graugaard søvn nemt

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Tre hurtige om børn og søvn – derfor virker meditation

Børnemeditation er fantastisk til at putte børn med og få dem til at sove nemt og naturligt. 

Da jeg læste disse gode råd fra NOPA – Nordic Parenting omkring putning var det tydeligt for mig, hvordan og hvorfor Børnemeditationerne I mit hjerte, Hjerternes Dall og Hjertelys er fantastiske til at putte børn med og få dem til at sove nemt og naturligt. Læs med her, hvor jeg ud fra NOPAs forklaring sætter ord på, hvorfor børnemeditation er genialt at putte med – og tilmed super dejligt på samme tid. 

1. Tre hurtige om børn og søvn: skab en skøn “bliv-klar-til-at-sove” rutine:

NOPA: 

“Der er faktisk relativt solid dokumentation for, at det virker godt, hvis man allerede fra en tidlig alder etablerer “bliv-klar-til-at-sove” rutiner, så barnet lærer at afkode nogle bestemte miljømæssige signaler som tegn på, at det er tid til at sove og lærer at reagerer psykologisk på dem.”

Det har altid været tydeligt med mine børn og deres måde at gøre sig klar til meditation og søvn. Samme små vaner, som stadig holder stik. Et lille gab leder vejen til Hjerternes Dal, hvor magien begynder. Lidt uro i kroppen mens vi ankommer og møder Ørnefjer. Når vi når hen til et af elementerne eller Kærlighedsbjerget er der ro i kroppen og snart sover de.

2. Tre hurtige om børn og søvn: etabler faste sengetider

NOPA: 

“Det starter med, at man vælger et fast puttetidspunkt. Herefter skaber man nogle faste putteritualer.”

Så vigtigt – også i weekenden. Det gode ved børnemeditation er, at børnene elsker det nærvær, der opstår, at det ofte er nemt at lokke dem med i seng, særligt oplever jeg, hvis barnet får lov til at få mor eller far alene. Så er det ekstra luksus.

3. Tre hurtige om børn og søvn: Nærværende forældre  

NOPA: 

“Samtidig ser det ud til at have en betydning, om vi som forældre er følelsesmæssigt til stede i den kritiske periode, hvor børnene skal puttes…Faktisk har et studie fra 2010 vist, at jo mere responsive mødrene (det var dem og ikke fædrene, man undersøgte) var, når de puttede deres børn, des bedre sov deres babyer. Følelsen af at være tryg og sikker gav med andre ord børnene en grundlæggende bedre søvn, måske fordi følelsen af tryghed holdt ved også ind i natten.”

At være tryg, ligge tæt med sin mor eller far, som er mentalt og følelsesmæssigt til stede, høre en god historie, mærke ind i kærligheden, se sit eget hjertelys, rense ud i sindet – også til sig selv, er fantastisk ved sengetid. Som forældre åbner vi et rum i vores energi for ro og tryghed som børnene finder hvile i. Det er så dejligt for både forældre og børn.

Fortolkningen af de gode råd fra Nopa er min egen.

Skru op for Hjertelyset

Er I vilde med Børnemeditationerne I mit hjerte, vil I også elske Hjertelys. Jeg skrev den oprindeligt til Monstermanualen, men måtte udgive den separat også, da den bare er så smuk. Sid på sengekanten og skru op for jeres Hjertelys sammen. Find din lille lysbærer frem og bær lyset ud i livet. 

Køb bogen

Hvad ville der ske, hvis børn og unge voksede op med et tættere forhold til naturen? Hvordan ville naturen hjælpe dem til at finde balance i en hverdag, hvor de ofte er isoleret fra naturen og mange har mistet fornemmelsen for at vi ER naturen? Hvordan kan børnemeditationer om ild, vand, jord og luft hjælpe børn med at rense deres sind ved sengetid? Og hvad betyder det for deres søvn? 

Køb bogen

Slut med skrig og skrål ved sengetid. Den metode, jeg her tilbyder, handler om kærlighed, lys og energi. Måske vil effekten også overraske dig. Tænk engang, hvis alle børn i hele verden faldt i søvn, mens de fyldte deres hjerter med kærlighed! Hvordan ville det forandre verden?