Spørg psykologen om Coronabekymringer

af | apr 7, 2020 | Bekymring | 0 Kommentarer

Spørg psykologen om Coronabekymringer
Spørg psykologen om Coronabekymringer

Spørg psykologen om Corona bekymringer

Hvordan kan du hjælpe dit barn med mange bekymringer og træne din egen opmærksomhed, hvis du selv er bekymret?

Midt under Coronakrisen i foråret 2020 interviewede jeg psykolog Stine Hæk om børn, bekymringer og Corona til Room for Reflection TV. Hør om, hvordan du som forælder kan hjælpe dit barn med mange bekymringer, og hvordan du kan træne din egen opmærksomhed, hvis du selv er bekymret.

Vi taler også om, hvad der kommer til at ske, når skolerne åbner igen efter påske, og hvordan vi kan forberede og hjælpe bekymrede børn.

Det kom som et chok for de fleste, da Statsminister Mette Frederiksen i marts 2020 lukkede landet ned. En dag som mange vil huske – måske resten af livet. Ingen var forberedt, på hvad der ventede, og de færreste forældre følte sig klædt på til at forberede deres børn på, hvad der nu skulle ske. I familier med særligt bekymrede børn og/eller forældre voksede spørgsmålene hurtigt og små tanketoge satte i gang om alt det, der kunne gå galt, når en dødbringende virus rammer et lille land som vores.

Fakta om angst og bekymringer hos børn

Hvad ved vi om børn med angst og bekymringer?

Spørg psykologen om Coronabekymringer

I tvivl om dit barns bekymringer?

Det kan være svært som forælder er gennemskue sit eget barns bekymringer. 

Spørg psykologen om Coronabekymringer

Vil du have fat i Monstermanualen

Bruges også i skoler

Dorthe Kastbjerg er lærer i en 4. klasse i en skole ved Kolding til bekymrede børn. Hun har haft stor succes med at bruge Monstermanualen i sin klasse, hvor 2/3 af klassen kunne genkende sig selv i bogen novellekarakter, Simone. Cirka halvdelen af børnene valgte at lave deres egen monstermanual.

Læs hele historien om Dorthes klasse i Frie Skolers Magasin. I samme magasin interviewes også min medforfatter, psykolog Stine Hæk.

Spørg psykologen om angst corona

Book forfatterne til foredrag

Vil du have mere?

Få vores nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie.