Flere hjerteslag og mere hjertelys

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Kender dit barn sin energitank?

Eller dræner dit barn din tank?

“Mor, vi har fundet på et nyt navn til dig. Vi ved jo, at du er “Hjertechefen for Kærlighedsfabrikken”, men du er også en slags Cirkel K,” sagde min datter en dag for nogle år siden. “Cirkel K?” svarede jeg spørgende. “Hvad betyder det?” “Du er som en slags tankstation, hvor alle mulige kommer forbi for at tanke kærlighed. Vi gør det jo hele tiden, men der kommer også mange andre forbi din Cirkel K. Jeg tror, det skal stå for Cirkel af Kærlighed.

Og så gik hun videre….

Bum sådan – sikke en fin indsigt… Jeg blev ærligt lidt paf. For netop det med tankstationen er en metafor, jeg ofte bruger, når jeg underviser voksne i energiarbejde, men ikke noget jeg inden da havde talt med mine børn om.

Når mors energitank er tom

Vi talte i tiden efter om, hvordan sådan en mor-energi-tankstation fungerer. At de altid er velkommen til at tanke energi hos mig, når ellers jeg har nok. Vi talte også om, hvordan jeg er, når min tank er tom…. og igen var deres ærlighed og indsigten stor (ha ha). “Så bliver du til sure-mor!” Og det gør jeg. Jeg bliver sure – trætte – mor, hvis jeg ikke passer på min egen energi. Det er vigtigt at huske på her op til en lang dejlig ferie, at vi også skal lave ting, der nærer os i samværet med vores børn. Hvis du som jeg også har brug for alenetid, er det værd at tage med.

Min mand lader bedst op på sin cykel, når vi har ferie. Han suser rundt i bjergene. Jeg vil gerne læse en god bog og slappe af. Pigerne vil gerne bade og hygge, der hvor vi bor. Så der er win-win hele vejen rundt. De bader, jeg læser, han cykler = fire fulde tanke til også at lave nogle ting sammen.

Lær dit barn sin egen tank at kende

Det er nemlig rigtig vigtigt at tale med børnene om, er at vi alle har en indre tankstation. Det er en kæmpe gave for et barn at lære deres egen energi-tank at kende fra de er små.

Vi kan tale med dem om:

1. Hvordan deres tank mærkes og ser ud? Måske kan de tegne den.

2. Hvordan det mærkes, når den er fuld?

3. Hvordan det mærker, når den er tom?

Få flere spørgsmål i hæftet herunder.

Eventyr, magi og energi

Meget af det energiarbejde, jeg laver med voksne i www.roomforyou.dk, handler om næring og tæring, og hvordan vi kan holde tanken så fuld som muligt. Det ville glæde mig enormt, hvis flere voksne kendte til energiarbejdet og kunne give det videre til børnene. Hvis mange flere kendte til den usynlige verden, som er så inderlig fuld af magi, ville mange flere have mere farve, være mindre grå, grine mere og tro mere på eventyret i livet.

Derfor skriver jeg de bøger til børn, jeg ville ønske mine voksne klienter havde kendt, da de var børn.

De handler alle om, hvordan de selv kan tanke mere energi på deres egen tank og blive mere og mere selvforsynende. For Mutti-Cirkel-K’en er altid åben, men jo mere børn selv kan tanke sig selv op, jo mere robuste bliver de. Og jeg ønsker for alle børn, at de skal vide, hvor stærke de er – indeni. 

Jeg elsker elsker elsker de her magiske og ærlige snakke med mine børn. 

Vil du lære dit barn sin tankstation at kende, kan du printe nedenstående hæfte ud og gennemgå det med dit barn. Det er en rigtig god idé selv at lave øvelserne også som forælder. 

 

Kender dit barn sin energitank?

Download hæfte her

Send os din email – så sender vi både dette fine hæfte med gode spørgsmål om energi og du får også adgang til mit gratis mini – søvnkursus.