Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Ti år med hjertemeditation

Hvad betyder det når man hver aften i hele sin barndom, går ind i sit hjerte og fylder det med kærlighed? Hvad lærer man da om livsmestring?

Vi nærmer os mit ti års hjertemeditations-jubilæum. Jeg må i tænkeboks for at finde frem til, hvilken dag i november det helt præcis er. Jeg husker den weekend som var det i går, hvor hele familien og mine venner kom og hjalp mig med at pakke det første oplag af Børnemeditationerne I mit hjerte.

Min yngste datter sagde til mig: “Mor, du er direktør for en hel Kærlighedsfabrik.” Når vores venner kommer forbi, spørger de stadig i dag, hvordan det går med Kærlighedsfabrikken.

Jeg åbnede mit hjerte og I tog imod det. Jeg kan ikke takke jer nok. Det er sårbart og nøgent at gå imod strømmen og følge sit hjerte, men når det lykkes, giver det så uendelig meget mening. Vi må strække os og udvide os for at udleve vores potentiale.

Det oplevede jeg senest her i weekenden på mit første fire dage lange retreat, hvor deltagerne så deres lys og voksede sig så smukt ind i en ny dimension af deres liv.

7 års bogfødselsdag

 

Kend vejen til dit hjerte

Jeg husker tydeligt den aften, jeg besluttede mig for at gå i gang med at lave hjertemeditation med mine børn. Det var en mørk aften, og jeg kørte hjem fra et meditationskursus i Hornbæk hos min mentor.

Vi havde besøgt et bjerg med vores hjerte indeni. Jeg elskede mit store smukke hjerte, som lyste så vidunderligt fint op og varmede mig indefra med tusindvis af farver og et kor af klange fra en anden verden.

Ved siden af mig lå en kvinde, som ikke havde samme følelse indeni. Hun havde ledt efter sit hjerte de sidste ti år. Denne aften havde vores instruktør guidet hende hen til sit hjerte. I et hjørne havde hun fundet sit hjerte, som en lille fugleunge med svagt liv. Hun havde samlet det op og svor nu på aldrig at ville miste det igen.

I bilen hjem den aften gik det op for mig, at jeg har fået en uendelig stor gave ved at vokse op med så meget kærlighed i mit liv både til og fra min familie med også til og fra mig selv.

Den aften besluttede jeg mig for at mine døtre skulle lære deres kærlighedsbjerg at kende. Det blev starten på en lang rejse for både dem og jeg ind i os selv og ind i vores store smukke hjerter, som vi hver aften fyldte med kærlighed inden vi skulle sove – og stadig ofte gør.

Porten til droemmeland

 

En generation med hjertemeditation

Mine døtre var 3 og 6 år gamle, da vi begyndte at meditere til hjertet ved sengetid. I dag er de 14 og 17 år. Det får mig til at tænke på, hvad børnemeditation har betydet for deres opvækst.

  • Har de lært at navigere indefra?
  • Kender de deres hjerter?
  • Kan de finde ind i hjertet og fylde sig selv med kærlighed?
  • Elsker de også sig selv, som jeg gør det?
  • Ser de verden i et andet skær, fordi de navigerer fra hjertet?
  • Er de bedre til at balancere sig selv?
  • Kan de bedre finde indre ro?
  • Kan de sove, som de har lyst til?
  • Klarer de sig også bedre fagligt, fordi de ikke kun har uddannet deres hjerner, men også deres hjerter?

Tusinde spørgsmål melder sig som altid i mit indre. Svaret på ovenstående er, at jeg tror det har gjort en stor forskel for mine børn at vokse op med de her værktøjer.

En ny bog på vej

Jeg har stadig masser lyst til at lave flere bøger. Den femte hjertebog er lige på trapperne. Snart udkommer “Hjertebroen – lær dit barn at føle sig forbundet“. Her kan du se et midlertidigt cover. Jeg sendte det til min grafiker i går, så hun kan lave det fint og færdigt.

hjertebroen

Bagefter skrev jeg ud om Hjertebroen på Facebook og en følger skrev således:  “Den glæder jeg mig til at købe og bruge – vores dreng på 11 år holder så meget af dine bøger – og har gjort det siden han var 4-5 år❤️.

Jeg svarede: Åh du aner ikke hvor glad det gør mig at høre. Jeg har udgivet hjertebøger i ti år snart. Det betyder, at vi nu så småt kan begynde at se de første tegn på, hvad det vil sige at være vokset op med hjertemeditation i sin hverdag. Det synes jeg er enormt spændende. Hils ham 💛.”

“Det vil jeg gøre 💚🙏 Det fantastiske ved at have læst og brugt flere af bøgerne er, at han nu selv sætter ord på, at han i aften trænger til, at jeg læser “den klare kilde” (fra Hjerternes Dal)  eller at han har brug for “sit hjertelys og kappen” (fra Hjertelys) en anden aften. Forbindelsen til sig selv og sit eget hjerte er for ham en selvfølgelig og bekræfter ham i de mange ting han mærker og sanser i sin hverdag altid ❤️,” svarede hun.

Det er jo lige præcis det jeg ønskede med at skrive hjertebøgerne. At børnene lærer at mærke efter, hvad de har brug for og ved, hvordan de skal aktivere indre ro og balance. Moren skriver også om drengens “forbindelse til sig selv”. Jeg tror på, at forbundethed og samklang er midlet mod den stigende mistrivsel og ensomhed, vi ser blandt børn og unge. Derfor skriver jeg og udgiver snart “Hjertebroen – lær dit barn at føle sig forbundet”.

En anden mor skrev til en anden post:

Fantastisk meditation som min datter på 18 stadig elsker 💕 De her bøger har helt sikkert gjort en stor forskel. Når min store datter bliver utryg ved sengetid, så går hun ind i sit hjertebjerg og finder tryghed ❤️.

Det er jo vidunderligt at læse og ikke mindst enormt motiverende for mig. Er dine børn også vokset op med hjertemeditation mine, dine eller andres, vil jeg rigtig gerne høre fra dig herunder i kommentarerne eller på mail hello@gittewintergraugaard.dk. Jeg er super nysgerrig på, hvad det betyder, når et barn vokser op og hver aften inden sengetid fylder sit hjerte med kærlighed.

I al beskedenhed tror jeg faktisk, det er sådan vi forandre verden – sammen.

Tak, fordi I læser med her og deler jeres oplevelser med mig. Det betyder meget for mig. 

trives dit barn?<br />

Skru op for Hjertelyset

Da jeg begyndte at meditere med mine børn ved sengetid, hjerte til hjerte, faldt så mange brikker på plads indeni mig. Både deres trivsel og min som mor blev bedre. Jeg har gjort mit allerbedste for at give den gave videre til dig med mine hjertebøger med børnemeditationer, som er en lise i den travle børnefamilies hverdag. Find bøgerne i min webshop.

Gitte Winter Graugaard

Skal jeg holde foredrag for jer om livsmestring?

Jeg holder forældreforedrag på skoler, i børnehaver og på biblioteker omkring livsmestring.

Gitte Winter Graugaard

Skal jeg holde foredrag for jer om livsmestring?

Jeg holder forældreforedrag på skoler, i børnehaver og på biblioteker omkring livsmestring.