Nærvær varmer i kriseramte familier
Nærvær varmer i kriseramte familier
Nærvær varmer i kriseramte familier

Nærvær varmer i kriseramte familier

To dage om ugen kommer to af vores dejlige instruktører på besøg i et kvindekrisecenter. Der er en helt speciel stemning i huset før, under og efter dette besøg.

“Når Lotte og Dorthe kommer på besøg hos familierne, åbner de en lille oase og giver tid og rum til at mærke kærligheden mellem mødre og børn. Det kan vi tydeligt mærke. For en stund kan man glemme alt det praktiske og kun koncentrere sig om at være i nuet og åbne op til et nærvær i familien, som der er så inderligt brug for,” fortæller lederen.

Lærer at finde hjertet og finde ro

Med små simple åndedrætsøvelser, rolige bevægelser, mindfulness, børnemeditation, tapping, kreativitet, samtaler og masser af natur får kvinder og børn opmærksomheden rettet mod, hvad der nærer dem. Vi kalder det heartfulness

Hør Lotte fortælle om denne uges session:

“I denne uge bød vi på “sommer-mindfulness i haven”. Der var tre familier med, og det var så fint. Vi bød velkommen med vanen tro med vores tempel klokker, grounding og intentioner. Vi legede en “Kims leg”, hvor vi talte om bæredygtighed og om tingene i legen var natur/ikke natur. Det er interessant at åbne sanserne på denne måde, og vi talte f.eks om et Lego plastik træ er natur, nu det er et træ, men lavet af plastik.

Vigtigst af alt mærker vi et stort fællesskab, når vi så til sidst skal huske alle tingene sammen. 

Den kreative del i dag var at lave drømmefangere. Det er så dejligt at kunne indfange de smukke drømme, der giver os håb og tro på livet. De knapt så gode drømme er også vigtige, for dem skal vi lære at sige højt og så dernæst slippe. Vi afsluttede dagen med et spil kongespil og lækre sandwich. Tusind tak for idag.”

Løfter vibrationen

Personalet på kvindekrisecenteret nyder også disse besøg. “Det er som om luften bliver renset, når Dorthe og Lotte har været her,” fortæller lederen, som også beskriver, at arbejdsmiljøet er blevet bedre efter vores instruktører er begyndt at komme i huset. 

Kender man lidt til energier, er det der beskrives her en forklaring på, hvad der sker, når vi løfter en vibration gennem vores nærvær og ved at åbne vores hjerter.

Dorthe og Lotte har store hjerter og brænder for at gøre en forskel for de her familier. De kan nå ind til børnene og give dem håb, når mor er træt eller har brug for en lille pause, og de kan bekræfte mor i at kærligheden er så essentiel og skal dagligt i spil. De hjælper hende til at kunne trække vejret og finde indre ro midt i det livskaos, hun befinder sig i. De giver hende tro og håb for en bedre fremtid. 

Lysarbejdere på arbejde

Hos Heartlight Institute arbejder vi som lysarbejdere med at løfte mennesker ud af mørket og lukker op til at, der kan komme mere lys ind. Det føles næsten som at trække gardinerne fra, pudse ruden og lukke vinduerne op, så sjælen kan finde hjem. Nu mere end nogensinde før er der brug for lys. 

Hos mennesker kommer vores lys fra hjertet, og når vi spreder vores hjertelys, hjælper vi andre med at finde deres og skrue op for det.

Som et fyrtårn der leder folk på vej. Sådan er vores instruktører. Det er særligt gavnligt at lære at få kontakt til sit hjerte, skrue op for nærværet fra man er lille. Er man vokset op i et voldsramt hjem, er det ikke sikkert, at der har været overskud til at træne at finde sit hjertelys og skrue op.

Derfor er denne opgave essentiel, og vi kan på baggrund af det sidste års erfaring nu tilbyde konceptet til flere krisecentre rundt i landet

Hos Heartlight Institute har vi instruktører i hele landet og kommer gerne ud på flere kvindekrisecentre. Vi hjælper også gerne organisationer, institutioner og foreninger, der arbejder med børn, der har det svært og vokser op med særlige vilkår.

Se mere på www.heartlight.institute

Af Gitte Winter Graugaard

Forfatter, coach og konsulent

Heartlight Institute arbejder for foreninger, kommuner, skoler og institutioner om at skabe bedre trivsel for børn og unge. Gitte Winter graugaard er stifter og konsulent på projekterne, som tager udgangspunkt i en tæt kontakt til hjertet og helst i naturen. Hun arbejder sammen med en række instruktører inden for mindfulness, meditation og yoga i hele landet. Hos Heartlight Institute underviser vores instruktører børn og unge, og vi efteruddanner også lærere, pædagoger og forældre i heartfulness.