Monstermanualen

– til børn med mange bekymringer

Angst og overbekymring hos børn er almindelige og sunde følelser. Men for mere end hvert tiende barn udvikler den naturlige angst sig til en overdreven tilstand, der rammer barnets trivsel og resten af familien.

Gitte har skrevet bogen sammen med psykolog Stine Hæk. Den henvender sig til familier med overbekymrede, ængstelige eller angste børn i alderen 7 – 12 år. For nogle børn kan denne bog betyde, at de overvinder angsten og får langt bedre trivsel.

Der er mange grunde til, at et stigende antal børn bliver overbekymrede, men alt for mange forældre føler sig rådvilde og magtesløse over for denne usynlige lidelse. I Monsterskolen for forældre bliver I præsenteret for effektive metoder, som kan hjælpe, hvis jeres barn tumler med alt for mange bekymringer. I møder pigen Simone på ti år, som har angst, og hører, hvordan hun øver sig i at være mere modig.

I Monsterskolen for børn laver dit barn sin helt egen monstermanual. Og gennem børnemeditationer styrker vi dit barns tro på, at han eller hun har den indre styrke, der skal til for at bekæmpe sit mørke.

Vi giver børnene poweren tilbage. Men husk på, at monstre skal bekæmpes i fællesskab!

 

Formanden for Foreningen for Børn med Angst roser bogen

Mia Kristina Hansen har skrevet forord til bogen. Se en bid fra hendes forord her:

“Jeg er formand for Foreningen for børn med angst og mor til en dreng på 17 år. Da han var 9 år, begyndte han at bekymre sig meget… Han gik fra at være en glad og aktiv dreng til at være ked af det og lukke sig inde på sit værelse… Jeg kunne godt have brugt en bog som Monstermanualen dengang. Jeg kan godt lide, at bekymring og angst bliver beskrevet som naturlige og sunde følelser. Bogen er anerkendende over for de følelser, man har som forældre til et barn med angst og bekymringer, og den indeholder øvelser, der kan hjælpe forældre med at få skabt overskud og energi…Det ville have været en stor hjælp for mig, hvis jeg havde haft de redskaber, som bogen giver i forhold til at hjælpe sit barn.”

Forældre er begejstrede:

“Efter min datters far og jeg er flyttet fra hinanden har vores datter A har haft det rigtig svært og især omkring sovetid. Den seneste tid har det udviklet sig til angst og frygt for være alene både når hun skal sove men også om dagen. Jeg har derfor læst Monstermanualen med store interesse. Og der er så mange ting som falder på plads i mit hoved. Især novellen med Simone gav mig mange grunde til eftertanke både om, hvordan jeg selv havde det som barn, og om hvor meget min voksne hjerne har glemt, hvordan børn tænker og føler. Jeg kan mærke, at jeg allerede tænker og agerer med mere tålmodighed og forståelse over for hendes utryghed. Jeg vil bestemt anbefale bogen og giver den fem stjerner ud af fem. Det er en fantastisk bog, som sætter gode rammer op for god og nærværende samvær med børnene.”

Forælder til otte-årig pige

“Jeg ønsker at sige en stor tak – Tak fordi I har skrevet bogen Monstermanualen! Jeg føler mig, som mor til pige ramt af angst, mødt og forstået. Den giver så meget mening for mig og er et super godt supplement til de samtaler, vi har med psykologen. Tårerne har flere gange trillet ned af mine kinder, fordi følelserne er beskrevet som var de min datters eller min mands og mine. Så tak for at skrive en bog, hvor vi som familie kan genkende monsterets grimme ansigt, men også kan se lyset i et, til tider, overvældende mørke. Så TAK.”

