Forfatterbesøg

Skumle skiderikker og lyserøde skyer

Få besøg af Gitte Winter Graugaard

 

Book nuSe bogen
Passer til danskundervisning i

5.-6. klasse

Pubertetskrimi med spænding og kriller

Når I har læst Skumle skiderikker og lyserøde skyer i klassen, kan I booke mig til et foredrag om bogen. Jeg møder børnene i øjenhøjde og lytter til dem. Vi taler om genrer, pubertet, veninder, forældre m.m. Jeg fortæller. De fortæller. Vi fremfører bankrøveriet som skuespil. Børnene viser deres tegninger frem og læser højt af deres opgaver om bogen, som de har lavet i klassen. Der er plads til alle og ingen spørgsmål er dumme. 

Skumle skiderikker i din skole?
Efter 5E på Skødstrup Skole med stor begejstring havde læst romanen “Skumle skiderikker og lyserøde skyer”, fik vi besøg af Gitte. Hun fortalte eleverne om tilblivelsen af romanen, og hvor hun havde fundet sin inspiration. Eleverne havde mange spørgsmål til alt fra indhold i romanen til Gittes liv som forfatter, som Gitte besvarede med stor tålmodighed og med et muntert glimt i øjet. Til slut fik eleverne lov til at komme med deres bud på ændringer til en eventuel opdatering af bogen, hvilket vakte stor interesse. 
Gitte er en dygtig formidler, som er fuldstændig i øjenhøjde med sine unge læsere og deres interesser. Hendes entusiasme og engagement i litteratur kom i høj grad til udtryk under besøget. Vi kunne alle godt tænke os at læse og høre om en 2’er – måske hvor Amalie også er blevet ældre… Vi giver Gitte vores største anbefalinger.
Bettina Korgaard

dansklærer, Skødstrup Skole

Hvad driver mig?

Tro på dine drømme

Som barn elskede jeg at læse bøger. Som 12 årig tog jeg job på skolens bibliotek. Der blev min drøm om at blive forfatter født. Jeg håbede på, at jeg en dag kunne åbne universer op, som børn kunne kravle ind i og finde glæde. Præcis som bøgerne havde gjort det for mig. Til dette foredrag taler jeg med børnene om deres drømme og opfordrer dem til at turde tro på deres drømme.

Emner

Under disse foredrag kommer vi typisk ind på følgende emner:

– Krimi som genrer

– Pubertet og identitet

– Den første forelskelse

– Venskaber

– Bankrøveriet

– Om at være forfatter

– Udgivelse og forlag

 

Pubertetbøger hjælper i overgangen

‘Skumle skiderikker og lyserøde skyer’ er fantastisk. Pubertet, venskab og bankrøveri beskrives levende og nærværende og fangede både drenge og piger. Mange emner (især sex og kærlighed) behandles virkelig fint i bogen og giver god anledning til videre drøftelse i klassen.

Vi var så heldige at have Gitte til foredrag efter efter at have læst og arbejdet med bogen. Med ro og indlevelse fortalte Gitte om egen skriveproces, oplevelser og erfaring, som gav anledning til nysgerrighed fra mine elever. Jeg har aldrig før oplevet en forfatter som virkelig er i øjenhøjde med børnene, og som interesserer sig for børnenes egen skriveproces og udvikling.
Gitte nævnte flere gange, at man skal huske at drømme, og det blev tydeligt med hendes besøg, at drømme kan blive til virkelighed. Jeg er sikker på at flere små forfatterspirer fik lidt at tænke over;)

Anja Ørum Tiedemann

dansklærer, Farum Lilleskole

Skumle skiderikker
Skumle skiderikker i din skole?
Praktisk

Hvordan?

Et foredrag varer typisk 45 minutter – 1 time.

Det koster 2000 kr i Storkøbenhavn + kørsel.

Der er tillæg for foredrag uden for København. 

Med UV materialet får I mulighed for at fremstille en række tekster og billeder, som I kan hænge op i klassen undervejs og lade børnene præsentere for mig. Det er også en rigtig god idé, at børnene har forberedt spørgsmål inden jeg kommer.