Robotter om børnemeditation

 

Hvad robotter ved om børnemeditation?

Del 2. Denne blog er den anden i en serie om “hvad robotter ved om børnemeditation”. Læs del 1 her.

Hvad ved en robot om effekten af, at vi mediterer med vores børn? Jeg har bedt chatgpt om at skrive nogle gode argumenter for at meditere med børn. Det var den faktisk ikke så dårlig til.

Her kommer dens andet argument:
“2. Børnemeditation hjælper børn med at skabe forbindelse til sig selv og andre: Meditation hjælper børn med at udvikle empati, tillid og forståelse for sig selv og andre, hvilket er afgørende for at opbygge positive forhold til andre.”

Børnemeditation skaber en følelse af forbundethed

Forleden dag deltog jeg i Mary Fonden og Ebbefos fondens konference “Billeder på ensomhed“. I oktober holdt jeg foredrag på den norske Ensomhedskonference. Lige nu skriver jeg min tredje bog i Hjertelys-serien. Den hedder “Hjertebroen – lær dit barn at føle sig forbundet” . Min ambition med at skrive denne bog er netop, hvad Chatgpt robotten er inde på her – at vi skal lære børn at føle sig forbundet med sig selv og derigennem med andre.

På de konferencer, jeg deltager i omkring ensomhed, er fokus på fællesskaber og systemerne omkring børn. Det mener jeg er enormt vigtigt. Men jeg mangler også et fokus på, hvordan vi lære børn at føles sig forbundet. Som jeg fortæller om i min TEDx talk er vi nødt til at hjælpe os selv og børnene med at føle sig forbundet for ikke at miste os selv. Jeg tror, at meget af den mistrivsel, vi ser blandt børn, unge, voksne og ældre i dag handler om forbindelse eller rettere mangel på samme – disconnection.

Hjertemeditation giver børn et anker

Når man ikke føler sig forbundet til sig selv, er det som en båd, der har mistet sit anker. Man driver rundt på må og få uden helt at vide, hvor man kommer hen og mangler et sted at høre til. Man er let påvirkelig for omgivelserne og ved måske ikke helt, hvem man er og kender ikke helt sin egen grænse.

For mig er hjertet vores anker. Når man lærer sit hjerte at kende og ved, hvordan man kan fylde sig selv med kærlighed, kan man meget bedre være i nuet og finde vej i livet. Når vi har fat i hjertet, kan vi nemmere få kontakt til sjælen. Sjælen har bolig i vores hjerter. Når vi har sjælen med gennem livet, er det som at vandre hånd i hånd med en vis og kærlig ven.

I min nye bog “Hjertebroen” skriver jeg om sjælen. Jeg hjælper børnene og deres forældre med at hente sjælen hjem. Det er en vidunderlig dejlig følelse, som alle burde kende.

Børnemeditation og sjælen

For når vi driver rundt på må og få, er det ofte fordi, vi ikke har sjælen i hånden. Den er måske ude at vandre eller er blevet fragmenteret, splittet. Det er som vi ser i omsorgssektoren enormt opslidende at gå rundt med en fragmenteret sjæl.
Når vi har sjælen som fast følgesvend, får vi retning og følger vi de små brødkrummer, som sjælen ligger ud foran os, fører den os til vores livsformål. Det er, hvad jeg tror, er meningen med livet.

Børnemeditation og empati

Tilbage til resten af robottens svar. “Meditation hjælper børn med at udvikle empati, tillid og forståelse for sig selv og andre, hvilket er afgørende for at opbygge positive forhold til andre.”
Igen må jeg give robotten ret. Det er langt lettere at mærke sig selv og sin egen kærlighedskraft, når man går med sin sjæl i hånden. Når vi lærer at elske os selv, får vi ganske enkelt langt lettere ved at have empati, tillid og forståelse for andre.
I disse år fødes mange super-empatiske børn. De er her for at forandre verden. Vores job er at hjælpe dem. Det gør vi bedst ved at hjælpe dem med at holde fast i de gaver, de er kommet med som deres empatiske super-powers. Meditation er en lise for empaterne og børnemeditation er en kæmpe hjælp til dem.

Hvad robotten IKKE kan

 Igen må jeg slutte af med at skrive, at nok har robotten ret i forhold til sit argument, men det at udføre meditationen med dit barn, klarer du med langt større dybde end nogen robot nogensinde kommer til. Hvorfor? Fordi du også har en sjæl – og når to sjæle mødes hjerte til hjerte – sjælebolig til sjælebolig – sjæl til sjæl ved sengetid opstår der magi.
 
Find mine bøger med hjertemeditation lige her www.gittewinter.com.
 
Hjertebroen udkommer senere i år. Du kan starte med at læse de to første “Hjertelys” og “Hjerteminder”. Er du helt ny i forhold til hjertemeditation med børn skal du starte med “grundbogen”, som hedder “Børnemeditationerne I mit hjerte“. Den hjælper i øvrigt også dit barn med at sove, men det er en anden fortælling.

 

I mit hjerte

I mit hjerte er min grundbog i hjertemeditation til børn og et godt sted at starte, hvis meditation med børn er nyt for dig. Den er også min bestseller og sælger på 4 sprog i +20 lande. 

Hjerteminder - ny bog

Hjertelys-serien

De første to bøger i Hjertelys serien er udkommet. Hjertelys og Hjerteminder. Senere i 2023 udkommer den tredje bog i denne serie “Hjertebroen”. Start med de to første eller køb en pakke med fire hjertebøger.

Lydfiler

Til de unge på +12 og voksne tilbyder jeg lydfiler af forskellige karakterer. Se udvalget her.

Monster-manualen

Monstermanualen giver dig en nem tilgang til hvordan I selv kan hjælpe jeres børn ud af ængsteligheden. Jo hurtigere I sætter ind jo bedre. Bogen er egnet til børn mellem 7-12 år og kan også fint bruges i skolerne. Alt for mange børn oplever angst i deres hverdag. Det vil vi gøre noget ved. Sammen med jer som medspiller giver vi børnene poweren tilbage.