Gitte Winter Graugaard

Forfatter, coach og konsulent

Heartlight Institute arbejder for foreninger, kommuner, skoler og institutioner om at skabe bedre trivsel for børn og unge. Gitte Winter graugaard er stifter og konsulent på projekterne, som tager udgangspunkt i en tæt kontakt til hjertet og helst i naturen. Hun arbejder sammen med en række instruktører inden for mindfulness, meditation og yoga i hele landet. Hos Heartlight Institute underviser vores instruktører børn og unge, og vi efteruddanner også lærere, pædagoger og forældre i heartfulness. 

Rodløse unge med ondt i sjælen trænger til hjertelys

Alt for mange børn og unge har mistet kontakten til deres hjerter i for ung en alder. Den gode nyhed er, at det kan genskabes. 

En ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden viser at, selvskade er en udbredt måde for børn og unge at håndtere psykisk mistrivsel på. Således har flere end hver fjerde pige i 9. klasse skadet sig selv, mens tallet blandt drengene er hver syvende.

”Det bør få alle alarmklokker til at ringe, når så mange børn og unge tyer til selvskade som en måde at håndtere psykisk mistrivsel og det, der er svært i livet, på. Det er noget, vi skal tage meget alvorligt, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for, at hverken piger eller drenge kommer derud, hvor man skader sig selv for at ’lette smerten’ fra andre problemer,” siger Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår.

For mange børn og unge kan det at påføre sig selv fysisk smerte være en måde at få et øjebliks fred fra de svære eller ubehagelige følelser og situationer, de oplever i livet…Ensomhed, mobning, psykiske lidelser, dårligt selvværd, kropsutilfredshed, spiseforstyrrelser og et problematisk forhold til forældre er noget af det, der særligt fylder hos de børn og unge, der har skadet sig selv.” (læs rapporten)

Heartlight Institute – velkommen hos os

Ovenstående tal er så iøjnefaldende og vidner om, at børn i dag mangler basal viden om hjertelys, selvkærlighed, kropstaknemmelighed, sindet, energi mellem mennesker og forbindelse til moder jord. Hvorfor lærer de ikke om det af forældre og i skolen? Hvorfor starter man ikke allerede i børnehaven? Det har undret mig siden mine egne børn var små og vi begyndte på hjertemeditation, og jeg så hvor fantastiske en effekt de havde på mine børn. Kort tid efter tog jeg initiativ til at starte et mindfulnesshold op i SFO’en på skolen. Det kørte i 4 sæsoner og blev startskuddet på en lang række kurser rundt i landet i mindfulness, meditation og yoga.

Det førte til en kortlægning af instruktører i Danmark. Hele 45 skrev sig op hos Momo Academy og vi begyndte også at uddanne lærere og pædagoger. I november 2020 udgav jeg “Hjertelys” og holdte en festival, der hed vi lyser i mørket, hvor 120 familier deltog. Det blev startskuddet på Heartlight Institute som gennem kurser, festivaler, bøger og projekter bærer ånden videre og gør det muligt for skoler og børnehaver og ikke mindst forældre at lære – først sig selv – og derefter børn og unge at fylde sig selv op med kærlighed. Vi kalder det heartfulness.

De unge der skrives om i rapporten er unplugged både fra moder jord og deres hjerter. I stedet er plugged into et sjæletomt device med kunstigt beauty filter. De svæver bekymrede, slukkede og rodløse rundt uden kompas eller kontakt. Hvis blot de kendte deres Hjertelys og fik kontakt til moder jord, ville alt være nemmere.

Hos www.HEARTLIGHT.Institute hjælper vi og kommer med en rækker kurser i bl.a heartfulness til lærere, pædagoger og forældre i efteråret 2021.

Billund Kommune har allerede gjort kurset til en del af deres eget kursuskatalog. Vi har siden 2016 undervist elever og lærere i kommunen i mindfulness, nu tager vi et vigtigt spadestik dybere og underviser i Heartfulness.

Vil du høre mere? I dialog? Send mail til hello@heartlight.institute

Heartlight Institute

Se mere til os på vores hjemmeside eller send mail til os. 

Rodløse unge med ondt i sjælen

Hjertepakken

Få de tre dejlige hjertebøger i en samlet pakke med 15 % rabat.