Skumle skiderikker og lyserøde skyer

 

Skumle skiderikker og lyserøde skyer er en ”pubertetskrimi”, der tager fat om en række af de pubertetstanker, som børn og unge på mellemtrinnet tumler med. I bogen følger vi Amalie på 13 år og hendes bedste veninde, Emma.

De to veninder har altid været enige om alt, men efter en sommerferie er Emma som forvandlet og taler pludselig kun om drenge og makeup. Også Amalies storesøster, Anne, er optaget af drenge, bliver kærester med Alexander og prøver grænser af med alkohol, fester og følelser. Tilbage står en skrupforvirret Amalie.

Læs bogen og find ud af, om du ligner Amalie, Emma eller Anne mest…?

 

Bogen er også en spændende krimi. Pigerne elsker at gå til spejder, og på en spejdertur vikles de og vennerne ind i dramatiske begivenheder. De løber ind til et sommerhus, hvor der er blodige spor efter indbrud. Amalie og vennerne griber til handling, og da politiet har travlt med at passe på Præsident Obama, som er på besøg, må børnene for alvor tage ansvar.

Skumle skiderikker og lyserøde skyer er skrevet af Stifter af Room for Reflection, Gitte Winter Graugaard.

“Jeg husker selv tiden i den tidlige pubertet meget tydeligt, og vil gerne gøre mit til, at du som læser føler, at der er plads til dig og alle dine tanker. Husk på, at alle livets farver venter på dig derude. Tro på dig selv og giv dig selv lov til at være præcis den, du er.”

Bogen er smækfyldt med superfede illustrationer tegnet af Maria Tran Larsen:

Anbefalinger:

Årets konfirmandgave… Bogen beskriver, hvordan overgangen fra barn til voksen føles, og hvilken konfirmand (især af hunkøn) vil ikke gerne vide det?” Alt for Damerne nr 18 2010 

 “Årets konfirmationsbog 2010” kåret af Konfirmationsportalen.dk

 “Månedens bog” i marts 2010 i Frikvarter!

 ”Skumle skiderikker og lyserøde skyer er en super fed bog. Jeg kan sagtens genkende følelserne i bogen og får lyst til at læse meget mere om Amalie.” Freja Riemann, 13 år, skuespiller i ”Pagten”, DRs julekalender 2009

 “Skumle skiderikker og lyserøde skyer er Gitte Winter Graugaards debutroman. Den er hun kommet godt fra. Bogen er velskrevet og historien hænger sammen…Flere gange tænkte jeg på firserserien “Guldregn” (efter en roman af Anders Bodelsen). Det er lidt den samme stemning, der er i Skumle skiderikker og lyserøde skyer”. Fortællingen.dk 25.3.2010

 “…en tøsekrimi med god underholdning af begge dele. Lige noget for de piger som kan lide serien “Karlas kabale” eller serien “Piger på sporet”. Krimisiden.blogspot.com

Børnene elsker bogen!

“Ville bare sige mange tak for en supergod og spændende bog. Vi er lige kommet hjem fra Korsika. At læse i Skumle skiderikker og lyserøde skyer blev et must – vi skulle læse et par kapitler hver aften, og det meste af den lange, lange biltur hjem gik med at vi skiftevis læste højt i bogen 🙂 – Turen føltes meget kortere.Vi håber så meget, at der kommer en 2’er. Knus Ida, Maya og Signe. P.s Vi elsker alle de sjove tegninger :)”

Tre søstre på ferie

“Jeg er kæmpefan af bogen! Jeg læste den på to dage, da jeg var så opslugt af den (hverdag, så skulle også i skole). Jeg plejer ikke at være så opslugt af bøger, men ved denne her er det helt anderledes! Jeg kan kende noget fra min egen hverdag, og har lært af den.:) Jeg glæder mig virkeligt meget til at 2’eren udkommer! Du er rigtigt god til at skrive, og jeg synes det er ret sjovt, at sådan nogle som Obama er med.:] Det er cool!<3 Ikke ligesom de andre bøger.”

Victoria

“Har lige læst “Skumle skiderikker & lyserøde skyer” færdig. Og jeg læste den for en uge siden. Den er bare vildt god. Kan godt forstå det med følelserne, venskab og kærlighed.”

Maria

Læs den i klassen

Bogen findes også som klassesæt, som læses af 5. og 6. klasse. Se mere om, hvordan I får bogen ud til jer her og download UV materiale. 

Presse:

Der var masser af presseinteresse for bogen ved udgivelsen. Bl.a. kaldte Alt for Damerne bogen til årets konfirmationsgave i 2010 og Vi Unge lagde den i deres drømmekuffert samme sommer.

Hør interview fra DR P4 med Gitte ved bogens udgivelse

Når drømme går i opfyldelse

Jeg skrev bogen til min førstfødte datter, da hun lå i min mave. Da jeg 9 år senere læste den højt for hende, var lykken stor.