Mor

Bogen har virkelig været guld værd for os! Jeg er så imponeret af den. Er slet ikke i tvivl om, at de råd vi fik i bogen, har været med til at gøre vores datter “rask” og til et barn der ikke lige er til at slå ud. Og hold da fast, hvor har vi bare læst Tanketog og Blomstereng MANGE gange som godnathistorie. Hun fandt virkelig bare ro i den meditation, og bad selv om at høre den, når hun skulle puttes. FANTASTISK bog!
Mor til en pige på 7 år

“Det er en skøn bog, når man har et barn, der har svært ved at rumme de lidt for store knubs, som han er blevet udsat for. Mødet med Bekymringsmonsteret har givet ham redskaber til at begynde at indse, at det ikke er ham, der er forkert, men at han har magten til at sige “hold op med at vrøvle, monster, jeg bestemmer selv over mine tanker. Ti stille og stop med at stjæle flere gode oplevelser fra mig”. Tak!”
Forælder

“Monstermanualen er en fantastisk bog, som forklarer tingene på en måde, så man som forælder kan forstå og relatere til det. Monsteret er en perfekt metafor til at få børn og forældre til at se børnenes angst som noget, der kan bekæmpes. Novellen om Simone gjorde et stort indtryk på mig og mine børn. Pludselig kunne man se sig selv i novellen om Simone. Hvordan ens barn reelt faktisk kæmper, og at vi som forældre skal være bedre til at forstå og tale til vores børn. Har flere børn herhjemme, der lider af bekymringer og angst. Bogen vil gøre en forskel, fordi forældre og børn pludselig får et værktøj, som de kan bruge tidligt i kampen mod bekymringer og ængsteligheden, inden de bliver for voldsomme. Barnets og familiens velvære vil ændres og pludselig kan de forstå hinanden og tale monstersprog. Jeg giver bogen 5 stjerner og vil helt klart anbefale den.”

Mor til to børn plus to bonusbørn

Bogen er bygget op i fire dele:

1. Novelle om Simones kamp
I novellen om Simone får I indblik i, hvordan det føles for et barn at leve med angst og mange bekymringer. Og I hører om, hvordan psykolog Mette hjælper Simone i behandling. Hør om Simones kamp mod sit bekymringsmonster.
2. Monsterskole for forældre
Med afsæt i novellen sender vi forældre i Monsterskole, så I kan lære, hvordan I bedst muligt kan hjælpe jeres børn. For med den rette metode og taleform kan I som familie komme rigtig langt. Og husk på, at monstre skal bekæmpes i fællesskab!
3. Monsterskolen for børn
Derefter er det børnenes tur til at komme i Monsterskole. Her laver de deres helt egen monstermanual, som kan blive en form for skjold i kampen mod bekymringsmonstrene. Gennem en række øvelser får børnene hjælp til at blive mere modige.
4. Dine indre styrker
Og netop mod og styrke skruer vi op for i den sidste del af bogen, hvor børnene møder tre forskellige meditationer, som alle kan styrke barnet i at tro på, at han eller hun kan overvinde sine monstre. Barnet får en fornemmelse af at være stærk og selvforsynende.

Anbefalinger fra fagfolk:

“Ord kan slet ikke beskrive min glæde og taknemmelighed over jeres værdifulde bog. Jeg glæder mig på så mange børn og familiers vegne. Denne bog er i den grad en bog, der giver forældre og børn poweren tilbage. Som pædagogisk vejleder møder jeg mange forældre til børn med angst, som netop kæmper med barnets bekymringer og mistrivsel – og især er i tvivl om, hvad de som forældre skal gøre, når deres barn er i angst. Forældrenes føler sig magtesløse, fortvivlede og ønsker at hjælpe men føler sig på samme tid alene, underkendt, misforståede og skyldige. Forældre har så meget brug det kram og de redskaber som denne bog har samlet på en skøn måde. Der er brug for denne bog.
Laila Felicia Vester Nielsen

Pædagogisk Vejleder, Børne Angst telefonen v/Angstforeningen og Positivt Fokus

“Jeg bobler af fryd over Monstermanualen, og ser frem til at kunne anbefale den til alle jeg møder på min vej. Der er flere gode bøger på markedet, men Monstermanualen har et bedre teoretisk fundament og giver forældrene en god forståelse af de mekanismer, der er på spil. Jeg giver Monstermanualen 5 ud af 5 stjerner. Det er et godt og solidt bogmateriale, som vil bidrage til, at mange børn lærer at håndtere deres bekymringer. Jeg er også sikker på, at mange skuldre vil sænkes på de forældre, der læser bogen, fordi de her får konkrete redskaber til at hjælpe deres børn tilbage i trivsel.”

Trine Svenstrup Kinch

Fremskudt Socialrådgiver for børn og unge, Viborg Kommune.

