Rider du dit livs bølger?

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter, konsulent og life coach

Gitte skriver bøger til børnefamilier for at løfte børnenes trivsel gennem meditation. Hun arbejder som konsulent for foreninger, virksomheder og kommuner der har fokus på børn og unges trivsel. Derudover coacher hun andre ildsjæle, forfatter og lysarbejdere, som også brænder for at gøre en forskel. 

Rider du dit livs bølger?

Igennem det sidste år har jeg haft fornøjelsen af at følge en lang række mentees gennem et helt år. Når jeg ser tilbage på deres forløb, er de forskellige og alligevel er der et klart mønster. Fire faser går igen. Hvad kan vi lære af det?

Det hele handler om vibration. Altså din vibration? Hvor høj er din vibration lige nu på skala fra 1-10? Hvor opmærksom er du på din vibration i det daglige? Her kommer et kig ind i de fore faser, jeg oftest selv oplever i mit eget energiarbejde og ser i mine mentees.

Energiarbejdets fire usynlige faser

Fase 1. Håbet – fanger bølgen

Når man er klar til at booke et forløb hos en mentor, er man motiveret. Det betyder, at energien fra starten er høj. Håb, drømme, initiativ, mod og beslutningskraft er i spil. Du har en drøm – du gør noget ved den. Det løfter automatisk vibrationen. Vi mødes går en tur i skoven. Du deler din drøm (vibrationen stiger). Jeg forstærker den og hjælper dig med at smide brænde på dit indre bål, så du bedre kan se mulighederne og tør gå efter dem. Det er en herlig tid med god energi. Håbet ulmer, drømmer lever.

Fase 2. Forandring – rider bølgen

Den højere vibration, samtalerne om energi, daglige små ritualer, mantraer mm. giver hurtigt resultater. De kan komme i form af nye stillinger, flere penge, ny kærlighed, bedre relationer, forfremmelse mm. Denne fase er så sjov at være med til som mentee, fordi energien bobler og bruser i klienterne, som får en high on life følelse.

En klient drømte om kærligheden og mødte sin twinflame, en anden drømte om en fyldt coachingkalender og måtte til sidst sige fra, fordi der var for mange sessions. En tredje ville manifestere en masse forløb i en række institutioner og fik pludselig adgang til 100 institutioner og var booket et år frem.

Alle disse oplevelser og især, når man gør det i en gruppe, er stærkt motiverende, hvis man rider bølgen. Hvis man ikke gør det, er det frustrerende at se de andre i gruppen flyve højt. Hvornår er det min tur? spørger de, der endnu venter på bølgen. Når du beslutter dig for at turde, hvisker jeg i skoven vi vandrer i eller ved vandet, vi kigger ud over. Vi ser dyr på vejen, fjerner forhindringer fra fortiden, finder englefjer eller møder regnbuer, der giver os modet til at turde. Herfra accelerer de fleste, nogle hurtigere end andre. Jeg har endnu ikke oplevet at ingen kommer op at surfe. Hvor stor en bølge man surfer, handler som med meget andet i livet om mod.

Fase 3. Tilbagefald – falder i vandet

I den næste fase begynder det virkelige energiarbejde. ”The energetic honeymoon is over”. Det freeride vi får i energien i den første fase, hvor vi bevidst løfter vibrationen og i fase 2, hvor vi freerider bølgen svarer til, at en surfer beslutter sig for at fange en bølge (fase 1) og rider den (fase 2). Men hvad så derfra? Her falder de fleste i vandet og bliver lidt forvirret, omtumlet og rundtosset.

Skal jeg fange en ny bølge? Hvor blev den forrige bølge af? Hvad skal der ske nu? Hvordan kommer jeg videre? Spørgsmålene hober sig op. Mange mærker en træthed. Har brug for hvile efter intense måneder. Man er kommet til et nyt stadie et nyt niveau i livets bane, men kender ikke frekvensen endnu. Det er som at komme til et nyt niveau i et computerspil og ikke kende præmisserne for denne bane i livet.

Her daler mange i energi helt forståeligt. Men nu er det afgørende. Her gør troen på egne evner, troen på magien og modet til at fortsætte en kæmpe forskel. Der skal med andre ord lidt ny knofedt til. Ordet self-efficacy spiller her en kæmpe rolle. Der findes ikke noget godt dansk ord, men det er evnen til at tro på, at man kan klare en opgave, man ikke før har løst. Mange genkender det som ”Pippi-power”, når hun siger ”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt”. Husk på, at Pippi både er følsom og stærk på samme tid. 

