Frost 2 og Hjerternes Dal

af | jan 13, 2020 | Meditation | 0 Kommentarer

Frost 2 og Hjerternes Dal

Frost 2 er fyldt med energi

I juleferien var jeg med min yngste datter inde, at se “Frost 2” i biografen. Et par af mine Instruktører havde fortalt, at der var så mange links til Hjerternes Dal i filmen, at jeg bare måtte ind og se den. Og glæden var også stor, da jeg så, at Disney nu også griber fat i de elementære livsvigtige begreber omkring de fire elementer: ild, vand, jord og luft og kommer så bredt ud til så mange børn og forældre med den viden.

Vi har glemt at lytte til naturen

Som hele klimadebatten bærer så meget præg af, har vi som menneskeart glemt at lytte til naturen. Vi har udnyttet naturen uden respekt for naturen og nu ser vi så, hvad der sker, når ubalancerne opstår. Det er både sørgeligt og skræmmende. Helt på samme måde sker der ubalancer inden i os. 

Et ustyrligt temperament ser vi fx gennem for meget ild og for lidt vand og jord. Frygt ser vi gennem for meget vand og for lidt ild og jord. Fastlåsthed ser vi gennem for meget jord med for lidt luft og vand. Og uforløst potentiale ser vi gennem for meget luft og for lidt jord og vand.

Tag Frost 2 et skridt videre! 

I Frost 2 møder Elsa og Anna de fire elementer og ser deres styrker. Vi møder en forholdsvis mild brise, som repræsenterer luftelementet. Elsa må slukke en skovbrand, da den lille ild-salamander sætter gang i en mindre skovbrand. Hun må gemme sig for jordgiganterne og får nok at se til i kampen mod hesten Nokk, som repræsenterer vandelementet.

Se mere i den officielle trailer herunder:

Lær dit barn om vores indre elementer

Udover at jeg er vild med, at Disney lærer børn om elementerne, er jeg også meget glad for den måde, de viser, hvordan vi skal arbejde med dem på. For hver gang Elsa bliver udfordret af et element, lærer vi, at hun skal finde ind til sin egen indre styrke for at overvinde sin frygt og finde vej. Vi ser også, at både Elsa og Anna samarbejder med elementerne – fx jordgiganterne, som hjælper Anna med at finde en løsning, da det hele ser sortest ud.

Det er præcis det samme, jeg gerne vil tale med børnene om I vores indre “Hjerternes Dal”. Her møder de elementerne indeni sig selv og får kontakt til dem. Det er mit ønske for jeres børn, at I forældre og skolelærere tager Disneys læring et skridt videre og med en bog som Hjerternes Dal ved sengetid eller i skolen lærer børnene at rense deres sind med elementerne og finde balance i dem.

Et meget temperamentsfyldt barn vil fx kunne finde ro og styrke i og ved havet. Et barn, der dagdrømmer og ikke kan samle sig om lektier mm. kan få hjælp ved at være mere i skoven. Et barn, hvis indre ild er slukket eller oversvømmet af frygt, har gavn af at forbinde sig til sin indre ild og styrke ved at sidde ved et bål. Et fastlåst barn har brug for hjælp til at komme mere i bevægelse gennem fysisk motion og ved at være ved havet, og vil også have gavn af at få hjælp til at se nye perspektiver – se tingene lidt oppefra gennem mere kreativitet, som vi finder i luftelementet.

Fra Frost til Hjerternes Dal 

I bogen Hjerternes Dal møder I den vise indianerhøvding Ørnefjer, som tager jer med rundt i dalen og lærer jer om elementerne. Du kan sammen med dit barn vælge et element, inden barnet skal sove. Allerede der får du som forældre en god viden om, hvilket element dit barn higer efter. Ofte har jeg hørt forældre sige noget i denne retning – “nu forstår jeg, hvorfor min søn altid vil i karbad”, eller “nu forstår jeg, hvorfor min datter er bange for ild”.

Der er råd og vejledning i bogen til, hvordan du kan hjælpe dit barn. Børnene lærer både at finde ro med elementerne og lærer også at rense sig selv efter en lang dag med mange oplevelser, indtryk og energier. Eller hvis i skolen, hvordan de kan finde ro midt i det kaos, der af og til omgiver mig eller opstår indeni dem. Det er guld værd.

Kom godt i gang

I denne bogpakke får du tre gode bøger til at komme videre fra Frost 2 og over til at kunne tale med dit barn om alt det indre. Jordens Børn er en billedbog, som lærer os om årstiderne og fortæller os, at vi er børn af moder jord. I mit hjerte lærer børnene at forbinde sig til deres hjerter. Og i Hjerternes Dal arbejder med med de fire elementer indeni os. Tag Frost 2 et skridt videre og hjælp dit barn til bedre balance.

Kom på online kursus

Lær dine børn at finde ro og balance og lad dem se og mærke deres indre verden, så de kan navigere i stimulistormen.I dette online forløb gennemgår jeg de seks meditationer i Hjerternes Dal – Meditationer til børn. Jeg fortæller om de fire naturlige energier ild, vand, jord og luft, og kommer med bud på, hvordan du som forælder eller fagperson kan hjælpe børn til at finde naturlig balance ved at spejle sig i naturen og ved at være i naturen.
Frost 2 og Hjerternes Dal

Hør sangen fra Hjerternes Dal