Hør, hvad der fik mig overtalt

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver børnebøger fyldt med tryllebindende børnemeditationer, der hjælper børnefamilier med at finde ro i hverdagen og får børn til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Hør, hvad der fik mig overtalt til at få hund

Vi har fået den sødeste lille hundehvalp, Mille Winter. Hun er bare så sød, og påsken er fyldt med hundehvalpehygge, og de første hvalpebekymringer. 

Det lå ikke i kortene, at vi skulle have hund. Hvis du havde kendt mig som barn, ville du tænke – Gitte hund? Sådan skrev min kusine til mig for nogle dage siden. Med god ret. For min søster og jeg var bestemt ikke vilde med deres gravhunde, som vi syntes var meget farlige.

Mine forældres venner havde en golden retriever og en gravhund med i sommerhus, og min søster og jeg  sad i overkøjen og hylede hele weekenden.

Katte var heller ikke interessante. Kaninen passede vi ikke rigtig, og både marsvin og hamster var heller ikke nogen succes. Jeg er kort fortalt ikke vokset op med nogen særlig dyrekærlighed. 

Min hundefobi smittede mit barn

Spol filmen 20 år frem og jeg står på en eng i Canada, hvor vi boede dengang, med en nyfødt på armen og min ældste datter klamrende sig til mine ben. Foran os stod en lille bitte hund og logrede og ville hilse på os. Da jeg mærkede hendes angst for hunden, besluttede jeg mig for at gøre op med min egen hundefobi. Jeg ville stoppe den hos mig og ikke give den videre til mine børn.

Men hvordan gør man det?

Jeg ville ikke give angsten videre til mine børn

Jeg øvede mig på at tale med hunde, jeg vidste var rolige. Min svoger og svigerinde og et hold gode venner fik små søde vovser, som både jeg og mine børn blev gode venner med. På samme tid tog jeg en masse uddannelse i meditation, mindfulness, healing og energi og vibrationer. Jeg fik i min træning en masse energibalanceringer og en dag, var dyreriget som forvandlet for mig.

Jeg kan ikke sige, hvad der præcis skete, men min angst forsvandt og min lyst til at mærke dyr og lære dem at kende steg. Jeg oplevede en hel anden kontakt med både katte, hunde og endda fugle og insekter. Jeg ved det lyder syret, men jeg var som forvandlet. Jeg så dem i et helt andet lys – i dag ved jeg, at jeg pludselig kunne se deres hjertelys. Efterfølgende har jeg set det mange gange og i mange dyr og har også haft mange vilde oplevelser med heste. 

Dyrs hjertelys

Som forældre overfører vi mange af vores egne fobier og traumer til vores børn bevidst og ubevidst. Jeg var bevidst om min hundefobi og kunne gøre noget ved den. Det virkede godt på min ældste datter og endnu bedre på min yngste, fordi jeg var bedre trænet og mere bevidst, da hun voksede op.

Testen kom nogle år senere. Pigerne var 3 og 6 år. Vi boede en sommer i Grønland og var taget op til Ilulissat for at se de store isbjerge. Der er virkelig gudesmukt, men den by er fyldt med slædehunde, hele 5000 af slagsen! Og når man som vi vandrer meget, skal man igennem en slædehundeparkeringsplads. Det var en udfordring for mig og for min ældste datter, især pga. mødrene, som gik løse så de kunne passe deres unger. De lignede ulve… Men vi klarede den og trak vejret laaaangt ned i maven. 

Må vi få en hund?

De senere år har mine børn plaget om at få en hund. Hen over vinteren har jeg tænkt meget over det. Jeg kunne mærke, at jeg havde lyst, men grundet min historie skulle jeg mærke rigtig godt efter.

Det, der gjorde den helt store forskel for mig og overbeviste mig, var et interview jeg lavede med animalhealer Charlotte Banff fra Animalhealer Academy om dyrs hjertelys til min festival “Vi lyser i mørket” i anledningen af at min bog Hjertelys udkom.

Charlottes kærlighed for dyr og børn og deres sammenhold, fik mig overbevist om, at det ville være en kæmpe gave for mine døtre og vores familie at få en hund.

hør hvad der fik mig overtalt

Jeg kunne ikke sige nej!

For en måneds tid siden var vi i Skagen i sommerhus. Vi besøgte min fætters familie – for de havde lige fået hvalpe. Der lå de tre søde små hvalpe sammen med deres mor, som vi kender og vidste er rolig. Der var muligvis en hvalp til salg, men de var i tvivl, om de ville beholde hende selv.

Mine piger var helt solgt og talte ikke om andet i ugerne efter. Nu håbede de, at hvalpen kom til salg, og at de kunne overtale deres far, som også var noget overrasket over min turn-around.

En lørdag eftermiddag tikkede to sms’er ind kl 14.03 præcis. Denne ene fra min fætters hustru, som skrev, at de havde besluttet sig for at sælge hvalpen til os og den anden fra min mand, som var på træningstur og havde besluttet sig, at sige ja til pigernes insisterende hundepres. 

Lykken var stor

Pigerne hoppede og dansede og smeltede mit hjerte.

Vi har haft lille Mille Winter hos os i en halv uge, og hun har allerede indtaget vores hjerter. Jeg er ikke i tvivl om, at hun bliver en stor gave for os. Hendes hjertelys smiler allerede til os, og vi giver hende al den kærlighed, vi kan.

Se interviewet gratis

Interviewet med Charlotte ligger som en del af mit online program Hjertelys. Lige nu og en uge frem kan du se det som et gratis preview. Vil du have flere interviews ligger der meget mere i programmet, som du derefter kan tilkøbe. Se også link til vores Anemonefestival, som vi starter op i morgen. 

H'r, hvad der fik mig overtalt

Se gratis preview

Se mit interview med Charlotte Banff her i en preview – den næste uge gratis. Gå til kurset og tilmeld dig preview. Programmet hedder Hjertelys og var en del af min festival i november 2020, der hed “Vi lyser i mørket”.

Skru op for Hjertelyset

Vil I lære at skrue op for jeres eget hjertelys? Se med her:

hør, hvad der fik mig overtalt

Vil du lære mere om dyrs hjertelys?

Hop over til Charlotte og vær med på første modul hos Animalhealer Academy. Psst, der er så meget godt i vente der, både til nybegynderen som mig og til dig der er garvet dyreven.