Pubertetbøger hjælper
Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Pubertetbøger hjælper i overgangen

Uhh, den pubertet den er ikke nem for de kære børn. Det er en tid med mange tanker, mange følelser og til tider en fornemmelse af at noget andet har taget styringen med kroppen. Overgangen fra barn til voksen har alle dage været svær. Kroppen forandrer sig med lynets hast, den buler og vokser i alle retninger og det kan som barn og forældre være svært at følge med.

Den svære tidsforskydning

Noget af det, jeg synes, er allersværest for de unge, er at de går i puberteten på forskellige  tidspunkter. Gennemsnitsalderen for første menstruation er 11,5 år. Da går man i 4. klasse. Andre får først menstruation når de er 14 og der er jo enorm forskel på, hvor klar man er til at håndtere sin pubertet. 

I 7. klasse raser alle hormonerne, og lærerne river sig i håret for at finde måder at stoppe læring ind i eleverne. Men allerede i 4. og 5. klasse ser vi præpuberteten blomstre. 

Hvem er jeg?

Hvem er jeg?, bliver det helt store spørgsmål i de her svære år. Den nemmeste måde at finde ud af det på er ved at spejle sig i sine jævnaldrene for derigennem at lære sig selv bedre at kende. Det fungerer for nogle, som nærmest slynger sig sammen om hinanden i selvgenkendelsen rus. Men det er svært, når puberteten forskydes, og det føles som “ingen andre er som mig”. Da bliver ensomhed en faktor.

Det er her bøger om pubertet kommer ind i billedet. De er statiske og viser en lomme i pubertetstiden, som børnene kan dvæle ved. Sådan en har jeg skrevet. Den hedder Skumle skiderikker og lyserøde skyer.

Lyt med her, om hvordan bøger om pubertet kan hjælpe. 

Giv dit barn nogle rollemodeller at spejle sig i – find dem i litteraturen.

Skumle skiderikker og lyserøde skyer af Gitte Winter Graugaard

Køb bogen

Julie og Caroline for evigt en miniforfatter novelle af Gitte Winter Graugaard

Julie og Caroline

For evigt.

Læs den i skolen