gitte mediterer

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Dette kapitel er nummer 2 i serien om hvordan jeg som mor blev bestsellerforfatter. Læs kapitel 1 her.

Kapitel 2: Den anden verden åbner sig

Da vi kom hjem til Danmark i 2009 og købte hus i Hørsholm, fortsatte jeg med at skrive og begyndte at blogge om mine egne tanker om det bevidste forældreskab. Jeg begyndte at arbejde hjemmefra som freelancer i marketing og kommunikation, og pigerne kom deltid i børnehave og vuggestue. De var der fra kl. 9.30-14 i snit og elskede det. Særligt Ida, der nu var tre år, elskede at flytte hjem til Danmark.

Hun fik nye venner og blev mødt af den kultur, hun trods opvækst i udlandet var vokset op i med danske traditioner. Pludseligt åbnede en hel verden sig op for hende. Efter fire år på barsel nød jeg at få lidt mere tid til mig selv og mine skriverier. I de år byggede jeg en god forretning op i Winter Kommunikation, hvor jeg arbejdede for en masse store brands som Bestseller, Topdanmark, IBM og Fætter BR.

Der må være mere end penge i et arbejde

Der var gode penge i den form for tekster til brands, bundlinjen var god, men indholdet kedede mig ofte, og jeg kunne jeg mærke, at en hel anden verden begyndte at åbne sig. Der var noget, der kaldte på mig. Jeg begyndte at forstå, at jeg kunne mere end at skrive salgstekster. At det jeg skulle formidle var dybere og kom fra en anden verden. Jeg føler mig ofte som en kanal eller som en oversætter af “et andet sprog”. Det er energiens sprog, som flyder igennem mig. Jeg mærkede også en stor trang til at skrive mere til børn. Men kunne man leve af det? Hjernen sagde nej – hjertet sagde ja.

Mindfulness og meditation

For at forstå “Den anden verden” bedre begyndte jeg at meditere, dyrke mindfulness og yoga. Jeg tog en Life Mastery coaching uddannelse hos Sussanne Wexø, blev mindfulnessinstruktør og gik i to års mesterlære hos en klog kvinde, Sofie Halkjær / Human Univerz, som lærte mig om meditation, mindfulness, energi, elementerne, healing, vibrationer og transformationer.

Da jeg så magien i den anden verden og begyndte at kunne formidle den, vidste jeg, at jeg havde fundet mit livsformål.

I dag hjælper jeg mange af mine klienter med at finde deres hos Room for You, som er et søsterselskab til Room for Reflection, hvor jeg coacher iværksættere med store hjerter og passion for at hjælpe andre. 

Jeg provokerede de andre mødre
I de år, hvor børnene var små, reflekterede jeg meget over mit forældreskab, børneopdragelse og de valg, vi tager i livet. For nogle bekendte mente, at jeg var et levn fra 50’erne, fordi jeg havde opgivet min egen karriere, kun arbejdede 15-20 timer om ugen og gik hjemme og passede mine børn, mens min mand gjorde karriere.

Det provokerede min omverden, at jeg var så afklaret med, at jeg ville prioritere mine børn. I de år fik jeg en del hug for mine valg.

Det opildnede til gengæld mig til at reflektere over og skrive om mangfoldighed i forældreskabet. Jeg var også optaget af, hvordan vi som forældre kan skabe ro i vores børns liv og give dem en god ballast med i livet.

I de år var jeg ghostwriter for Thomas Pape, som jeg skrev “Studieliv uden stress” for (udsolgt fra forlaget). At skrive den bog fik mig til at tænke, hvad kan jeg gøre for at mine børn ikke får brug for at læse den bog, når de en dag måske vil studere? Hvordan kan jeg klæde dem på til at lære at finde en god balance i livet.

I 2013 åbnede jeg derfor Room for Reflection for at dele mine perspektiver på et roligt, kærligt og fredeligt forældreskab.

Læs kapitel 3: Jeg fandt den hemmelige søvnmetode

Vil du have mere?

Få mit nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie.