Derfor virker børnemeditationer

af | jan 14, 2019 | Meditation | 0 Kommentarer

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Derfor virker børnemeditationer

Da jeg læste disse gode råd fra NOPA – Nordic Parenting omkring putning var det tydeligt for mig, hvordan og hvorfor Børnemeditationerne I mit hjerte, Hjerternes Dal og Hjertelys er fantastiske til at putte børn med og få dem til at sove nemt og naturligt.

1. Børnemeditation ved sengetid skaber en skøn “bliv-klar-til-at-sove” rutine:

NOPA: 

“Der er faktisk relativt solid dokumentation for, at det virker godt, hvis man allerede fra en tidlig alder etablerer “bliv-klar-til-at-sove” rutiner, så barnet lærer at afkode nogle bestemte miljømæssige signaler som tegn på, at det er tid til at sove og lærer at reagerer psykologisk på dem.”

Det har altid været tydeligt med mine børn og deres måde at gøre sig klar til meditation og søvn. Samme små vaner, som stadig holder stik. Et lille gab leder vejen til Hjerternes Dal, hvor magien begynder. Lidt uro i kroppen mens vi ankommer og møder Ørnefjer. Når vi når hen til et af elementerne eller Kærlighedsbjerget er der ro i kroppen og snart sover de.

2. Børnemeditation ved sengetid gør det nemmere at etablere faste sengetider.

NOPA: 

“Det starter med, at man vælger et fast puttetidspunkt. Herefter skaber man nogle faste putteritualer.”

Så vigtigt – også i weekenden ❤️. Det gode ved børnemeditation er, at børnene elsker det nærvær, der opstår, at det ofte er nemt at lokke dem med i seng, særligt oplever jeg, hvis barnet får lov til at få mor eller far alene. Så er det ekstra luksus.

3. Børnemeditation ved sengetid gør forældre nærværende 

NOPA: 

“Samtidig ser det ud til at have en betydning, om vi som forældre er følelsesmæssigt til stede i den kritiske periode, hvor børnene skal puttes…Faktisk har et studie fra 2010 vist, at jo mere responsive mødrene (det var dem og ikke fædrene, man undersøgte) var, når de puttede deres børn, des bedre sov deres babyer. Følelsen af at være tryg og sikker gav med andre ord børnene en grundlæggende bedre søvn, måske fordi følelsen af tryghed holdt ved også ind i natten.”

At være tryg, ligge tæt med sin mor eller far, som er mentalt og følelsesmæssigt til stede, høre en god historie, mærke ind i kærligheden, se sit eget hjertelys, rense ud i sindet – også til sig selv, er fantastisk ved sengetid. Som forældre åbner vi et rum i vores energi for ro og tryghed som børnene finder hvile i. Det er så dejligt for både forældre og børn.

Fortolkningen af de gode råd fra Nopa er min egen.

Find meditationer her

Se vores fine bøger

Se artiklen fra NOPA