Hvad du gør, efter du er faldet i vandet, bliver afgørende. Du er kravlet på land. Surfboardet bliver efterset og gjort klar til en ny tur. Våddragten hænger og tørrer i solen. Surferen får sig en velfortjent lur, mad og vand og restituerer. Og hvad så? Hvad gør du nu? Kaster du dig ud igen i bølgerne? Har du fået troen på at du kan surfe livets bølger? Eller har faldet i energi fået dig til at tvivle igen? Bliver du siddende, eller prøver du igen?

Jeg oplever, at mine klienters energi svinger op og ned i denne fase. For nogle fra lykkefølelse til modløshed med kort tid i mellem. Det sker, når vi løfter vibrationen, men ikke kan holde den kørende. Det er ganske normalt, når man ikke har trænet energiarbejdet så længe. Her er det vigtigt at holde fast og skabe nye vaner.

Fase 4. Ny kurs – lær at navigere

For de mentees, som fanger den første bølge, får fornemmelsen af, at de kan surfe, mærker energiarbejdets magi, kommer lysten og modet til at styre sit board mod nye horisonter hurtigere. Surfboardet bliver hurtigt til en lille båd. Med tiden lærer vi at styre farten både i medgang og modgang, i havblik og storm, i højvande og lavvande og imod og med strømmen. Vi får en fornemmelse af at være kaptajn i egen båd.

Vi mestrer nu energiarbejdet mere og mere selv og har mindre brug for vores mentor i hverdagen, men ar stadig brug for at vende de store linjer. Det kræver træning, passion og vedholdenhed. Vi træner på gråvejrsdage såvel som solskinsdage. Vi giver ikke op og fortsætter. Når vi nu mødes i skoven, har du fundet ny brikker i livet puslespil, som vi diskuterer og sætter lys på, så du bedre kan se virkningen og kan se de næste skridt.

Her vil du kunne se forskellen på en ny og en erfaren sejler, der mere og mere mestrer de fire elementer og forstår at løfte egen frekvens og holde den i en højere vibration. Med årene bliver den lille båd til en større båd og til sidst kan man cruise igennem livet med spileren oppe (det store ofte farverige ballonsejl forrest, der giver fart i medvind). Hvis altså man vedvarende arbejder på en høj vibration og lærer at navigere og holde kursen.

Hvis derimod de første bølger og de første ture på surfboardet væltede en lidt om kuld. Hvis glæden var for kortvarig. Hvis vi ikke nåede at forbinde sammenfaldet mellem vores egen højere vibration og den glædesrus, vi oplevede. Hvis det vi mødte skræmte os. Hvis vi trods glæden, mister håbet, modet og troen på egne evner, falder vibrationen her. Det kan føles som et stort tilbagefald. For når vi en gang har mærket en højere vibration, har vi ikke lyst til at falde tilbage i en gammel, kendt rille. Det var jo den vi gerne ville væk fra, op fra. Vi bliver tunge og bliver siddende og kigger på de andre, der surfer. Det er rart at sidde der i pit, men det er også frustrerende.

Dit liv er dit flow

Der er mange ting, der afgør, hvordan vi reagerer i fase 3 og 4. Vores opvækst spiller en stor rolle. Vores erfaringer i livet fortæller os det ene eller det andet. Det vigtigste budskab, jeg kan give videre er at fortsætte med at prøve. Kom ud på boardet igen. Kom ud i bølgerne. Start med et lidt mindre board, i lidt lavere bølger, men kom ud i vandet igen, siger jeg, når vi vandrer i skoven og taler om frustrationerne og prøver at vende dem til motivation. For nogle lykkes det, for andre stopper mentorforløbet der. Fælles for alle er, at de prøvede. Det hylder jeg.

Dit liv er dit flow. Er det nu, du skal lære at ride dit livs bølger? Jon Kabatt Zinn siger det så fint – livet handler ikke om at lære at undgå bølgerne, men om at lære at surfe på dem. Det gør vi med energiarbejdet, som skal holdes ved lige gennem hele livet i medgang og modgang.

Håbet er vores drivkraft og passion vores brændstof. Har du modet til at blive ved med at turde drømme dig op på en ny og bedre vibration?

Nye forløb starter op i august og september. Skal du være med? Jeg har tre clubs at vælge imellem: Club Lightworker, Club Footprint eller Club Book Dream. 

Kom med i min club

Kig nærmere på mine clubs. Jeg optager en ny mentee hver måned. Der kan være venteliste.