Få et kram fra himlen

af | jan 4, 2020 | Savn | 0 Kommentarer

Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde… 

Få et kram fra himlen

Når børn mister en, de elsker, går de som os andre i sorg. De er så fyldt op med kærlighed og har mistet en kanal til at dele og få kærlighed. Indtil vi lærer dem at få og give et kram til himlen. Det kan “Børnemeditationerne I mit hjerte” hjælpe med.

Du skal lave en lille sky, børnene kan røre ved“, sagde en børnepsykolog til mig, da han havde læst “Børnemeditationerne I mit hjerte” og havde læst om den lille kærlighedssky, som børnene lærer at kende i den tredje meditation i bogen.

Han forklarede mig, at børn lettere kan forbinde sig til en oplevelse, når de kan røre ved noget. Så når et barn klemmer den lille sky i hænderne, kan barnet huske meditationen “I min sky henter jeg kærlighed”, hvor vi lærer at vi kan forbinde os til dem, vi savner.

Sorg og kærlighed

Det gav god mening, og jeg har siden sendt et hav af skyer ud i den danske og sågar også til udlandet. Nogle gange savner børn (og voksne) slægtninge, venner, dyr, der er gået over på den anden side og nu bor i himlen. Så kan man sende den lille sky op i himlen og få et kram deroppe fra. Det gør en lille familie jeg har kontakt til via instagram. Jeg har fået tilladelse til at dele dette smukke skriv:

“Kære Gitte.

Jeg vil gerne takke dig for at have udvidet min verden og i særdeleshed mine drenges ??

Jeg læste Børnemeditationerne for første gang for ca 3 år siden for min ældste søn, og siden den gang er min “kærlighedsverden” kun blevet større og dybere ❤️ Siden er flere bøger kommet til og kærlighedsskyer ☁️??❤️?

I starten af 2017 fik min far og mine drenges højt elskede bedstefar konstateret spiserørkræft, han rejste i forvejen i starten af oktober sidste år ?

Under hele den sidste rejse, min fars farvel til livet, har dine bøger, især Børnemeditationerne i mit hjerte og Monstermanualen sammen med kærlighedsskyerne været en enorm stor hjælp for mig og mine drenge til at håndtere sorgen og kærligheden ❤️

Jeg takker dig inderligt ❤️

Karina, Theo og Thor

Graugaard sorg børn

Jeg kondolerer med tabet og glædes midt i sorgen over, at skyerne og bøgerne hjælper.

Hvordan får man et kram fra himlen? 

I Børnemeditationerne I mit hjerte finder du efter tredje meditation en lille beskrivelse af, hvordan du kan bruge bogen til at få et kram fra himlen til børn i sorg. Meditationen lærer dit barn. at kærlighed er energi og kan rejse over afstand – også fra himlen og herned, når vi savner og er i sorg. Alt efter din overbevisning kan du tale med dit barn om at kærligheden er evig, og at sjælen lever videre. Prøv at fokusere på alt det, dit barn allerede har fået fra den, barnet savner, i stedet for alt det I har mistet. 

Husk også, at tale om at dit barn også kan sende kærlighed op i himlen. For vær opmærksom på, at dit barn også kan savne at kunne give kærlighed til den, der nu er i himlen. For børn handler det ofte ligeså meget om at give som at få kærlighed. Når nogen vi elsker, dør fra os, kan det føles som om vi har mistet et sted at sende vores kærlighed hen. Den kan vi åbne med meditation.

Hvis du har mulighed forat italesætte, at kærligheden er uendelig, allerede inden, den der skal dø, tager af sted, kan dit barn få tid til at vænne sig til tankegangen, og det kan være nemmere, når det så sker.

Kærligheden er for evig

Særligt vil det være dejligt at tale med den døende om evig kærlighed, hvis der er mulighed for det. Barnet og den der skal dø kan aftale, at de bliver ved med at fylde hinandens skyer op, når den døende kommer op i himlen.

De kan øve sig sammen og holde skyerne i hænderne, så kan det være nemmere for det barn, der er tilbage her på jorden at gøre det selv, når savnet smerter i sorgen. Men du vil også kunne bruge skyerne efterfølgende med god effekt, hvis I ikke har haft mulighed for at træne det inden.

Tænk også på, at vi tit savner, så det smerter, mens vi med skyerne kan øve os i at mindes, så det glæder. Ingen kan nogensinde tage den kærlighed fra os, vi allerede har fået.

 Jeg har talt med spirituel leder Jannecke Oinæs fra Wisdom from North om, hvordan jeg selv forholder mig til og forbinder mig med de slægtninge, jeg selv har mistet.

 

Den lille sky hjælper børn i sorg
børn i sorg graugaard meditation

Vil du vide mere? 

De små fine skyer bliver lavet i Nepal, og jeg glæder mig som et lille barn til snart selv at komme ud og med egne øjne se, hvor de bliver lavet og møde folkene bag. Mere om det om nogle måneder. Har du set de nye fine farver? Find skyerne her. Du kan også købe dem sammen med bogen her med rabat.

Læs mere om at bruge skyerne, hvis dit barn savner dig i hverdagen. 

Har du allerede erfaringer med den lille sky, hører vi gerne fra dig herunder.

Monstermanualen, som Karina også har brugt finder du her.

Børn i sorg graugaard meditation

Køb bogen

Tænk engang, hvis alle børn i hele verden faldt i søvn, mens de fyldte deres hjerter med kærlighed! Hvordan ville det forandre verden?

Den lille sky hjælper børn der savner

Køb skyen

Den lille kærlighedssky er elsket af børn, som af den eller anden grund savner deres forældre eller andre de holder af. I Børnemeditationerne I mit hjerte lærer de deres lille sky at kende. Når de har denne sky med i tasken kan savnet føles mindre. 

HJertepakken graugaard

Hjerteminder

– lær dit barn at dyrke kærligheden er siden dette blogindlæg er skrevet kommet til. Den er særligt god til børn i sorg.