En ny tids empater

En ny tids super empater

af | jun 13, 2022 | Børnemeditation | 0 Kommentarer

Jeg får ofte mails fra forældre, der beskriver, at deres børn er sensitive og meget følsomme. Forældrene leder efter redskaber til at hjælpe deres børn og søger bøger som mine. Nogle børn mærker eller ser afdøde eller engle i deres værelser, andre mærker tydligt andre menneskers følelser, andre synes verden larmer, kan mærke dyrenes smerte eller at planeten har svært ved at trække vejret. 

Sjælsforladthed og hulhed

Lige nu strømmer sansestærke superempater til jorden. De er her på en super vigtig mission om at minde os om, at vi er lys og kærlighed og huske os på, at vi også har en sjæl, som kan guide os.
At vi har glemt, at vi er lys og kærlighed, og at vi har en sjæl, ses i de skræmmende statistikker for mistrivsel, stress, depression, ensomhed, angst, som vi ser verden over.

Alt for længe har vi været styret af en ydre ramme, som er drevet af profit, effektivitet og vækst. Vi har glemt at tjekke ind i os selv og er blevet ledt på afveje af parametre, vi troede var sande for os, men som viser sig hule og sjælsforladt. Når noget er hult og sjælsforladt, kan livet blive enormt stressende og hårdt at leve. Det bliver en selvforstærkende faktor.

En ny tids superempater

De sansestærke børn – den nye tids superempater – kommer for at få os til at bremse op og huske på, at vi er lys og kærlighed. De kommer med masser af kærlighed og er gamle vise sjæle.
Mange af dem har allerede været her på jorden noget tid, og vi har brugt mange kræfter på at tænke og fortælle dem, at der er noget galt med dem. De passer nemlig ikke ind i pølsefabrikkens effektivitet, for de siger STOOOOOP – sæt farten ned – hvorfor løber du så stærkt?

Jeg møder dem i skolerne og i børnehaverne. De gør indtryk på mig. For man kan se sjælen i deres øjne.

Jeg ser, at alt for mange børn lige nu ikke trives i skolerne. Det er ikke dem, der er noget galt med. Det er måden, vi behandler dem og os selv på, der er noget galt med.

De kan ikke holde til at indgå i et samfund som er båret af præstation, produktivitet og fokus på effektivitet, for de er her for at skabe fred. De kommer med et helt andet værdisæt, og de kan ikke spejle sig i os, for vi er på mange måder ude af kurs. Det ser vi i kraft af, at stress er blevet en folkesygdom! 250 – 300.000 danskere lider alvorligt af stress! Jeg taler mere om de her tendenser i min TEDx.

Lad mig i store træk forklare den nye tids børns udfordringer. Lige nu fødes en ny tids børn, som på mange måder er helt særlige. I en tidligere video har jeg talt om den nye tids børn:

 

Tag den lidt med ro

Den ny tids børn prøver ihærdigt og på mange forskellige måder at sige til os voksne, at vi skal tage den lidt med ro og blive bedre til at passe på os selv. Jeg tror, at vi vil se nogle skift i arbejdsmarkedet de næste år. Nedlukningerne under COVID pandemien har ændret os. Tina Dickow synger det så smukt i sin nye sang “Lidt Mere Menneske”. 

Jeg er forandret
Hvordan skal jeg sige det?
Jeg’ nok lidt mere menneske
Lidt mindre maskine”. 

Den nye tids superempater tvinger os til at bremse op og reflektere. Vi skal lytte til dem, finde nye veje, hvor de trives bedre og langsomt vil vi se, at vi som helhed også vil trives bedre. De her børn viser os vejen til fremtidens trivselsparadigme med en følelse af helhed, forbindelse og med masser af sjæl. De viser os, at der er brug for nye børnefællesskaber, nye måder at lave skole på. Jeg kalder denne fremtidstrend for “Fra Pølsefabrik til Køkkenhave“. 

Vi skal også hver især tage stilling til vores arbejdsliv. For nylig underviste jeg i meditation hos en stor dansk koncern til world mental healt day. Der er brug for nye måder at arbejde på! Så hvad er de nye veje for dig? Hvad er en ny tids arbejdsform for dig? Er det færre timer? Mere frihed? Mere hjemmearbejde? Hvad har du lært under nedlukningerne? Hvad virker for jer? Hvordan har din arbejdsplads reageret? Det er tid til at stille en masse gode spørgsmål inden plejer får sit tag i os og maskinen kører derudaf igen. Lige nu har du et vindue til at stille spørgsmål og skabe forandringer.

Den slags åbninger kommer ofte efter ferier i september og oktober, hvor min coachingforretning Room for you boomer. Nedlukningen har forlænget og forstærket dit vindue lige nu. Hvad gør du ved det?

Lidt mere mennesker

Vi har fået en unik mulighed under nedlukningerne til at se hinanden mere som hele mennesker. Pludselig var der blenumser og hundebjæf til Zoom møderne, og vi blev afbrudt for at hjælpe dem vi holder allermest af. Den hjælp har de stadig brug for. Så hvordan finder vi en ny balance, der giver os mere ro og gør os mere menneskelige? 

Den nye tids børn er super empater. De er her for at hjælpe os og planeten til at skabe en bedre verden med i bedre balance med mere harmoni. Vi er deres hjælpere. De har brug for hjælpere i balance for at lære at finde deres egen balance. 

De har brug for, at vi ser dem, mærker dem og lytter til dem. De har brug for, at vi tager ejerskab på vores egen trivsel og giver dem håb

Start med børnemeditation

Et godt sted at starte er med børnemeditation ved sengetid. Her kommer du ned i det rolige nervesystem og låner dit barn din ro. Her kan du bedre lytte til og sanse dit barn. Her mødes I hjerte til hjerte. Her henter du sjælen hjem, så den kan kommunikere med dit barns sjæl. Det er så smukt, fint og skaber den helhed, vi længes efter. Da giver livet så dyb mening. 

Køb mine mange hjertebøger her