Er vi blevet fattige på hjertelys?

Er vi blevet fattige på hjertelys?

Jeg mærker en underlig apati i samfundet lige nu. Det er ikke så mærkeligt efter det mærkeligste år i vores liv – for manges vedkommende. En kollektiv nedtur af kaliber har efterladt os med et tungpræget sind. Birgitte Tindborg, som er en god kollega, sagde så fint forleden, at foråret er på vej, men det er som om vi ikke rigtig mærker det i år, som om vi ikke rigtig kan tage det ind. Mærker du det også sådan?

Men foråret lader godt nok også vente på sig, synes jeg . I går skulle jeg holde Anemonecirkel i min skov for at fejre netop foråret, men nåede at udskyde den et par uger, da vejrudsigten lovede 2 gr og sne holdt stik. Sikke et søndagsforårsvejr, som endte i en våd kælketur for pigerne.

 Vi skal selv løfte os op

Når den kollektive frekvens er så lav, som den er lige nu, skal vi gøre noget særligt selv for at løfte os. Vi må være særligt opmærksomme på børnene og hjælpe dem med at finde modet frem, så de ikke taber gejsten.

Den nemmeste måde er at få kontakt til hjertet og skrue op for taknemmeligheden. Når vi har skullet løfte os selv op så mange gange, som vi har skullet i år, er det helt naturligt, at det er svært at blive ved med. Hvad savner du mest?

Jeg spørger mig selv, om vi er blevet fattige på hjertelys i det år der er gået. Tror du det? Eller er det måske bare gået lidt i dvale? Det kan vi håbe. Det værst tænkelige, der kan ske med hjertelys, der slukkes, fortæller jeg om i min TEDx talk.

Modgiften til apati og modløshed – hedder hjertelys. Det har jeg en opskrift på – til både store og små.

Skru op

Det er en kæmpe stor glæde at dele min seneste børnemeditation med jer. Hjertelys ligger mit hjerte utroligt nært, og jeg sender den ud til jer fyldt med håb og drømme for, hvad den kan lære jeres børn og give dem med på livets rejse.

De seneste års arbejde med børnemeditation har ført mig længere og længere ind i hjertet og ind i den styrke, vi har i vores hjerte, hvis vi lærer det at kende og bedre forstår vores indre verden. Jeg er passioneret for at lære det fra mig til børn, især når modløshed tager over.

Hvorfor det er vigtigt, kan du lytte til i mit interview med Bruce Cryer, tidligere CEO for HeartMath.

Som forældre er det også vigtigt, at vi lader os nære. I år skal du måske være særligt opmærksom på at komme ud i naturen og se det spirende forår. Har du brug for en meditation, der hjælper dig ind i foråret, kan du lytte til min nye lydfil med en forårsmeditation.

Alle børn skal kende deres hjertelys

Til jer, der allerede kender Børnemeditationerne I mit hjerte og Hjerternes Dal – Meditationer til børn, vil denne meditation komme som en forlængelse af et univers, I allerede kender. Nu tager vi et skridt videre og forklarer børnene, hvad de kan bruge deres hjertelys til, og hvordan det kan lyse op i deres mørke, når livet viser mere barske sider.

Jeg har selv eksperimenteret med hjertelys med mine egne børn i noget tid og er fuldstændig vild med at lære dem deres hjertelys at kende. For når de kender det, kan skrue op for det, og føre det med ind i deres mørke, bliver det langt nemmere at skabe balance, når livet skubber til dem og sender udfordringer.

Jeg skrev meditationen til bogen Monstermanualen – til børn med mange bekymringer, og da jeg lærte den bedre og bedre at kende, vidste jeg, at jeg måtte udgive den separat, så mange flere børn kan få glæde af den. Så har du allerede Monstermanualen, vil denne være en gentagelse.

Giv kroppen et boost

Elsker du mine andre bøger – kommer du også til at elske Hjertelys. Den er stærkt inspireret af mit samarbejde med Katrine Birk og hendes bøger Tryk og Glad, som jeg er helt vild med. Katrine lærer os en masse punkter at kende på kroppen, så vi kan lindre vores børns smerte og booste deres immunforsvar.

Det lys, jeg ser i mine børn, når de laver deres indre arbejde er så fuldstændigt smukt og en inspirationen til denne bog. For jeg vil så gerne lære det fra mig til flere forældre, så I også kan give denne gave videre til jeres dejlige børn.

Må I finde, tænde, kende og sprede lyset i jeres hjerter. Så tror jeg i sandhed, at livet bliver smukkere, og verden et bedre sted at være barn i.

 

Er vi blevet fattige på hjertelys?

Få fat i Hjertelys her

Få den fine børnemeditation lige her og lær dit barn sit hjertelys at kende.

Se eller gense denne Facebook live udsendelse, da Hjertelys første gang udkom d.9.7 – 2018 som pdf.

Om forfatteren

Gitte Winter Graugaard er forfatter, coach og mentor og har de senere år delt en række bøger med børnemeditationer med forældre og børn. Hun er en passioneret ildsjæl og iværksætter, som står bag Forlaget Room for Reflection, Room for you og Heartlight Institute Gittes bog Børnemeditationerne I mit hjerte er også oversat til spansk, norsk og engelsk og lærer børn i +20 lande at falde i søvn med hjertet fuld af kærlighed.

Hjertelys er den smukkeste børnemeditation, som støtter og guider børn mærke deres eget lys i hjertet, til at heale sig selv, og til at mærke, hvor meget power de gemmer i deres hjertelys. Den er beyond fantastisk og healende, og jeg ønsker virkelig bare alle børn i hele verden lærer at mærke deres hjertelys, og blive SÅ gode venner med det – at de ALDRIG slukker det.
Katrine Birk

Jeg har investeret i Room for Reflection’s nyeste børnemeditation, Hjertelys, som jeg sad og læste op for mig selv. Til trods for min voksne skal, blev jeg revet med og rørt – for pokker hvor er den smuk og stærk?
Forælder

“I dag prøvede jeg hjertelys-meditationen med mine 4. klasseselever og det var simpelthen en fantastisk oplevelse. At se dem under og efter og høre hvad de oplevede var magisk. Jeg var dybt rørt. Af hjertet tak. Det var en virkelig fin og helt særlig oplevelse.”

Maria Lund Petersen

lærer

forårsmeditation

Lydfiler

Til de unge på +12 og voksne tilbyder jeg lydfiler af forskellige karakterer, der også hjælper med at løfte humøret. Se udvalget her.