Three steps to bedtime magic

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Monsterskole for forældre

Denne blog er 2/5 om børn og bekymringer ved genåbning af landet d. 1.2 2022. Den kommer i forlængelse af min tidligere blog om, hvordan vi kan hjælpe bekymrede børn, nu hvor Danmark åbner op igen. Læs evt. den første blog her.

I “Monstermanualen til børn med mange bekymringer” har vi en sektion, vi kalder “Monsterskolen for forældre”.

Den skole har vi skabt, fordi det dumme monster også er blevet virkelig god til at sætte fælder op for forældre, som vi går i igen og igen. Sagt med andre ord er, hvad der virker logisk at gøre, når et barn udtrykker bekymringer, ikke altid virksomt. Det er ikke logisk!

Dertil kommer, at mange forældrepar ikke er enige om deres tilgang til barnets angst og overbekymring. Det hjælper vi jer med at blive i monsterskolen for forældre. For det er nødvendigt for at I kan hjælpe jeres barn. Er I heller ikke enige hjemme hos jer om, hvordan monsteret skal håndteres?

Hvis du sidder og tænker, hvordan ved jeg, om mit barn et bekymret eller overbekymret, kan du prøve at se på, om dit barns bekymringer fratager dit barn for oplevelser som dets jævnaldrende får eller holder dit barn tilbage fra at gøre det samme som sine jævnaldrende. Da siger vi, at bekymringsmonsteret er begyndt at æde af dit barns livskvalitet! Og da ved du, at det er tid til at sætte ind. Jo hurtigere jo bedre. Sammen giver vi dit barn sin power tilbage!

Jeg gik også i fælden

Som en helt almindelig mor, der fik til opgave at skrive den her bog, kan jeg afsløre, at jeg selv undervejs gik i monsterfælden flere gange. Jeg har blandt andet skrevet en novelle om pigen Simone, som vi følger. Hun er bekymret for sin kommende soveaftale hos veninden Viola. Efter en god snak med Stine Hæk om et typisk ængsteligt barns udfordring, nemlig en soveaftale, skrev jeg novellen. Da jeg fik kladden retur med nogle lange kommentarer fra Stine, var der flere ting, der gik op for mig.

Læs videre i næste blog om de tre monsterfælder, jeg hoppede i med begge ben, mens jeg skrev bogen om at undgå at hoppe i forældrefælden…

Er du utålmodig, og vil du bare i gang? Køb bogen herunder:

 

Monster-manualen

“Monstermanualen giver dig en nem tilgang til hvordan I selv kan hjælpe jeres børn ud af ængsteligheden. Jo hurtigere I sætter ind jo bedre. Bogen er egnet til børn mellem 7-12 år og kan også fint bruges i skolerne. Alt for mange børn oplever angst i deres hverdag. Det vil vi gøre noget ved. Sammen med jer som medspiller giver vi børnene poweren tilbage.