80’erne, og hvordan man fandt rundt fra de skønlitterære bøger til lydbøger og fagbøger. Hør mere, om min opvækst med bøger i min TEDx.

Som 12 årig tog jeg job som minibibliotekar på skolens bibliotek for at være den første, der fik fat på de nyeste bøger.

I gymnasiet arbejdede jeg også på biblioteket og pakkede sammen med min gode ven Christian nye fagbøger ind i plast, så de kunne holde længere. Det var på akkord, og vi var super hurtige. Når det blev for kedeligt, citerede vi replikker fra “Kundskabens Træ”. I dag kommer jeg i Trommen, Hørsholms bibliotek ganske ofte med og uden mine børn.

Vi elsker biblioteker

Mine børn bruger også deres skoles bibliotek flittigt, og jeg spørger interesseret til, hvad de læser. Og lærer dem at være udholdende, når deres digitale hjerner får lyst til at zappe videre til en ny bog, fordi den de læser lige er lidt kedelig.

Jeg læser stadig højt med den yngste dem flere aftener om ugen. Nu skiftes vi til at læse og laver skøre stemmer. Hun lærer at trække vejret, når der er punktum og læse klart og tydeligt.

Når jeg er i andre byer, som i Skagen i vores sommerhus i længere tid, ender jeg altid på biblioteket. På ferier gør jeg meget ud af at børnene skal have mindst en bog per uge med, som de selv har været med til at vælge.

Ofte har jeg dækket hele stuebordet til i bøger fra biblioteket og bedt dem vælge ud fra dem, jeg har lånt. Det kan svare sig at bruge tid på dit lokale bibliotek, hvor du uforstyrret finder bøger til dine børn. Husk også at kigge blandt fagbøger til børn, hvis dit barn fx elsker fodbold, kaniner eller rummet – er der masser at hente blandt fagbøger til børn.

 

Sjælens skygger gør bøgerne levende

Jeg har ti bøger på mit natbord. Ofte er halvdelen er fra biblioteket. Jeg elsker tanken om alle de eventyr og smukke ord, der bor i et bibliotek. Jeg tænker på, at alle vi forfattere, der lægger liv og sjæl i vores bøger, lader en lille skygge af vores sjæle flytte med ind på bibliotekerne. Sjælens skygger gør bøgerne levende.

Som forældre kan vi gøre vores til, at bibliotekerne ikke lukker ved at bruge dem.

 

5 vigtige trin til at skabe læseglæde hos dit barn:

 

❤ at læse højt for dem, når de er små

❤ være nærværende mens du læser.

❤ lade dem se, at du selv læser og synes det er dejligt.

❤ lytte interesseret, når de læser højt for os.

❤ hjælpe dem med at finde nyt og spændende læsestof.

 

Børnemeditation til afslutning på dagen

Da jeg selv var barn og arbejdede på skolens bibliotek, drømte jeg om en dag selv at blive forfatter. Så ville jeg åbne magiske landskaber op for børn, som de kunne finde eventyr i. I dag ved jeg, at de verdener, jeg åbner for børnene, er de indre verdener. Jeg ved, at vi har så mange smukke skatte gemt indeni, som venter på, at vi skal finde dem.

Med mit forfatterskab ønsker jeg at kortlægge vejen til de indre eventyr gennem meditation. Her venter millioner af lysstråler på os, som intet computerspil eller digital medie nogensinde vil kunne måle sig med. For derinde i vores indre lys finder vi kilden til livet, vores kærlighed og gennem den lærer vi vores smukke sjæl at kende. Forstår vi at lytte til vores sjæl og danse med den, er vi forgyldt med lykkelige muligheder i vores smukke liv. For da bliver livet magisk.

Kom med til Kærlighedhedsbjergene i Hjerternes Dal og find dit smukke Hjertelys – en perfekt afslutning på en dejlig dag sammen. Lad os fylde vores dage op med hjerteminder. Er børnemeditation nyt for dig? Få en introduktion her. Som forældre får vi masser af indsigt i vores børns indre verdener af at meditere med dem. 

HJertepakken graugaard

Hjertepakken

Få de tre dejlige hjertebøger i en samlet pakke med 15 % rabat.

 

Skumle skiderikker og lyserøde skyer

En god læseoplevelse starter med en god bog.

Heartlight Institute

Vil du på kursus? Se mere til os på vores kursushjemmeside eller send mail til os.