Hjerteminder - ny bog

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Hjerteminder – ny bog 

Det er mig en stor fornøjelse at fortælle dig, at min nye bog “Hjerteminder – lær dit barn at dyrke kærligheden” netop er sat i forsalg. Den udkommer d. 1. 5. 22, men kan allerede nu købes i forsalg med rabat.

Jeg har skrevet den, fordi jeg tror på, at vi skal blive bedre til at blive bevidste om at dyrke den kærlighed, vi får i hverdagen og allerede har fået. Jeg oplever, at vi som samfund – inklusiv mig selv – er taget til fange i en digital zapperkultur, hvor det næste quick fix konstant jages og bringer os på konstant fremdrift, fremmarch, fremskridt, frem, frem, frem.

I denne vedvarende jagt på det næste nu, glemmer mange af os at stoppe op og sanse det nu, der er her lige nu. I jagten på det næste, mister vi muligheden for at finde nydelsen i nuet.

Begynderens magiske sind

Vi er lige flyttet, og det skifte i mine omgivelser har vækket mine sanser. Vi bor nu tæt på skov og hav, og jeg ser hvert et lille solstrejf i havet, hører hver i fuglelyd, dufter forskellen på havet og skoven og suger det hele ind. Den tilstand er, hvad vi i mindfulnesssproget kalder “begynderens sind”.

En tilstand jeg elsker at være i – hvorfor jeg elsker at flytte og gerne også til andre lande. Jeg har boet i 8 forskellige lande. Når vi er nybegyndere, åbnes vores sanser, og vi er ekstra årvågne. Den modsatte følelse er at køre i den samme rille dag ud og dag ind, hvor vi luller vores sanser i søvn. Det kender vi alle til, og passer vi ikke på, falder vi også selv i søvn. Når vi falder i den form for hverdagssøvn og sløvsind, mister vi ofte også evnen til at være nærværende.

I hjertet gemt men aldrig glemt

I min nye bog Hjerteminder rejser vi igen til Hjerternes Dal og finder vores Kærlighedsbjerg. I skæret af vores Hjertelys i vores hjerterum, finder vi en magisk svævende reol. Når vi i hjertemeditation kommer tættere på den, kan vi se og/eller mærke, at hjertet gemmer på nogle af de fineste juveler, vi har med os i livet – nemlig vores helt særlige hjerteminder.

Dem finder vi nu frem og dyrker sammen. Vi skruer op for taknemmeligheden, bliver nærværende, sanser minderne på ny og får måske endda nye oplevelser med gamle minder. Det er for mig utroligt smukt.

 

Hjerteminder - ny bog

Lykken viser sig i glimt 

Jeg vil med “Hjerteminder” sætte fokus på alt det gode, vi bærer rundt på indeni, og som vi allerede har været så heldige at opleve i livet. Vi er så travle med at se frem og opleve nyt nyt nyt. Ofte jager vi den næste oplevelse, inden vi er færdige med at fordøje den sidste. Det er ærgerligt – især når det handler om Hjerteminder, som bærer på de lykkeligste øjeblikke i vores liv.

Vi må blive bedre til at dvæle lidt ved dem. Jeg tænker, at vi skal blive bedre til at mærke ind i de gode oplevelser, vi får i livet, og jeg tænker, at det vil være en rigtig god idé at hjælpe vores børn med at lagre og pleje deres hjerteminder.

 

Træn taknemmelighedsmusklen

Denne børnemeditation vil kunne træne vores evne til at flytte fokus over på noget rart og dejligt, hvis fx bekymringsmonsterets drillende bangetanker har fået overtaget.

Det vil betyde, at vi får trænet vores taknemmelighedsmuskel, som jeg synes vores samfund som helhed har forsømt i mange år. At skrue op for taknemmeligheden løfter vores vibration på rigtig mange områder. Så det skal vi selvfølgelig også træne med vores børn.

Taknemmelighed er også en dyd, som vores børn ikke nødvendigvis træner så ofte i deres hverdag, men som vores samfundsmodel gror af. Vi skal som velfærdssamfund kunne føle taknemmelighed over at kunne give og modtage hjælp fra hinanden.

Bogen vil være god til alle familier, der trænger til at stoppe op og dvæle lidt mere ved alt det gode, der sker i hverdagen.

Den vil også kunne hjælpe børn i sorg og savn. Hvordan fortæller jeg mere om en af de næste blogs.

Rigtig god fornøjelse med at finde jeres hjerteminder frem og dyrke dem. En smuk stund venter jer forude.

Bogen udkommer 1.5.2022, men kan allerede nu købes i forsalg – endda med rabat.

 

HJertepakken graugaard

Hjerteminder

– Lær dit barn at dyrke kærligheden udkommer 1.5.2022 og kan købes her.

 

Hjerteminder - ny bog

Hjertelys-serien

Hjerteminder er nummer to bog i serien Hjertelys. Du finder frem til 20.4 et godt tilbud på at købe de to bøger sammen i forsalg.