Robotter om meditation

Hvad robotter ved om børnemeditation?

 

Del 1. Denne blog er den første i en serie om “hvad robotter ved om børnemeditation”. 

Hvad ved en robot om effekten af, at vi mediterer med vores børn? Jeg har bedt chatgpt om at skrive nogle gode argumenter for at meditere med børn. Det var den faktisk ikke så dårlig til.

Her kommer dens første argument:
“1. Børnemeditation forbedrer fysisk og mental sundhed: Meditation kan bidrage til at reducere stress og angst, forbedre søvnkvaliteten og øge koncentrationsevnen.”

Børnemeditation er afstressende

Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg kan starte med at tale for mig selv. At meditere med mine børn har været enormt afstressende for mig. Der findes da ikke noget mere dejligt, end at ligge i en lille barneseng med et sovende barn i armhulen, mens man lige også får fyldt sig selv op med kærlighed.
Det bedste bevis for, at det også har været afstressende for mine børn har været, at de har efterspurgt børnemeditation ekstra meget, når de har været pressede og har haft hårde dage.

Børnemeditation giver bedre søvn

At mine bøger med børnemeditationer skulle blive til sovebøger, anede jeg ikke, da jeg gik i gang med at skrive de første. Jeg ville lære børn at fylde deres hjerter op med kærlighed og virkelig elske sig selv sådan helt indefra. Det viste sig hurtigt, at når man har kontakt til sit hjerte, bliver det nemmere at sove. Det gælder i øvrigt også for voksne, har jeg erfaret.

Børnemeditation hjælper mod ængstelighed

I forhold til angst har jeg i “Monstermanualen til børn med mange bekymringer” skrevet meditationen “Hjertelys”, som sidenhen blev til sin egen bog, for det er så dejligt for alle børn med alle former for bekymringer at få øje på deres smukke lys og sende hjertelys ned i deres solar plexus, som ofte er låst. Flere børn, der går i terapi hos mine kollegaer, der bruger Hjertelys i deres arbejde, har efterspurgt om man ikke kan gå til Hjertelys. Det arbejder jeg på. Der er i øvrigt også to andre dejlige mindfulness meditationer i Monstermanualen.

Børnemeditation giver bedre koncentration

Til sidst lidt om koncentrationen. Der må jeg også give robotten ret. Prøv at stoppe op i din dag, og tag en meditation i ørerne i 5-10 minutter og mærk at tågerne letter fra din hjerne. Det kan nærmest mærkes fysisk. Selv bliver jeg i øvrigt også mere kreativ, men der forgriber jeg robottens punkt nummer 4, som du må læse om en anden dag.

Hvad robotten IKKE kan

Men nu til det robotten IKKE kan. Nok kan robotten give os svar på, hvorfor børnemeditation gavner børn, men den kan ikke erstatte en rolig, nærværende, kærlig forælder, der læser en hjertemeditation højt, mens man forbinder sig til sit eget hjerte og hjælper sit barn til at gøre det samme. Lige der er vi de BEDSTE, for kærlighed er noget vi mennesker er rigtig gode til, og der når robotterne os ikke til sokkeholderne. Hvorfor ikke? Fordi de ikke har en sjæl… Hvis du synes AI er cool, skulle du prøve at tjekke din sjæl ud. Så skal du se magi.

Det er sjælen det handler om

Sjælen, den skriver jeg om i min nye børnemeditationsbog “Hjertebroen”. Den udkommer lidt senere i år, når robotterne har hjulpet mig med at læse korrektur, og hvad den ellers er rigtig god til.

Tilbage til det med børnemeditationerne. Er du ikke kommet i gang med den dejlige hobby endnu, venter mine bøger og i øvrigt også lydfiler til voksne på dig lige her: www.gittewinter.com

Glæd dig til at høre flere gode AI argumenter for børnemeditation. Læs del 2 i denne blogserie her. 

I mit hjerte

I mit hjerte er min grundbog i hjertemeditation til børn og et godt sted at starte, hvis meditation med børn er nyt for dig. Den er også min bestseller og sælger på 4 sprog i +20 lande. 

Hjerteminder - ny bog

Hjertelys-serien

De første to bøger i Hjertelys serien er udkommet. Hjertelys og Hjerteminder. Senere i 2023 udkommer den tredje bog i denne serie “Hjertebroen”. Start med de to første eller køb en pakke med fire hjertebøger.

Lydfiler

Til de unge på +12 og voksne tilbyder jeg lydfiler af forskellige karakterer. Se udvalget her.

Monster-manualen

Monstermanualen giver dig en nem tilgang til hvordan I selv kan hjælpe jeres børn ud af ængsteligheden. Jo hurtigere I sætter ind jo bedre. Bogen er egnet til børn mellem 7-12 år og kan også fint bruges i skolerne. Alt for mange børn oplever angst i deres hverdag. Det vil vi gøre noget ved. Sammen med jer som medspiller giver vi børnene poweren tilbage.