“Monstermanualen giver forældre et indblik i den skræmmende verden af angst- og bekymringsmonstre, som er en stor del af mange børns hverdag. De børnevenlige fortællinger og illustrationer giver barnet håb og mod til at udfordre monstrene, og Monstermanualen lærer familien at spille på samme hold i kampen mod angst og bekymringer. Bogens simple og jordnære metodebeskrivelser gør den let anvendelig i praksis for både børn, forældre og fagfolk.”
Jeanette Bonde

Psykolog

Bruges også i skoler

Dorthe Kastbjerg er lærer i en 4. klasse i en skole ved Kolding. Hun har haft stor succes med at bruge Monstermanualen i sin klasse, hvor 2/3 af klassen kunne genkende sig selv i bogen novellekarakter, Simone. Cirka halvdelen af børnene valgte at lave deres egen monstermanual.

Læs hele historien om Dorthes klasse i Frie Skolers Magasin. I samme magasin interviewes også min medforfatter, psykolog Stine Hæk.

 

 

Hun klarede det!!!

Vi har haft kontakt til en mor til en pige på 11 år. Moren har været i gang med at lave en monstermanualen sammen med sin datter, som var bange for at komme med på lejrskole. Vi håbede til det sidste, at pigen kom af sted og blev derfor SÅ glade, da vi fik denne fine hilsen, som jeg har fået lov til at dele med jer anonymt. Jeg får helt tårer i øjnene og kan mærke forældrenes lettelse og stolthed helt ind i mit hjerte.

KØB BOG HER

Bogen udkom i 2018 på vores eget forlag, Forlaget Room for Reflection.

I pressen

Monstermanualen har fået en flot modtagelse og stor interesse fra pressen.

Go’ Morgen Danmark 

D. 12.9 sagde vi Go’ morgen til Danmark fra Tivoli.

TV2.dk

D. 13.9 kom vi på forsiden af TV2.dk

Politiken

I den trykte avis i Politiken d. 8.9.2018 og på nettet.

Politiken

I den trykte avis i Politiken d. 8.9.2018 og på nettet.

Radio 24/7

I Forældreintra, som blev sendt d. 8.9 og nu kan høres som Podcast.

Om forfatterne: 

Gitte Winter Graugaard (f. 1977)

Gitte er på en hjertevarm mission om at hjælpe børn og deres familier til bedre trivsel. Hun er oprindeligt uddannet cand.merc. Efter lang barsel og flere år som freelance kommunikationsrådgiver uddannede hun sig til Life Mastery Coach, energimentor og mindfulnessinstruktør.

Da Gitte selv blev mor, begyndte børnelivet og børnetrivsel for alvor at optage hende. Hun iagttog sine døtre og reflekterede over, hvordan det påvirker børns mentale helbred at vokse op i den digitale tidsalder.

I 2015 skrev og udgav hun Børnemeditationerne I mit hjerte, som nu sælges i mere end 20 lande og læses af tusindvis af familier. Gitte har skrevet en stribe bøger og har åbnet flere virksomheder. Senest Momo Academy, som gør det nemmere for skoler og institutioner at tilbyde mindfulness, yoga og meditation til børn. Gitte coacher også blandt andre forældre i bl.a. det bevidste forældreskab.

 

Stine Hæk (f. 1972)

Stine er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Allerede under studiet fattede hun særlig interesse for angstens mekanismer og dykkede blandt andet i sit speciale ned i behandlingen af angst. I en årrække var Stine ansat som behandler og supervisor i Region Midtjyllands højtspecialiserede tilbud til behandling af angstlidelser, indtil hun i 2016 valgte at blive privatpraktiserende psykolog og partner i Midtbypsykologerne i Silkeborg.

I sin praksis møder hun ofte børn og familier, hvor overbekymring eller en egentlig angstlidelse har sat familien alvorligt under pres. Det er blevet en hjertesag for Stine at tilbyde kvalificeret forældrevejledning og behandling til børn og unge ud fra velunderbyggede metoder som Cool Kids og metakognitiv terapi.

Hun finder altid en stor glæde i at se, hvordan de familier, hun møder i sin praksis, finder mod til at hjælpe deres børn og se deres frihed vokse, i takt med at de lærer at tackle barnets angst bedre.

Book foredrag

Du kan booke Stine Hæk og Gitte Winter Graugaard til foredrag om Monstermanualen til børn med mange bekymringer.