Forberedelse til rejsen til kærlighedsbjergene

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Turen går til Kærlighedsbjergene

Forberedelsen til rejsen til kærlighedsbjergene

Det er godt at være forberedt når man skal rejse…

I forrige blog skrev jeg om at tage på en indre rejse til vores indre paradis. Vil du starte med den blog i denne serie om Kærlighedsbjergene i Hjerternes Dal, kan du springe til den her

Vi var nået til forberedelsen. Det er altid godt at forberede en rejse. Først skal du beslutte dig for at ville tage af sted. Det koster i princippet ikke noget, men vil du have hjælp kan du finde min bog “Hjerternes Dal – Meditationer til børn“. Den er din guidebog og hjælper dig med også at tage dine børn med på rejsen.

 

 

Hvornår vil du rejse? 

Et godt tidspunkt at rejse ind i vores indre dal er morgen og aften. Om morgenen kan man bruge meditationer til den indre dal til at sætte nogle intentioner for dagen og om aftenen er det et genialt sted at falde i søvn. Flere tusinde børn falder hver aften i søvn i Kærlighedsbjergene eller andre steder i Hjerternes Dal. Som udgangspunkt er det altid sommer og sol i Hjerternes Dal, med mindre du foretrækker noget andet, så ændrer du det blot.

Nattøj er genialt til denne rejse

Vil du gøre lidt ekstra ud af forberedelsen for at sikre en behagelig tur, kan du hoppe i noget løstsiddende tøj – nattøj er genialt. Du kan tage et varmt bad eller bade dit barn og kan du nå en let massage eller berøring inden, vil det være skønt. Et kram er også en god ting. Sluk gerne alle skærme i god tid inden. Jeg anbefaler to timer før meditation, men det er ikke altid muligt, så gør det du kan her. Lidt roligt musik i baggrunden er dejligt og ligeså lidt dæmpet belysning.

Lokale forhold og befolkningen

Det er også godt at forberede sig lidt på hvem man møder på den kommende destination. I Kærlighedsbjergene i Hjerternes Dal møder du først og fremmest din guide Ørnefjer. Han er en vis guide, som kender de fire elementer i dalen rigtig godt. Han viser jer hen til Flammedansernes Bål, Den Klare Kilde, Den Dybe Eng og tager jer med op til De Milde Vinde.

Der er mange andre børn og voksne, som hver aften besøger Hjerternes Dal – også fra andre lande. Dem kan I lege med, hvis I har lyst, men I kan også få det hele mere eller mindre for jer selv. Indtil nu taler Ørnefjer kun dansk og engelsk, men jeg håber han en dag også vil kunne tale mange flere sprog.

Han har en ældre søster, der hedder Månestråle, men hende har jeg ikke skrevet så meget om endnu. Jeg skulle dog hilse og fortælle jer, at hun glæder sig til at møde jer alle sammen. Som samfund er der i Hjerternes Dal højt til loftet, naturligvis demokrati, mangfoldighed og plads til alle. Du kan frit og fredeligt bevæge dig rundt. Fred, ro, balance og omsorg er kerneværdier i Hjerternes Dal, ligesom vi arbejder med taknemmelighed, empati og selvkærlighed.

Dyr er der masser af – I møder blandt andet ørnen Raki, men fyld gerne dalen op med alle de dyr I kunne tænke jer. Jeg ved fra erfaring, at mange børn tager deres kæledyr med på rejsen. Min egen hund er tit med, når vi mediterer herhjemme.

Klar til afgang? 

Vi er nu nået til selve rejsen ned til Hjerternes Dal. Lad os se på dine transportmuligheder, som i denne kontekst er dit åndedræt. Læs videre i næste blog om Ankomsten til Kærlighedsbjergene.

Er du utålmodig og vil du bare gerne af sted, så kan du finde et link til bogen herunder.

 

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind ved sengetid? Og hvad betyder det for deres søvn? 

Vil du have meditationer til dig?

Til de unge på +12 og voksne tilbyder jeg lydfiler af forskellige karakterer. Se udvalget her.