https://www.gittewintergraugaard.dk/2020/05/18/derfor-kan-dit-barn-ikke-sove/

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Derfor kan dit barn ikke sove

Måske har du prøvet at sætte et smil op og sige, “Så lille skat det skal nok gå”, mens dit hjerte hamrer indeni, og du selv er fyldt med bekymring og uro for situationen. Det smil køber dit barn ikke, for han/hun kan sagtens mærke, hvordan du har det. Er det ikke rigtigt?

Det gad jeg så godt have vidst, da jeg selv var nybagt mor…

Vores børn kender os så godt, at vi ikke kan skjule, hvordan vi har det for dem. De er så afhængige af hele tiden at kunne læse os, mens de er små og øver sig – også når vi ikke lægger mærke til det. Det er også en del af deres til tider anstrengende tests af vores grænser.

Det gælder også når vi putter. Og vores energi er afgørende for om de små kan finde ro. Hvis I hjemme hos jer er kommet ind i en rytme, hvor det er svært at putte jeres barn, kan det være en rigtig god idé lige at mærke efter indeni, hvordan I selv har det, når I putter. Det er helt naturligt at tænke tanker som, mit barn kan ikke sove, eller vil ikke sove, eller laver ballade. Kender du dem? Men nu skal du høre…

Klar til hemmeligheden?

Efter at have hjulpet tusindvis af familier til bedre at kunne sove gennem mine bøger, samtaler med forældre og mange workshops om den gode putning, er min erfaring, at det oftere handler mere om, hvordan vi som forældre har det, end om hvordan vores børn har det. Overrasker det dig?

I min TEDx tale fortæller jeg om, hvordan det føles, når man putter sine børn med den metode, jeg deler med dig i mine bøger. Jeg har tilladt mig at spole frem til det rette sted, så det er nemt for dig – lige at se et par minutter, men du må selvfølgelig også være med fra start:

Her er nogle spørgsmål, du kan mærke ind i, når du putter.

Til at starte med handler det om at blive bevidst om, hvordan du har det og dermed også, hvilken energi du udsender. Prøv at stille dig selv følgende spørgsmål.

Bliv bevidst om din energi

– Hvad er din forventning til den forestående putning?
– Hvilke tanker går gennem dit hoved om putningen?
– Hvordan påvirker situationen dig?
– Hvordan har du det, inden du skal i gang med at putte?
– Hvordan har du det indeni undervejs, når putte-situationen eskalerer og kommer ud af kontrol?
– Hvor i din krop, kan du mærke irritationen? Hvordan føles det?

Når du ser på dine svar, hvordan tænker du så om det rum, du skaber i din energi for dit barn, når du putter? Får du lyst til at ændre noget? 

Skab tryghed
Mange forældre skriver, at “Børnemeditationerne i mit hjerte” er magisk og har gjort en kæmpe forskel for deres putning.

Bogen hjælper forældrene hen til en dejlig energi at putte fra og hjælper børnene ned i kroppen, væk fra tankerne og ind i hjertet – det bedste sted at sove. 

Når mor eller far kommer ind på værelset for 10. gang og råber “Så sov dog!!!”, kan mesterdetektiven mærke mor eller fars irritation og uro og får meget sværere ved at falde i søvn. For nu tænker barnet, sikke en uro mor eller far har i kroppen, det gør mig utryg. Og med den utryghed har barnet sværere ved at slappe af og dermed falde i søvn.

Når en lille mesterdetektiv i stedet mærker, at mor eller far har det dejligt, når de læser den her bog, slapper han/hun meget mere af og har langt nemmere ved at falde i søvn. “Mor/far er helt rolig nu. Det er dejligt. Nu er jeg tryg, så tager jeg en lille lur.”

Børnemeditationerne: I mit hjerte

Læs mere om Børnemeditationerne: I mit hjerte, som flere end 30.000 familier nu kender i mere end 20 lande  og køb din bog eller PDF i dag.

Vil du vide mere?

Vil du nørde lidt mere med, hvad der fysisk sker i kroppen, når vi skælder ud eller er rolige ved sengetid, så se mit interview med Bruce Cryer fra HeartMath Institute.