Gitte Winter Graugaard hjælper iværksættere og ildsjæle med at føre deres drømme ud i livet. Hun er også bestselling forfatter af børnebøger med meditationer. I 2019 holdt hun sin første TEDx talk og blev kåret til "The top ten healers of 2019". Gitte er passioneret for at hjælpe andre med at finde deres livsformål og se og udleve deres fulde potentiale.

Du kan allerede heale

Mange tror, at healing er for de helt særlige, men ALLE kan heale – også du.

Det minder lidt om at spille et instrument. Nogle kan spille en lille melodi og kan hurtigt lære mere, andre har spillet i årevis og har dygtiggjort sig så meget, at de kan heale som profession. Men det ændrer ikke ved, at alle kan heale og at vi gør det dagligt – måske uden at være opmærksomme på det.

Du kender det allerede. Du gør det allerede. Du healer!

Her er ti måder, vi dagligt healer hinanden uden måske at være bevidste om, at det er healing.

10 dagligdags healinger – du måske også gør intuitivt:

1. Du rører ved et andet menneske og mærker forbindelse i din berøring.

2. Du giver en krammer, hvor du mærker kærligheden strømme ud af dig.

3. Du tager et barn eller et dyr til dig, som er bange eller ked af det og deler din ro.

4. Du tænker på en, du ved har det skidt og ønsker, at der må komme bedring.

5. Du lytter intenst til en ven eller familie, der fortæller dig en historie og skaber rum for deres fortælling i dit nærvær.

6. Du rører instinktivt ved et punkt med smerte hos en, du holder af.

7. Du holder dit lille barn tæt ved din krop. Ammer du, mærker du, at du deler mere end mælk med dit barn.

8. Du tager instinktivt hånden på en ældre, når du er på besøg og mærker, at han eller hun mangler berøring.

9. Du smiler til folk på gaden, du kan se har det svært.

10. Du hjælper fremmede med indkøb, holder døren eller samler noget op, de har tabt, fordi det føles helt naturligt for dig.

Hvor mange af de ti kunne du sætte kryds ved?  Jeg tænkte nok, at du ville kunne genkende en del af de punkter… 

Healing er kærlighed

I sommerferien var vi på Mols og var meget i naturen. Lige siden Coronaen var på sit højeste herhjemme, har jeg haft en særlig kontakt til sommerfugle og andre mindre flyvende væsner, som bier og hvepse. Vores have har summet af liv denne sommer. I skrivende stund flyver en fin mørk sommerfugl rundt om mig. Jeg ser desuden også fjer ALLE vegne – selv på tennisbanen i går. Følger du mig på sociale medier, har du måske set mange af sommerens fjer.

For mig er de helt særlige budbringere og et tegn på, at englene er nær. Mens vi var på Mols havde vi besøg af en ven, som er blevet syg. Jeg bad om healing for ham og bad om tegn. Morgenen før han skulle komme, var stranden dækket ind i fjer. Meget magisk. Det giver mig sådan en tryghed. Som om englene siger – vi har hørt dig. Vi er her, og vi hjælper din ven.

Der er mange professionelle healere, der taler om, at vi i kølvandet på Coronaen oplever en kollektiv hjerteåbning. Selv mærkede jeg det meget tydligt i april lige omkring Dronningens fødselsdag, hvor energien herhjemme var meget fin og kærlig. Det var efter ugers isolation, hvor vi alle begyndte at reflektere over hvad der er vigtigt i livet og begyndte at savne dem, vi holder allermest af. Det åbner hjerter.

Hjertetchakraet er luftens element, og det er derfor så mange af os har særlige oplevelser med luftens dyr og tegn denne sommer. De ellers så skrøbelige dyr har også kunnet komme tættere på os og helt ind i byerne, end de har kunnet i årevis på grund tæt befolkning og tæt trafik. Fx. så jeg en rapport om særlige fugle, der dukkede op i Paris under deres lock-down.

Et magisk øjeblik

En dag i vores uge på Mols, var vi ude at gå på Dragsmur, som har en smuk strand. Min ældste datter og jeg går forrest, og stranden er fyldt med små skatte, så vi er opmærksomme. Min datter plukker en strandbuket, og jeg kigger efter sten. Midt mellem strandskattene sidder en lille skrøbelig sommerfugl. Dens ene vinge er flosset, og jeg mærker instinktivt, at den har ondt, er svækket og har brug for kærlighed – healing.

Jeg skruer op for mit hjerte, sætter mine hænder ti centimeter fra sommerfuglen og sender kærlighed / healing ud gennem mine hænder. Så sker der noget helt vidunderligt. Den kravler simpelthen hen til mig, op på mine hænder og sætter sig. Jeg rejser mig og min datter siger til mig, at jeg endelig ikke må røre dens vinger, for så kan den ikke flyve. Men jeg behøver ikke røre den. Den sidder godt fast. Vi holder nærmest vejret, stemningen er intens. Det er et magisk møde – lige der.

Resten af familien kommer til, og den sidder der stadig. Det er tid til, at vi skal hjem. Jeg går lidt fremad og tænker nu flyver den. Men det gør den ikke. Den sidder trygt og godt på min hånd. Da vi nærmer os bilen, forsøger jeg ganske blidt at sætte den på et blad, men får en fornemmelse af , at den ikke er klar til at slippe. Jeg hvisker til den, at selvom jeg slipper den nu, fortsætter jeg healingen og forsikrer den om, at den godt kan klare sig herfra. Endelig bevæger den sig igen og kravler over på en sten. Min datter, der var med hele vejen, er forbløffet og spørger – hvad gjorde du mor? Hvorfor kravlede den op til dig? Jeg svarede – jeg sendte den blot kærlighed ligesom jeg ville gøre til dig, hvis du havde slået dig. For kærlighed er healing.

Vi har brug for, at du skruer op

Hvis du stadig læser med, er jeg ret sikker på, at du ved, hvad jeg taler om. Måske er også du en lysarbejder?

Hvis du gør, kan du prøve at følge denne øvelse dagligt for at skrue mere op.

Du kan også lytte til disse meditationer og skrue op sammen med mig. Enten når du skal sove eller er vågen.

Som samfund har vi været adskilt i noget tid. Det, vi savnede allermest, var kærlighed til og nærværet med hinanden. Derfor har vi brug for, at du bliver bevidst om dine egne healende evner, skruer op og deler endnu mere ud.

Tak for dig! 

Vil du forstå dine evner bedre?

Mange af mine klienter mærker, at de kan heale, men mangler måske viden om, hvad de kan, har lyst til eller vil bruge deres evner til. Jeg oversætter det usynlige sprog for dem og viser vej.