Skab en dyb hjertekontakt til fosteret

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Skab en dyb hjertekontakt til fosteret

Er du gravid? Hjerteligt tillykke. 

Der var stor forskel for mig på at være gravid første og anden gang i den måde, hvorpå jeg kunne forholde mig til børnene i min mave. Jeg tror på, at hver graviditet er ligeså forskellige og unikke, som vores børn er det. 

Første gang jeg var gravid, læste jeg hver uge op på, hvor stor barnet var, hvordan det udviklede sig og mærkede efter, om jeg kunne mærke noget.

Anden gang vidste jeg allerede efter tre uger, at jeg var gravid også uden en test. I den graviditet mærkede jeg mere, end jeg studerede og brugte min intuition mere.

Man lærer meget om sin egen krop ved at være gravid. Ved at have god tid, stresser man mindre, og det kan barnet i maven mærke.

Hvor meget sanser fosteret?

Skab en dyb hjertekontakt til fosteret

Jeg tror, vi kommer til at se meget mere forskning, som viser, at morens stressniveau under graviditeten påvirker fosteret, mere end vi måske er opmærksom på.

Denne artikel fra POV er rigtig god “Fostret sanser mor tidligt”.

“Et foster er ikke bare et ubeskrevet blad eller en klump kød, som ikke kan sanse. Det mente man ellers indtil for få årtier siden. Allerede i livmoderen begynder mennesket at danne sin personlighed under indflydelse af især en følelsesmæssig samhørighed med moderen.” (POV)

Jeg ved godt, at det ikke er alle, der kan eller har lyst til at holde fri under graviditeten af mange grunde, men måske artikler som disse kan få flere gravide til at blive mere bevidste om, hvordan de lever under graviditeten og hvor meget, I siger ja til. Mon der en dag kommer længere barsel – før barnet fødes? Det håber jeg.

Tidlige bånd til barnet knyttes allerede i maven

Der er så mange faktorer i spil i det bånd, der knyttes allerede mens barnet vokser i maven. Vi ved stadig meget lidt om, de her ting. Men vi ved allerede, at der lagres hukommelse i cellerne:

“Mennesket kan også have erindringer helt tilbage til fostertilstanden, idet vores bevidsthed, viser det sig, ikke udelukkende er neurologisk: cellerne i kroppen husker også.” (POV)

10 trin der skaber hjertekontakt til fosteret

Skab en dyb hjertekontakt til fosteret

Uanset om du har god tid, er på barsel med et andet barn eller må arbejde under din graviditet anbefaler jeg, at du sætter lidt tid af hver dag til de her ti trin under din graviditet, som forbinder dig til dit barn.

1. Læg dig ned og nyd en stund, hvor du sanser dit barn i maven. Læg hænderne på din mave.

2. Brug dit åndedræt til at finde ind i din egen ro. Træk vejret dybt og langsomt. Ånd ind gennem næsen, ud gennem mund eller næse. Slap af i din krop. 

3. Når du har roen, flytter du dit fokus med på maven. Træk vejret helt ned i maven til dit barn og få en fornemmelse af, at du trækker vejret for dit barn.

4. Send gode tanker med dit åndedræt ned til dit barn. Skab kontakt.

5. Luk op til din intuition og mærk efter, om der er noget, du skal være opmærksom på.

6. Mærk ind i din kærlighed til dit barn. Skru op for den.

7. Forestil dig, at du kan finde dit barns hjerte. Hjertet er det første organ, der dannes, så du kan gøre det helt tidligt. Allerede fra femte uge af graviditeten, begynder fosterets hjerte at slå.

8. Forestil dig, at du kan se det lille hjerte lyse op og pumpe livet rundt i fosteret. Mærk ind i hvor magisk det er. 

9. Forestil dig, at du kan trække en bro af kærlighedsenergi mellem dit hjerte og dit barns.

10. Send en uendelig strøm af kærlighed ned til dit lille barn og mærk, at barnet sender retur til dig. Nyd denne stund og tag en lille lur, hvis du har mulighed for det. Sov med dit barn.

Lad far og søskende få hjertekontakt

Skab en dyb hjertekontakt til fosteret

Hvis du har lyst til at inddrage barnets far, kan I gøre det sammen. Det kan være en rigtig god måde for ham også at få en forbindelse til barnet. I kan gøre det på samme tid eller sætte noget dejligt roligt musik på og læse de 10 trin højt for hinanden. Det vil også kunne gøres med lidt større søskende.

Vil du have hjælp?

Jeg har hørt fra mange gravide, at “Børnemeditationerne I mit hjerte” gør noget helt særligt ved dem, når de læser den højt for barnet i maven. Mine egne tanker om det har været, at de her vordende mødre netop giver sig selv og baby en særlig stund fyldt med kærlighed, som er vidunderlig og reducerer stress.

Du kan også lytte til mine lydfiler med meditationer og gøre noget godt for dig og dit barn. 

Jeg har hørt, at bogen bruges i fødselsforberedelse til mødre, der har svært ved at forbinde sig til deres barn i maven.

Jeg tilbyder også, at facilitere de her livsbekræftende processer til gravide 1:1 eller i grupper. Jeg har også hjulpet kvinder, der vidste, at de skulle have en abort til at sige farvel til barnet med de her meditationer. Kontakt mig her for mere info: hello@gittewintergraugaard.dk

Find bogen her: www.imithjerte.dk

Køb bogen

Tag forskud på glæderne med Børnemeditationerne I mit hjerte, som du kan læse højt allerede i graviditeten for dit barn i maven og senere kan bruge til at hjælpe barnet til at falde i søvn. Det her er guf for mor og barn. Jo tidligere du starter, jo bedre.

løft humøret

Lydfiler

Til de unge på +12 og voksne tilbyder jeg lydfiler af forskellige karakterer.

Book en session

 

Har du lyst til at booke en session, hvor jeg gennem meditation hjælper dig til at få kontakt til dit barn i maven? Eller vil du booke en session til en gruppe af gravide?