En ny tids empater

En ny tids super empater

af | jun 13, 2022 | Børnemeditation | 0 Kommentarer

Jeg får ofte mails fra forældre, der beskriver, at deres børn er sensitive og meget følsomme. Forældrene leder efter redskaber til at hjælpe deres børn og søger bøger som mine. Nogle børn mærker eller ser afdøde eller engle i deres værelser, andre mærker tydligt andre menneskers følelser, andre synes verden larmer, kan mærke dyrenes smerte eller at planeten har svært ved at trække vejret.

Jeg møder dem i skolerne og i børnehaverne. De gør indtryk på mig. For man kan se sjælen i deres øjne.

Jeg ser også, at alt for mange børn lige nu ikke trives. Det er ikke dem, der er noget galt med. Det er måden, vi behandler dem og os selv på. De kan ikke holde til at indgå i et samfund som er båret af præstation og fokus på effektivitet, for de er her for at skabe fred. De kommer med et helt andet værdisæt, og de kan ikke spejle sig i os, for vi er på mange måder ude af kurs. Det ser vi i kraft af at stress er blevet en folkesygdom! 250 – 300.000 danskere lider alvorligt af stress!

Lad mig i store træk forklare den nye tids børns udfordringer. Lige nu fødes en ny tids børn, som på mange måder er helt særlige. I en tidligere video har jeg talt om den nye tids børn:

 

Tag den lidt med ro

Den ny tids børn prøver ihærdigt og på mange forskellige måder at sige til os voksne, at vi skal tage den lidt med ro og blive bedre til at passe på os selv. Jeg tror, at vi vil se nogle skift i arbejdsmarkedet de næste år. Nedlukningerne under COVID pandemien har ændret os. Tina Dickow synger det så smukt i sin nye sang “Lidt Mere Menneske”. 

Jeg er forandret
Hvordan skal jeg sige det?
Jeg’ nok lidt mere menneske
Lidt mindre maskine”. 

Så hvad er den nye tids arbejdsform? Er det færre timer? Mere frihed? Mere hjemmearbejde? Hvad har du lært under nedlukningerne? Hvad virker for jer? Hvordan har din arbejdsplads reageret? Det er tid til at stille en masse gode spørgsmål inden plejer får sit tag i os og maskinen kører derudaf igen. Lige nu har du et vindue til at stille spørgsmål og skabe forandringer. Den slags åbninger kommer ofte efter ferier i september og oktober, hvor min coachingforretning Room for you boomer. Nedlukningen har forlænget og forstærket dit vindue lige nu. Hvad gør du ved det?

Lidt mere mennesker

Vi har fået en unik mulighed under nedlukningerne til at se hinanden mere som hele mennesker. Pludselig var der blenumser og hundebjæf til Zoom møderne, og vi blev afbrudt for at hjælpe dem vi holder allermest af. Den hjælp har de stadig brug for. Så hvordan finder vi en ny balance, der giver os mere ro og gør os mere menneskelige? 

Med mit nye foredrag “Børnene er de rigtige chefer” og coaching ønsker jeg at hjælpe virksomheder og arbejdspladser til at skabe et arbejdsmiljø med bedre balance og bedre familieværdier. For den nye tids børn kalder på en ny tids arbejde. 

Den nye tids børn er super empater. De er her for at hjælpe os og planeten til at skabe en bedre verden med i bedre balance med mere harmoni. Vi er deres hjælpere. De har brug for hjælpere i balance for at lære at finde deres egen balance. 

Start med børnemeditation

Et godt sted at starte er med børnemeditation ved sengetid. Her kommer du ned i det rolige nervesystem og låner dit barn din ro. Det er et godt udgangspunkt for dine refleksioner. Se mine mange hjertebøger her